جستجو
۸ درمان متداول توسط دندانپزشک اطفال
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۳۰ نویسنده : امین روغنیان

۸ درمان متداول توسط دندانپزشک اطفال

|330 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

دندانپزشک اطفال چه خدمات ویژه ای به شما و فرزند عزیزتان ارائه می دهد؟ در این مطلب از دندانپزشکان ایران 8 مورد از متداول ترین درمان ها و خدماتی که دندانپزشک اطفال انجام می دهد را بررسی می کنیم.

چرا باید به دندانپزشک اطفال مراجعه کنیم؟

دندانپزشک اطفال همه چیز را درباره حفظ سلامتی و مراقبت از دندان های کودک شما می داند. متخصص هنگام معاینه معمول پلاک و جرم دندان ها را تمیز می کند و در صورت لزوم دندان های خراب را با تاج یا پر کردن ترمیم می کند. همچنین در صورتی که تمایل به داشتن دندان هایی مرتب داشته باشید، دندانپزشک برنامه درمان ارتودنسی با استفاده از پلاک ثابت یا متحرک به کودک شما می دهد. نکته مهم تر این که دندانپزشک اطفال روند رشد و نظم دندان های کودک شما را با دقت بررسی می کند و از بروز مشکلات در آینده پیشگیری می کند.

در ادامه به 8 روش درمانی متداول که دندانپزشک اطفال برای کودک شما انجام می دهد می پردازیم.

توجه!

شما می توانید هر یک از خدمات زیر را توسط بهترین دندانپزشک اطفال در شیراز برای فرزند خود داشته باشد، با کلیک وارد این لیست شوید و با انتخاب دندانپزشک مورد نظر خود علاوه بر مشاهده نمونه کار، محیط مطب، بیمه های طرف قرارداد و… اقدام به رزو نوبت و یا حتی مشاوره آنلاین نمایید.

۱. جرم گیری دندان

جرم گیری تخصصی دندان برای بهداشت و سلامت بلند مدت دهان و دندان شما، فارغ از سن تان اهمیت ویژه ای دارد. همچون بزرگسالان، کودکان نیز باید سالی دو بار به دندانپزشک مراجعه کنند تا ضمن چک آپ، دندان ها را جرم گیری کنند. بطور کلی با این که دندان های شیری بالاخره می افتند به اندازه دندان های دائمی نیاز به مراقبت و بهداشت دارند.

دندانپزشک اطفال در طی جرم گیری روتین کودک، جرم ها را با ابزار مخصوص از بین می برد و از تشکیل رسوب جلوگیری می کند. این ابزار بطور ویژه متناسب با دهان کوچک کودکان طراحی می شوند. علاوه بر این متخصص عکسبرداری انجام می دهد و مصرف دهان شویه فلوراید را توصیه می کند.

از آن جا که کودکان بیشتر از بزرگسالان مواد قندی مصرف می کنند و کمتر بهداشت دهان را رعایت می کنند، لازم است بطور منظم جرم گیری انجام دهند. همچنین در این مراجعه ها فرصتی برای معاینه روند رشد دندان های دائمی فرزند شما و بررسی مشکلاتی است که ممکن است در آینده پیش بیاید.

۲. فلوراید تراپی

فلوراید بخش مهمی از دندانپزشکی مدرن محسوب می شود. زمانی که ساختار مواد معدنی پوشش و مینای دندان ضعیف شود پوسیدگی بروز می کند. فلوراید کمک می کند ناحیه هایی که لایه کلسیم ندارند ترمیم شوند بنابراین مینای دندان تقویت می شود و دندان کمتر دچار پوسیدگی می شود.

به همین دلیل توصیه همیشگی ما استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید (البته به اندازه یک نخود) است. همچنین به همین دلیل است که دندانپزشک اطفال طی نوبت های مراجعه جرم گیری، فلوراید تراپی انجام می دهد.

توجه!

برای انجام فلورایدتراپی دندان های فرزند خود به لیست دندانپزشک متخصص فلورایدتراپی در شیراز مراجعه کرده و پس از مشاهده نمونه کار اقدام به رزرو نوبت نمایید.

۸ درمان متداول توسط دندانپزشک اطفال

۳. درمان پوسیدگی (پر کردن دندان)

یکی از متداول ترین درمان هایی که دندانپزشک اطفال انجام می دهد پر کردن دندان یا رفع پوسیدگی است. دندان بیشتر بچه ها به دلایل مختلفی دچار پوسیدگی می شود. بطور مثال از آن جا که دندان های شیری استحکام کمتری نسبت به دندان های دائمی دارند، بیشتر در معرض پوسیدگی و خرابی قرار می گیرند. یا دلیل دیگر می تواند این باشد که کودکان نوشیدنی و غذاهای شیرین بیشتری مصرف می کنند.

هرچه کودک شما مواد قندی بیشتری مصرف کند، غذای بیشتری به باکتری هایی که در دهان وجود دارند می رسد. این موضوع باعث می شود این باکتری ها اسیدی ترشح کنند که مینای دندان را به تدریج از بین می برد و در نهایت دندان دچار پوسیدگی می شود. مهمترین قسمت درمان پوسیدگی تشخیص به موقع پیش از شدید شدن آسیب است. به همین دلیل لازم است منظم به دندانپزشک مراجعه کنیم تا خرابی دندان زودتر تشخیص و درمان شود. خوشبختانه اغلب پوسیدگی ها به روشی سریع و آسان درمان می شوند: پر کردن دندان.

پر کردن دندان ساده ترین روش ترمیم دندان های خراب است. دندانپزشک ابتدا دندان پوسیده را بی حس می کند و سپس قسمت های آسیب دیده را از روی دندان می تراشد و جدا می کند. در پایان نیز دندان با ماده ای بادوام پر می شود تا ظاهر و کارکردی شبیه به دندان سالم بدست بیاید.

تفاوت دندانپزشک عمومی با متخصص اطفال چیست؟ انواع تخصص‌های دندانپزشکی

۴. روکش دندان

تنها راه حل ترمیم دندان های آسیب دیده پر کردن آن ها نیست. گذاشتن تاج روی دندان نیز یکی از روش های معمول است که  آن بهره می گیرد. از تاج برای حل مشکلات بزرگ مانند پوسیدگی عمیق، عفونت، آسیب در اثر ضربه و شکستن دندان نیز استفاده می شود. این روش درمانی موفقیت و دوام زیادی دارد و باعث می شود که کودک شما دوباره بتواند بدون درد و اذیت غذا را بجود. در ضمن دندان ترمیم شده ظاهری طبیعی و غیر قابل تشخیص از دندان های دیگر بدست می آورد.

۵. کشیدن تخصصی دندان کودکان

در مواردی نیز دندان به حدی آسیب یا صدمه می بیند که دندانپزشک نمی تواند با پر کردن یا تاج آن را به درستی ترمیم کند. در این شرایط دندانپزشک اطفال توصیه می کند که دندان کشیده شود.

دلایل متفاوتی وجود دارند که باعث می شوند دندان کودک نیاز به کشیدن داشته باشد. ممکن است دندان کودک عفونت گسترده داشته باشد یا در حین بازی صدمه ببیند. یا حتی ممکن است فضای کافی برای دندان در دهان وجود نداشته باشد. دندان های عقل معمولا به همین دلیل کشیده می شوند. کشیدن دندان تنها راه جلوگیری از شلوغی و نامرتب شدن دندان هاست.

کشیدن دندان ممکن است برای کودک ترسناک بنظر برسد. با این وجود این درمان بسیار متداول و کاملا ایمن است. دندانپزشکان اطفال مورد تایید ما به درستی درک می کنند که ممکن است کودک مضطرب باشد و از ابزار دندانپزشکی وحشت داشته باشد. به همین دلیل این افراد تجربه و تخصص لازم برای برخورد با این شرایط و ایجاد حس آرامش و راحتی را برای کودک و والدین او دارند.

۶. ارتودنسی پیشگیرانه

اگر می خواهید در هزینه و زمان درمان بیشترین صرفه جویی را انجام دهید باید در صورت بروز مشکلات ارتودنسی فورا برای تشخیص و رسیدگی به ان ها اقدام کنید. دندانپزشک اطفال اختلالات متعددی مانند ازدحام دندان ها، مشکلات جویدن و نظم دندان ها را حین معاینه روتین بررسی می کند. اگر به موقع به این موارد رسیدگی نکنید ممکن است مشکلاتی نظیر درد، اختلال در صحبت کردن، سختی در جویدن غذا و احتمال بیشتر پوسیدگی بروز پیدا کنند.

ارتودنسی ثابت، الاینر یا پلاک نامرئی و پلاک های متحرک از روش های معمول برای درمان مشکلات ارتودنسی کودکان هستند.

۷. پیشگیری با سیلانت دندان

سیلانت های دندان پوشش های نازک پلاستیکی هستند که روی دندان های کودک قرار می گیرند و از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری می کنند. این پوشش برای جلوگیری از رسوب بقایای غذا و پلاک در منافذ طبیعی دندان یا روی سطوح جویدن است. احتمالا دندانپزشک از سیلانت برای پوشاندن دندان های عقبی و آسیابی استفاده کند که بیشتر در معرض پوسیدگی قرار دارند.

۸. مراقبت و درمان اورژانسی دندان کودک

بسیاری از بچه ها بخاطر بازی و ورزش یا شیطنت و بازیگوشی دچار آسیب به دهان و دندان می شوند. به همین دلیل است که مراقبت اورژانسی دندان یکی از خدمات متعارفی است که دندانپزشک اطفال ارائه می کند. اگر خدای نکرده کودک شما دچار آسیب یا مصدومیتی شد که به شکستگی یا افتادن دندان منجر شود، لازم است که سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

توجه!

اگر در شهر تهران زندگی می کنید می توانید جهت اخذ نوبت به لیست بهترین دندانپزشکان اطفال در تهران سایت ما نیز سر بزنید.

۸ درمان متداول توسط دندانپزشک اطفال

آموزش پیشگیری: عادات بهداشت مناسب دهان به کودکان

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. همچنین لازم به ذکر است که آموزش اهمیت رعایت عادات مثبت دهان و دندان از سنین کم بسیار ضروری است. هم دندانپزشک اطفال و هم پدر و مادر کودک وظیفه دارند تا به کودک عزیز بهترین روش های مراقبت از دندان را آموزش دهند.

زمانی که به دندانپزشک مراجعه کنید کادر کلینیک روش ها و مواردی که در خانه به فرزند خود آموزش دادید را یادآوری و تکمیل می کنند. کودکان نیز باید همچون بزرگسالان دو بار در روز مسواک بزنند و از سن ۸ یا ۹ سالگی بتوانند بصورت مستقل از نخ دندان استفاده کنند. ایجاد یک روتین روزانه بهداشت دهان و دندان از سنین پایین برای سلامت دندان ها در سنین بالاتر اهمیت ویژه ای دارد.

سخن پایانی

دندانپزشکان حرفه ای و با تجربه ما، تمام سعی خود را می کنند تا تجربه ای شاد و امن را برای فرزند شما رقم بزنند. همکاران و دندانپزشکان اطفال ما کمک می کنند فرزند نهایت احساس راحتی و آرامش را در کلینیک و حتی روی صندلی دندانپزشکی تجربه کند. ما دندانپزشکانی را معرفی می کنیم که ترکیبی از تجربه، تخصص و دلسوزی دارند و همه تلاش خود را می کنند تا بهترین مراقبت دندانی ممکن را برای شما و کودکتان رقم بزنند.

شما می توانید با مراجعه به بخش های مختلف سایت دندانپزشکان ایران، با تمامی روش های درمانی و مراقبت از دندانی که با نیاز شما مطابق هستند آشنا شوید. همین امروز برای سلامت دندان فرزند خود اقدام کنید تا از خدمات فوق العاده و شرایط پرداخت اطلاع پیدا کنید.

منبع: مقالات دندانپزشکی BloorWestSmiles.com

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای ۸ درمان متداول توسط دندانپزشک اطفال ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل