جستجو
ایمپلنت و براکسیسم
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ نویسنده : نسیم امیری

دندان قروچه یا براکسیسم برای دندان ها و ایمپلنت

|222 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران سعی داریم پیرامون ایمپلنت دندان در افرادی که دچار براکسیسم (دندان قروچه) هستند با شما صحبت کنیم.  همچنین  به ارائه راهکارهایی در این زمینه بپردازیم.

براکسیسم و انواع آن

ساییده شدن دندان های بالا روی دندان های پایین به صورت ناخودآگاه را “دندان قروچه” میگویند. این پدیده معمولا بر اثر استرس رخ  میدهد.  در این عارضه دندان ها به صورت غیر طبیعی روی هم جفت می شود. لب پر شدن و شکسته شدن دندان از جمله عوراض دندان قروچه یا براکسیسم است.

متاسفانه فردی که دچار مشکل دندان قروچه یا براکسیسم است، توانایی کنترل این شرایط را نداشته و هرگاه دچار استرس می شود (حتی در زمانی که خواب نیست) به صورت ناخودآگاه این حرکت را انجام میدهد. افرادی مبتلا به این عارضه معمولا علاوه بر این مشکل به جویدن اجسام سفت نیز می پردازند که در این صورت هم به دندان خود آسیب خواهند زد.

از جمله عوارض دندان قروچه علاوه بر شکستگی سردرد، اختلالات مفصل گیجگاهی، درد صورت، درد گوش و آشفتگی در خواب است.

به طور کلی دندان قروچه به دو نوع تقسیم میشود:

 نوع اولیه: در شرایطی که علت مشخصی برای بروز آن وجود ندارد.

نوع ثانویه: بر اثر علائم اختلالات روانی (اضطراب و افسردگی)، مصرف داروها (مانند داروهای ضدافسردگی) یا بعضی بیماری ها (مانند پارکینسون) یا آپنه تنفسی (اختلال در تنفس هنگام خواب) به وجود می آید . در این حالت معمولا با درمان اختلال این شکل نیز برطرف خواهد شد.

راهکارهای جلوگیری از براکسیسم

برای نجات پیدا کردن از این مشکل راهکار های مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی چند نمونه از آن می پردازیم:

 مراجعه به دندانپزشک:

 چنانچه عارضه دندان قروچه بر اثر ناهنجاری های فک پایین و بالا یا ناهنجاری هایی دندانی باشد متخصصین دندانپزشکی میتواندد با برطرف کردن این ناهنجاری ها مشکل بارکسیسم را نیز از بین ببرند. بنابراین قبل از هر اقدامی ابتدا بهتر است وضعیت دندان های خود را مورد بررسی قرار دهید.

کنترل استرس:

یکی از شایع ترین دلایل دندان قروچه وجود شرایط استرس زاست. روانشناسان برای برطرف کردن این مشکل معمولا راهکاری هایی مانند ورزش کردن انجام یوگا و مدیتیشن و یا دوش گرفتن قبل از خواب را توصیه میکنند. همچنین در صروت لزوم از دارو های آرام بخش نیز استفاده می کنند.

مراجعه به مشاور:

 در برخی مواقع فرد با مراجعه به مشاوره می تواند از میزان استرس و راهکار هایی برای کنترل آن آگاه شود. در اینصورت چنانچه در درمان استرس خود موفق باشد مشکل دندان قروچه خود به خود از بین خواهد رفت.

استفاده از نایت گارد:

 یکی از راهکار های عملی برای جلوگیری از براکسیسم، استفاده از وسیله ای به نام نایت گارد است. این وسیله هنگام خواب که فرد به صورت ناخودآگاه عمل دندان قروچه را انجام میدهد، مانع از ساییده شدن دندان ها روی هم شده و مشکلی برای دندان به وجود نیاورد. همچنین از عوارضی مانند فک درد، سردرد، جلوگیری خواهد کرد. بنابراین برای تهیه این وسیله باید به پزشک مراجعه کرده و قابل فک خود را اندازه گیری کنید تا نایت گارد مخصوص به خود را داشته باشید.

متخصص ایمپلنت در  شریعتی تهران

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

 ایمپلنت یکی از بهترین روش های درمانی است. برای بازیابی دندان های که بر اثر حادثه، بیماری و یا پوسیدگی از بین رفته اند.  این روش یک راهکار تهاجمی است که میتواند دندان هایی شبیه به دندان خود را ارائه داده و تا مدت زیادی به شکل ایده ال برای شما کارایی داشته باشد. با این وجود افرادی که اقدام به این روش می کنند باید از شرایط خاصی نیز برخوردار باشند و به طور کلی می توان گفت استفاده از روش درمانی ایمپلنت برای همه افراد با هر شرایطی مناسب نیست.

مزایای ایمپلنت دندان

  1.  به دندان های مجاور آسیب نمیزند
  2. طول عمر طولانی تری دارد و در صورتی که ایمپلنت ها بنابر دلایلی از بین بروند امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.
  3. پایه های ایمپلنت داخل استخوان قرار می گیرند، و از تحلیل استخوان فک جلوگیری میکند.
  4. با وجود ایمپلنت فرم صورت فرد تغییر نمی کند و زیبایی خود را به هیچ وجه از دست نمی دهد.
  5. توانایی جویدن مانند دندان طبیعی است.
  6. در صورتی که بهداشت دهان و دندان حفظ شود این دندان ها دائمی محسوب می شوند.
ایمپلنت و براکسیسم

ایمپلنت و براکسیسم

چنانچه در شیراز زندگی می‌کنید و می خواهید از خدمات مشاوره و یا نوبت دهی آنلاین استفاده کنید می توانید با مراجعه به لیست متخصص ایمپلنت در شیراز از این خدمات بهرمند شوید.

میزان موفقیت ایمپلنت دندان قروچه

مطمئنا عارضه دندان قروچه میتواند در کیفیت ایمپلنت شما تاثیر گذاشته و باعث تخریب آن شود. بنابراین اگر دچار چنین مشکلی هستید قبل از انجام ایمپلنت حتما باید این مشکل را با متخصص خود در میان بگذارید. همچنین دندان قروچه می تواند مانع از جوش خوردن صجیج پایه ایمپلنت به استخوان فک شود. در نهایت باعث کاهش طول عمر ایمپلنت خواهد شد . اگرچه ایمپلنت یک درمان مادام العمر نیست و دوام آن به طور متوسط بین 5 تا 10 سال است، اما با مراقبت صحیح این پروتز میتوان تا مدت زیاد از آن استفاده کرد. دندان قروچه استهلاک تاج ایمپلنت را افزایش داده و باعث میشود که این پروتز خیلی زودتر از آنچه باید تخریب شود.

آیا با وجود براکسیسم می‌توان ایمپلنت کاشت؟

رایج ترین راهکار متخصصین برای محافظت از ایمپلنت افرادی که دچار عارضه براکسیسم هستند، استفاده از محافظ دندان هنگام خواب است. در واقع فرد دقیقا از زمانی که وارد پروسه کاشت ایمپلنت میشود، موظف است تا برای جلوگیری از تخریب ایمپلنت از محافظ های نایت گارد استفاده کند تا مانع از تخریب پایه یا تاج ایمپلنت خود شود.

 همچنین یکی از راه حل ها، استفاده از مواد ابداعی شناخته شده به نام زیرکونیا است. این ماده بسیار مقاوم تر از سرامیک های به کار برده شده در سایر ایمپلنت هاست و در برابر فشار دیرتر خراب می شود.

بنابراین ممکن است استفاده از این مواد به عنوان ترمیم روی ایمپلنت برای بیماران دندان قروچه، بهتر باشد.

نحوه قرار دادن ایمپلنت در افراد مبتلا به براکسیسم

برای انجام جراحی ایمپلنت فرد مبتلا به براکسیسم متخصص ابتدا میزان نیروی وارده به دندان ها مدت زمان، جهت و نوع گستردگی عارضه را مورد بررسی قرار میدهد. در این حالت برنامه درمانی بر اساس این عارضه برای مقابله با عواقبی مانند شکست پایه یا تاج ایمپلنت می پردازد. برای این کار روش های مختلفی وجود دارد.

یکی از این روشها افزایش سطح استخوان کاشت دندان است. چرا که در این صورت قرار دادن ایمپلنت های اضافی و بیشتر باعث کاهش فشار بر روی هر یک از آنها می شود.  بنابراین استفاده از ایمپلنت های بیشتر و گسترده تر باعث کاهش فشار بر روی پروتز و همچنین از بین رفتن استرس در استخوان به خصوص در تاج می شود. همچنین باید در نظر داشته باشیم تا از آلیاژ های ماندگار و مستحکم تر مانند آلیاژ تیتانیوم استفاده کنید. چرا که استفاده از اکلوزالی فلزی در ایمپلنت ها خطر شکستگی پرسلن را کاهش می دهد ونیازی به کاهش ابعاد ندارد.

سخن آخر درباره براکسیسم

ایمپلنت و براکسیسم منافات زیادی با هم ندارند بنابراین اگر دچار عارضه دندان قروچه هستید نیز میتوانید از روش ایمپلنت برای بازیابی دندان خود استفاده کنید. اما بهتر است برای این کار حتما بای ک متخصص متبحر استفاده کنید تا طبق آنچه گفته شد روش های مناسب برای مقابله با این عارضه در نظر گرفته شده و از ساییده شدن و کاهش طول عمر پروتز دندانی شما جلوگیری شود.

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای دندان قروچه یا براکسیسم برای دندان ها و ایمپلنت ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل