جستجو
کامپوزیت دندان
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۰۸/۰۳ نویسنده : نسیم امیری

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟ چطور میتوان آن را افزایش داد؟

|197 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران  قصد داریم درباره طول عمر کامپوزیت دندان و نحوه افزایش این طول عمر آن صحبت کنیم، اگر ایندرمان زیبایی دندان را انجام داده اید این مقاله می تواند برای حفظ طولانی مدت کامپوزیت هایتان برای شما بسیار مفید باشد پس همراه ما باشید.

کامپوزیت یکی از روش های زیبایی دندان است که امروزه بسیاری از آن برای داشتن یک لبخند زیبا استفاده میکنند. این روش نسبت به روش های مشابه خود، جز روش های مقرون به صرفه به شمار می آید و چنانچه فرد شرایط کامپوزیت را داشته باشد میتواند یک راه مناسب باشد. اما یک نکته درباره این روش وجود دارد که دائمی و همیشگی نبوده و معمولا عمری بین 5 تا  7 سال دارد. اما ماندگاری آن میتواند به عوامل متعددی نیز درارتباط باشد که در ادامه به بررسی این  عوامل میپردازیم

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

عمر مفید کامپوزیت دندان به عوامل متعددی مانند محل پرشدگی و ترمیم دندان اندازه پرشدگی و ترمیم دندان بستگی  دارد. عادت به دندان‌قروچه کردن، مصرف برخی مواد غذایی، عدم رعایت بهداشت و مهارت دندانپزشک نیز از دیگر دلایل تخریب است که در ادامه به بررسی آن  ها می پردازیم:

اندازه پرشدگی و ترمیم دندان

آسیب به کامپوزیت دندان نسبت مستقیم به اندازه پرشدگی و ترمیم دندان دارد. در واقع بزرگ بودن اندازه ترمیم دندان میتواند کامپوزیت را در معرض آسیب قرار دهد.

برای همین دلیل معمولاً حفره‌های عمیق دندانی را با آمالگام دندانی پُر کرده و  بعد از کامپوزیت دندانی استفاده خواهیم کرد.

عادت به دندان‌قروچه کردن

به طور کلی دندان قروچه میتواند به مینای دندان و تمامی درمان های متعدد زیبایی تاثیر بگذارد. بنابراین کامپوزیت هم از این آسیب در امان نخواهد بود. پس اگر عادت به دندان قروچه در خواب دارید، بهتر است قبل از استفاده از درمان کامپوزیت مشکل دندان قروچه خود را از بین ببرید.

 مصرف برخی مواد غذایی

مواد رنگی مانند چای و قهوه میتواند روی کاهش طول عمر کامپوزیت تاثیر بگذارد. همینطور مصرف سیگار نیز میتواند کامپوزیت را از بین ببرد. از طرفی مواد غذایی اسیدی و شیرین نیز می تواند در کاهش طول عمر مفید کامپوزیت ها تاثیر گذار باشد.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان پوسیدگی دندان یکی از مهمترین دلایل تخریب کامپوزیت است. اگر فرد به موقع مسواک نزده یا بهداشت دهان و دندان خود را مراعات نکند و خطرات ناشی از پوسیدگی را افزایش دهد، مطمئنا سبب جدا شدن و کاهش عمر کامپوزیت دندان های جلو دندان و کاهش عمر مفید آن می‌شود.

 تخصص و مهارت دندانپزشک

برخی اوقات کامپوزیت شما به این دلیل خراب می شود که دندانپزشکان ماهرانه آن را نصب نکرده است. بنابراین برای اینکه یک کامپوزیت ماندگار داشته باشید، باید در انتخاب دندانپزشک خود دقت کنید.

چطور ماندگاری کامپوزیت و عمر مفید آن را افزایش دهیم؟

برای آنکه طول عمر کامپوزیت دندان ما افزایش پیدا کند لازم است که به درستی از آن نگهداری کنید .برای نگهداری اصولی از کامپوزیت دندان موارد زیر را رعایت کنید:

 در بهداشت دهان و دندان خود دقت کنید

مطمئنا برای نگهداری کامپوزیتها  باید دقت بیشتری انجام دهید. یکی از روش ها این است که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید و برای آن وقت بگذارید.

نکاتی مانند مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان، استفاده از خمیر دندان و سفید کننده های مناسب و مسواک زدن بعد از مصرف خوراکی های رنگی از جمله مسائلی است که در بهداشت دهان و دندان باید لحاظ شود تا عمر کامپوزیت شما افزایش پیدا کند.

از مواد غذایی مضر پرهیز کنید

مواد غذایی و نوشیدنی‌های اسیدی، قندی و شیرین، نوشیدن فراوان چای و قهوه و سیگار  میتواند به کامپوزیت شما آسیب بزند. بنابراین بهتر است آن ها را سبد غذایی خود  حذف کنید یا برای نوشیدن آن ها از نی استفاده کنید تا با کامپوزیت ندان شما در ارتباط نباشد. همچنین میتوانید بعد از نوشیدن این مواد از آب استفاده کنید.

استفاده از خمیر دندان مناسب

از آنجا که برخی خمیر دندان ها خاصیت سایش دارند. بعد از کامپوزیت باید دقت کنید تا از خمیر دندان مناسب استفاده کنید تا طول عمر کامپوزیت خود را افزایش دهید.

مراجعه به دندانپزشک ماهر

جداشدگی و رهاشدگی کامپوزیت ها از جمله مواردی است که در بسیاری از موارد دیده شده است و عمده ترین دلایل آن نصب  توسط دندان پزشکان بدون مهارت است. بنابراین اگر میخواهید کامپوزیت شما دچار عوارض نشود، بهتر است که در انتخاب دندانپزشک خود دقت کنید.

کامپوزیت دندان مقاوم‌تر است یا لمینت؟

در مقایسه کامپوزیت و لمینت میتوان گفت لمینت ها به دلیل اینکه از جنس سرامیک است مقاومتر می باشد .
لمینت ها به صورت اختصاصی برای هر فرد در لابراتوار ساخته می شود، نسبت به تغییر رنگ و ضربه مقاوم تر بوده و اصطکاک بیشتری دارد.

درمقابل اگر از کامپوزیت به‌درستی مراقبت نکنید یا به آن ضربه وارد کنید تغییر رنگ داده  و یا میشکند.

در مقابل برای اصلاح لبخند و زیباسازی دندان‌های جلو، معمولاً کامپوزیت  را پیشنهاد می‌کند. چون دندان‌های جلو کمتر تحت‌فشار هستند و ایمن تر محسوب می شود و برای دندانهای عقب که به خاطر جویدن در معرض فشار بیشتری است از لمینت استفاده میکنند.

چنانچه در شیراز زندگی میکنید و به دنبال مشاوره آنلاین و یا گرفتن نوبت از متخصصین در زمینه کامپوزیت هستید میتوانید به لیست متخصص کامپوزیت در شیراز مراجعه کنید. همچنین اگر به دنبال درمان کامپوزیت در تهران هستید میتوانید به لیست متخصص کامپوزیت در  فرشته تهران مراجعه کنید.

چه زمان برای تعویض کامپوزیت دندان مراجعه کنیم:

در صورتیکه این علائم را در دندان خود دیدید، میتوانید برای تعویض کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه کنید:

کامپوزیت دندان

تغییر رنگ دندان

اگر به هر دلیلی متوجه شدید کامپوزیت شما دچار تغییر رنگ شده است. میتوانید برای تعویض آن به دندانپزشک مراجعه کنید رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان  میتواند به مرور زمان باعث تغییر رنگ این مواد شود.

لب پر شدگی، ترک خوردگی و شکستگی دندان

برخی اوقات حوادث و در بعضی مواقع سبک زندگی غلط مانند باز کردن درب بطری، جویدن یخ و ناخن  می تواند به کامپوزیت ها آسیب زده و باعث لب پر شدن و ترک خوردن آن شود که در این صورت میتوانید با مراجعه به دندانپزشک آن را تعویض کنید

پوسیده شدن دندان زیر کامپوزیت دندان

کامپوزیت ها موادی هستند که روی دندان قرار میگیرد و امکان این که دندان زیر کامپوزیتها پوشیده شود وجود دارد

در صورتی که این مشکل تشخیص داده شود، بیمار باید جهت درمان پوسیدگی‌های دندانی خود و تعویض  به پرشک مراجعه کنید.

ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات لثه

مشکلات لثه از جمله مواردی است که باید به سرعت ترمیم شود. چرا که اگر برای درمان اقدام نکنید با عوارضی مثل تحلیل رفتن و عقب نشینی لثه مواجه خواهید شد. این مسئله میتوانید روی کامپوزیت شما نیز تاثیر بگذارد و علاوه بر اینکه ظاهر بسیار نامطلوبی را به وجود می‌آورند، باعث تجمع جرم و پلاک در آن فضا شده و خطر تشدید بیماری را به همراه خواهد داشت. بنابراین بهتر است در صورت مشاهده عراضه لثه آن را راز روی دندان برداشته و بعد از درمان دوباره روی دندان قرار دهید.

شل شدن کامپوزیت‌های دندان

عدم نصب صحیح، نداشتن مهارت لازم دندانپزشک می تواند باعث شل شدن کامپوزیت های دندانی شود. همچنین بیش از حد فشار آوردن به دندان ها باعث شل شدن  آن میشود.

مواردی از قبیل عدم نصب صحیح ، توسط دندانپزشک و یا وارد کردن فشار زیاد و بیش از حد به آنها با مصرف مواد غذایی سفت می‌توانند در شل شدن و یا افتادن  این مواد نقش داشته باشند.

پایان طول عمر کامپوزیت دندان

همانطور که طول عمر کامپوزیت ها 5 تا 7  سال است بعد از آنکه طول عمرتمام شد، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و با تعویض دوباره آنها درخشندگی دندان خود را بازیابی کنید.

اگر میخواهید درباره بهترین برند های کامپوزیت اطلاعات کسب کنید به این مقاله سر بزنید.

نتیجه
استفاده از کامپوزیت برای بهتر شدن ظاهر دندان یکی از روش های متداول محسوب میشود که در صورت تشخیص یک متخصص مجرب میتواند بهترین درمان نیز به حساب بی آید.

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟ چطور میتوان آن را افزایش داد؟ ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل