سینوس لیفت چیست و برای چه افرادی لازم است؟
در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران قصد داریم درباره جراحی سینوس لیفت و ضرورت انجام آن قبل از ایمپلنت صحبت کنیم. اگر قبصد انجام این جراحی را دارید این مقاله می تواند به شما کمک زیادی کند پس همراه ما باشید.
همانطور که میدانید سینوس به حفره های تنفسی میگویند که در قسمت های مختلف استخوان سر و صورت قرار دارند. سینوس ماگزیلاری(فک بالا) یکی از این حفره هایی است که در بالای دندانهای آسیای بزرگ و کوچک قرار گرفته. برحی از این حفره ها حتی ریشه ی دندان ها را نگه میدارند. در برخی موارد اگر فردی نیاز به ایمپلنت دندان داشته باشد باید ابتدا این حفره ها بالا کشیده شود که به آن سینوس لیفت می گویند. در ادامه به معرفی این روش جراحی می پردازیم.
سینوس لیفت چیست؟
لیفت سینوس جراحی است که در آن مواد پیوند استخوان به فک اضافه میشود تا استخوان فک شرایط کاشت ایمپلنت دندان را داشته باشد. این عمل صرفا برای برخی افراد و با توجه به صلاحدید دندان پزشک متخصص انجام خواهد شد.
در واقع چون ایمپلنت دندان باید درون استخوان فک قرار بگیرد. بنابراین تراکم این استخوان باید به میزان لازم بوده و استحکام بالایی داشته باشد. همچنین فضای استخوان باید کافی باشد که بتواند پایه ایمپلنت را درون خود جای دهد. در صورتی که به تشخیص دندانپزشک فضای کافی در استخوان فک بیمار وجود نداشته باشد، باید این مشکل از طریق لیفت سینوس و پیوند استخوان برطرف شود.
در نظر داشته باشید که این جراحی باید توسط متخصص فک و استخوان صورت گیرد. زیرا متخصص از رشته های عصبی دهان و آناتومی استخوان آگاه است.
چه افرادی نیاز به جراحی سینوس لیفت دارند؟
به طور کلی اگر بیمار در فک بالا، دندان خالی داشته باشد میتواند دندان از دست رفته خود را با جراحی ایمپلنت بازیابی کند. اما گاهی در اطراف سینوس فرد تراکم استخوان کمی وجود دارد. در این صورت لازم است تا عمل سینوس لیفت انجام شود.
بنابراین می توان گفت این افراد جراحی لیفت سینوس احتیاج خواهند داشت:
- اگر فرد فاقد تراکم استخوان در فک بالایی باشد.
- لثه تحلیل رفته باشد.
- استخوان فک از بین رفته باشد.
اگر جراحی لیفت سینوس انجام نشود چه عوارضی خواهد داشت؟
سینوس های فک بالا حفره های پر از هوا هستند و درست در قفس پشت فک واقع شده اند. جراحی لیفت سینوس غشای کف سینوس را بالا میبرد تا به افزایش یا بلند کردن فک بالا کمک کند. اگر این اتفاق نیافتد فرد در انجام جراحی ایمپلنت دچار مشکل خواهد شد چون هم فضای کافی برای کاشت پایه دندان وجود ندارد و هم در برخی موارد فک بالا استحکام خوبی برای نگهداری پایه دندان نخواهد داشت.
چه کسانی نباید جراحی لیفت سینوس انجام دهند؟
اگرچه بسیار از افراد از این عمل استفاده می کنند تا بتوانند جراحی ایمپلنت را روی فک خود اجرا کنند، اما عمل لیفت سینوس برای برخی افراد نیز به طور کلی منع می شود. در ادامه به این افراد اشاره خواهیم کرد:
- سینوزیت حاد
- ابتلا به سرطان
- بیماری خود ایمنی
- در صورتی که بین لایه مخاطی دهان و لایه مخاطی سینوس استخوان نباشد
- فرد مبتلا به ایدز باشد
- فرد مشکلات انعقاد خون داشته باشد.
عوارض باز شدن سینوس دندان چیست؟
در برخی مواقع دندان عقل یا کاشت ایمپلنت باز شدن سینوس دندان اتفاق می افتد. علائم این باز شدن به شرح زیر است:
- مبتلا شدن به سینوزیت مزمن
- نوشیدن مایعات از طریق بینی
- تغییر صدا بعد از جراحی
- مختل شدن فرایند خوردن و نوشیدن
- بوی بد و طعم تلخ دهان
- کیپ شدن بینی در یک سمت
- درد در صورت و سر
- داشتن سرفه های شبانه
- داشتن خونریزی از بینی
درد جراحی سینوس لیفت
مطمئنا هر عمل جراحی همراه با درد و خونریزی است. اما درد برخی از این جراحی ها به وسیله داروهای ضد درد و بی حسی تحمل پذیر تر خواهد بود. عمل جراحی لیفت سینوس هم به وسیله داروهای بی حسی حین عمل و داروهای ضد درد بعد از عمل، قابل تحمل خواهد بوده و مطمئنا بعد از یک هفته دوره نقاهت اوضاع بهتر خواهد شد.
جراحی سینوس لیفت
هزینه جراحی لیفت سینوس در سال 1402
هزینه این عمل جراحی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از روش جراحی، هزینه پزشک و هزینه کلینیک. اما به طور کلی هزینه جراحی سینوس لیفت باز در مقایسه با جراحی سینوس لیفت بسته بیشتر است.
برخی از عوامل موثر در هزینه جراحی لیفت سینوس در سال 1402 شامل موارد زیر میشود:
- مجموعه جراح: مهارت و تجربه جراح اهمیت بسیاری در تعیین هزینه دارد. جراحان با تجربه و نامآور معمولاً هزینه بیشتری از بیماران خواهند گرفت.
- مکان جراحی: هزینه جراحی لیفت سینوس نیز متفاوت بر اساس منطقه و کشور قرار گرفتن محل جراحی است. در کشورهایی با هزینه های بهداشتی بالا، هزینه جراحی نیز بیشتر است.
- شدت بیماری: حجم و مدت زمان درمان و روند جراحی (مانند تعداد جراحیها و پروسه خود ترمیم) هزینه جراحی را متأثر میکند.
- عوامل همراه با جراحی: اگر تحت جراحی لیفت سینوس قرار میگیرید و تحت برنامههای درمانی دیگر هم قرار دارید، هزینه جراحی ممکن است افزایش یابد.
- مواد و تجهیزات: استفاده از مواد و تجهیزات در جراحی لیفت سینوس به اهمیت زیادی برخوردار است و میتواند هزینه را بالا ببرد.
بنابراین، هزینه جراحی لیفت سینوس میتواند بسیار متغیر و تا حدودی نیز به اعتبار بیمارستان، محل، جراحین محلی و متخصصینی که همکاری میکنند بستگی داشته و همچنین به میزان نیازهای درمانی فرد مرتبط است.
اگر در شهر شیراز زندگی میکنید و نیاز به مشاوره آنلاین یا نوبت دهی اینترنتی برای جراحی ایمپلنت دارید؛ می توانید به لیست برترین دندانپزشکان ایمپلنت دندان در شیراز مراجعه کنید. درضمن اگر در شرق تهران زندگی میکنید و به دنبال بهترین دکتر برای جراحی ایمپلنت هستید، میتوانید به لیست برترین دندانپزشک ایمپلنت در شرق تهران نیز مراجعه کنید.
مراقبت های بعد از سینوس لیفت
نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید یک جراحی سینوس لیفت موفق داشته باشید:
1.درد بعد از عمل
بعد از عمل جراحی، وقتی تاثیر داروی بی حسی از بین برود ممکن است برای مدت کوتاهی دچار درد زیادی شوید. بنابراین در این دوران می توانید از مسکن های قوی برای تحمل درد استفاده کنید.
2.تورم و کبودی بعد از سینوس لیفت
تورم، قرمزی یا کبودی اطراف صورت و فک از جمله عوارض دیگر جراحی است. حتی ممکن است این کبودی تا زیر چشم بیمار نیز نفوذ کند. استفاده از کمپرس یخ تا 48 ساعت میتواند این آثار را از بین ببرد.
3.جلوگیری از عطسه شدید
برای اینکه نتیجه بهتری بعد از عمل بگیرید از فین کردن، عطسه شدید و سرفه کردن شدید خودداری کنید.
4.استفاده از آنتی بیوتیک
برای جلوگیری از عفونت بعد از جراحی حتما آنتی بیوتیک های تجویز شده را به صورت منظم مصرف کنید. در ضمن بهتر است در صورتی که علایم بیماری رفع شد نیز مصرف قرص ها را قطع نکنید و تاپایان قرص ها ان را مصرف کنید.
5.عدم مصرف سیگار
از کشیدن سیگار و مصرف دخانیات حداقل به مدت ۲ هفته خودداری کنید.
6. خونریزی بعد از عمل
بعد از عمل خونریزی به صورت ترکیب شده در بزاق شما وجود خواهد داشت که بعد از چند روز ازبین خواهد رفت. با این وجود استفاده از چای کیسه ای مرطوب برای برطرف شدن خون ریزی میتواند بسیار موقر باشد.
داروهاى مصرفى بعد از جراحی سینوس لیفت
پزشکان معمولا بعد از جراحی سینوس لیفت این دارو ها را به بیمار تجویز میکنند:
- قرص كوآموكسى كلاو 625 هر 8 ساعت تا ده روز.
- قطره فنيل افرين هر 8 ساعت در سوراخ بينى.
- قطره ى سديم كلرايد بينى براى شستشوى بينى تا يك هفته.
- استفاده از دهانشويه كلرهكزيدين تا يك هفته دوبار در روز.
اخطار!
مصرف این داروها بدون تجویز پزشکتان اصلا توصیه نمی شود.
در چه صورت بعد از جراحی سینوس لیفت باید با پزشک مشورت کنید؟
مواردی که در بالا گفته شد از عوارض معمول جراحی است. این عوارض بعد از مدتی از بین میرود. اما برخی عوارض جراحی است که در صورت استمرار باید پزشک خود را در جریان آن قرار دهید:
- اگر درد تورم و خونریزی بیشتر از دو روز طول کشید
- اگر رنگ خون ناشی از جراحی با گذشت زمان قرمز و شفاف بود با پزشک خود مشورت کنید. زیرا این عمل نشان دهنده قطع نشدن خونریزی است.
- اگر احساس جا به جایی استخوان پیوندی را داشتید حتما با پزشک خود تماس بگیرید.
دوران نقاهت جراحی لیفت سینوس چقدر است؟
مهمترین عوارض بعد از جراحی، معمولا درد تب و ناراحتی است که پس از 2 تا سه روز میزان آن کاهش می یابد. با این وجود به طور معمول ریکاوری اولیه جراحی، بعد از یک هفته اتفاق می افتد اما برای اینکه استخوان فک جوش بخورد بین 4 تا 9 ماه تحمل کرد.