جستجو
ایمپلنت اندوستیال
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۰۴ نویسنده : نسیم امیری

ایمپلنت‌ اندوستیال چیست؟

|158 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران قصد داریم پیرامون روش ایمپلنت‌ اندوستیال و کاندیدای مناسب این نوع جراحی با شما صحبت کنیم.

ایمپلنت اندوستیال نوعی جراحی است که برای انجام آن ابتدا ریشه مصنوعی در داخل استخوان فک قرار میگیرد و بعد دندان روی  آن جایگزین میشود. این نوع ایمپلنت اگرچه جز رایج ترین جراحی های ایمپلنت است. اما برای انجام آن شخص باید شرایط خاصی داشته باشد.

فرآیند ایمپلنت‌ اندوستیال چگونه انجام می‌شود؟

ایمپلنت‌ اندوستیال معمولا به صورت مرحله ای انجام میشود و روند انجام آن چندین ماه طول  خواهد کشید. در ادامه به مراحل این جراحی اشاره خواهیم کرد:

مشاوره با دندانپزشک برای ایمپلنت‌ اندوستیال

قبل از انجام این نوع جراحی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید؛ چرا که تنها افراد با ویژگی خاص می توانند این نوع جراحی را انجام دهند. بنابراین ابتدا باید پزشک تشخیص دهد که شما گزینه مناسب برای انجام ایمپلنت‌ اندوستیال هستید یا نه چرا که در غیر این صورت ایمپلنت‌ اندوستیالنه تنها باری شمنا مفید نیست بلکه میتواند دردسر آفرین نیز باشد.

کشیدنِ دندان آسیب دیده و پیوند استخوان

بعد از تشخیص متخصص . ابتدا دندان آسیب دیده کشیده میشود و در صورت تشخیص برای نتیجه بهتر از روش پیوند استخوانم استفاده میکنند. نوع بیهوشی این جراحی معمولا به صورت بی حسی بوده  و در حین عمل هیچ دردی احساس نمی شود. چنانچه دندان عفونت داشته باشد متخصص با تچویز آنتی بیوتیک صبر میکند تا عفونت کاملا از بین برود

آمادگی برای جایگذاری ایمپلنت‌ اندوستیال

بعد از آنکه لثه بی حس شد ابتدا یک برش کوچک در لثه ایجاد می کند. عمق این برش باید به گونه ای باشد که دسترسی به استخوان فک راحت تر شود. سپس به وسیله یک مته پیچی داخل قرار میگیرد. بالای پیچ، از یک پایه استفاده شده است که پست فلزی را در جایی که دندان جدید چسبیده است، قرار میدهد. در این مرحله باید صبر کنید تا به اصطلاح استخوان سازی در اطراف پیچ قرار گیرد. این روند رشد می‌تواند بین دو تا شش ماه طول بکشد تا یک پایه‌ی محکم و جامد برای دندان جدید ایجاد شود. چنانچه جراحی برای دندان جلو یا دندان آسیا باشد، معمولا در این مدت به صورت موقت یک پروتز مصنوعی روی پین قرار میدهند.

چسباندن یک اباتمنت در ایمپلنت‌ اندوستیال

در این حالت اگر از ایمپلنت تیتانیوم استفاده شود.  بار دیگر یک روی لثه برش کوچک، درست بالای لثه برای اتصال اباتمنت ایجاد می شود. بعد دندان جدید روی آن متصل می شود. اما در برخی مواقع نیاز به جراحی دوم نیست و در مرحله اول ایمپلنت اندوستیال، اباتمنت اضافه می‌شود. تشخیص این موضوع با پزشک متخصص است.

گرفتنِ ایمپرشن برای ایجاد تاج

تقریبا دو هفته بعد از قرار دادن اباتمنت تاج دندان حاضر می شود که به دو صورت متحرک و ثابت است. این دندان بسیار شبیه به دندانهای دیگر شما بوده و همین مسئله باعث میشود تا زیبایی دهان شما بازیابی شود. اگر تاج دندان به صورت ثابت قرار گیرد به وسیله پیچ یا سمان‌کاری می‌شود و روی اباتمنت ایمپلنت قرار می‌گیرد.

ایمپلنت‌ اندوستیال چگونه کار می کنند؟

ایمپلنت‌های دندانی اندوستئال به بیماران، پایه‌ای محکم‌تر برای دندان‌های جدید می‌دهند از مشکلات بیشتر جلوگیری می‌کنند  درواقع  مشکلاتی از قبیل مشکلات ریشه، بریج‌ها و سایر روکش‌ها از طریق این نوع ایمپلنت از بین خواهد رفت. از مهمترین اتفاقاتی که بعد از انجام این جراحی انجام می شود، افراد به دلیل استخوان تازه جوش خورده که از حمایت کافی برخوردار است، می توانند به درستی صحبت کنند و غذا بخورند و با گذشت زمان، این قاب با استخوان ترکیب می شود  که به  این فرآیند به عنوان osseointegration  می گویند.

بلافاصله بعد از جراحی ایمپلنت اندوستیال چه کار کنیم

با هر مرحله از روش ( به ویژه پس از نصب بدنه ایمپلنت اندوستیال در استخوان )  برخی از عوارض را احساس خواهید کرد، از جمله:

    • مقداری خونریزی در 12 تا 24 ساعت اول پس از عمل
  • درد و ناراحتی در اطراف ناحیه آسیب دیده
  • تورم در صورت یا لثه در دو تا سه روز اول پس از جراحی
  • در موارد نادر، بی حسی موقت در فک پایین
ایمپلنت اندوستیال

ایمپلنت اندوستیال

در این شرایط متخصص به شما آنتی بیوتیک می دهد تا از عفونت جلوگیری شود.  همچنین برای جلوگیری از  خونریزی، می توانید خون اضافی را با گاز خشک از بین ببرید. سپس گاز مرطوب را به مدت 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده فشار دهید.  یادتان باشد در 12 ساعت اول پس از جراحی، سر خود را بیش از حد حرکت ندهید و برای خوردن از نی استفاده نکنید زیرا ساکشن می‌تواند به ناحیه‌ای که جراحی شده فشار وارد کند.

چنانچه ساکن شیراز بوده و نیاز به مشاوره آنلاین و یا نوبت گیری دارید می توانید با مراجعه به سایت برترین متخصص ایمپلنت در شیراز از خدمات آن استفاده کنید. همچنین چنانچه ساکن منطقه پونک تهران هستید در لیست برترین متخصص ایمپلنت دندان در پونک تهران میتوانید متخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید.

در چه موارد بعد از انجام جراحی ایمپلنت‌ اندوستیال به پزشک مراجعه کنید؟

خونریزی تورم و التهاب در هفته اول جراحی طبیعی است اما چنانچه بعد از یک هفته موارد زیر را تجربه کردید سریع به پزشک مراجعه کنید:

  • مشکل در باز کردن دهان، صحبت کردن یا جویدن
  • تورم صورت بعد از سه روز اول
  • دندان درد یا درد در دهان
  • بوی بد دهان مداوم
  • لثه های متورم و دردناک
  • لقی در دندان یا دندان
  • ایجاد شکاف بین دندان ها
  • ترشح (چرک) از ناحیه آسیب دیده

چگونه از ایمپلنت اندوستیال دندان نگهداری کنیم

برای حفظ ایمپلنت های دندانی اندوستال از  نخ دندان کشیدن و مسواک استفاده کنید. اغلب به بیماران توصیه می شود در حین جراحی  از مصرف تنباکو و غذاهای سفت خودداری کنند. و با دقت به بهداشت دهان و دندان خود بپردازند. همچنین پزشک به شما توصیه می کند تا از انجام ورزش سنگین در دو هفته اول خودداری کنید.

مزایای ایمپلنت اندوستیال

همانطور که گفته شد این نوع ایمپلنت ها در استخوان قرار میگیرد و به وسیله پیچ به فک متصل خواهد شد. به محض وصل شدن تاج دندان میتواند علاوه بر اینکه زیبایی دهان خود را بدست می آورید مشکلات گوارشی خود ناشی از عدم صحیح جویدن غذا نیز از بین خواهد رفت.همچنین این جراحی مزایایی نیز دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

  • ایمپلنت اندوستال را می توان برای تاج های تک یا چند تایی استفاده کرد.
  • در مقایسه با سایر ایمپلنت ها، ایمپلنت های اندوستئال ایمن تر هستند.
  • کمتر دچار شکست می شوند.
  • طول عمر بیشتری نسبت به دیگر ایمپلنت ها داشته باشند.
  • معمولا تبحر متخصصین در این زمینه بیشتر است
  • از تحلیل استخوان فک جلوگیری میکند و به آن اجازه میدهد سر جای خود محکم بماند و به این صورت تراکم استخوان افزایش پیدا کند.

کاندیدای مناسب برای ایمپلنت اندوستیال چه کسانی هستند؟

از آنجا که ایمپلنت‌ اندوستیال مستقیا در استخوان قرار میگیرد و زمان بهبود آن نسبت به سایر ایمپلنت های دندانی بیشتر است، ممکن است این نوع جراحی برای همه مناسب نباشد با این وجود افرادی برای انجام این نوع جراحی مناسب هستند که ویژگی های زیر را داشته باشند:

  • افرادی که دارای شرایط پزشکی مانند فشار خون بالا و پوکی استخوان هستند.
  • افرادی که استحکام استخوانی ناکافی در فک خود دارند.
  • افرادی که با بیماری های لثه مانند پریودنتیت و بیماری لثه سر و کار دارند.

همچنین میتوانید در باره ایمپلنت پانج اطلاعات کسب کنید.

سخن آخر

چنانچه دندان خود را به هر دلیلی از دست دادید. این مسئله در زیبایی شما و حتی سلامتی گوارش شما تاثیر منفی می گذارد.  با مشورت با متخصص میتوانید از روش ایمپلنت برای بازیابی سلامتی خود استفاده کنید. همچنین ایمپلنت‌ اندوستیال یکی از بهترین روش ها ست که در صورت داشتن شرایط لازم و تشخیص آن توسط متخصص می تواند به شما دراین زمینه کمک کند.

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای ایمپلنت‌ اندوستیال چیست؟ ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل