جستجو
پس زدن ایمپلنت
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۱۳ نویسنده : نسیم امیری

دلایل جراحی ایمپلنت ناموفق

|264 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران سعی داریم پیرامون دلایل ناموفق بودن جراحی ایمپلنت با شما صحبت کنیم.

یکی از بهترین راه های بازیابی دندان های از دست رفته، استفاده از روش ایمپلنت دندانی است که به روش های مختلف انجام می شود. در اکثر مواقع این جراحی موفقیت آمیز است. اما برخی مواقع هم پیش خواهد آمد که به اصطلاح ایمپلنت پس زده شده، شکسته شده و جراحی ناموفق می شود. این مسئله می تواند دلایل مختلفی داشته باشد در ادامه به بررسی این دلایل می پردازیم.

دلایل مهم جراحی ناموفق

دلایلی وجود دارد که به واسطه آن ایمپلنت دندانی پس زده می شود در ادامه به بررسی این دلایل می پردازیم:

شکستن ایمپلنت بعد از قرار دادن در لثه

یکی از دلایل جراحی ناموفق ایمپلنت شکست ایمپلنت در لثه است. این شکست دلایل کوتاه مدت و بلند مدت دارد. 

 دلایل کوتاه مدت شکست ایمپلنت 

پس زده شدن ایمپلنت می تواند دلایل کوتاه مدت داشته باشد. عمده ترین دلایل کوتاه مدت شکست ایمپلنت عفونت بیش از حد لثه است. در این شرایط لثه از استحکام کافی برخوردار نبوده و باعث پس زدن ایمپلنت می شود. یکی دیگر از این دلایل، نبودن استخوان به قدر کافی اطراف ایمپلنت است که منجر به جوش نخوردن فیکسچر با استخوان فک می شود . در این شرایط این ایمپلنت به مرور بسیار شل است به طوری که راحتی می توان پیچ آن را خارج کرد. 

دلایل دراز مدت شکسته شدن ایمپلنت

 در برخی مواقع جراحی ایمپلنت موفقیت آمیز است اما به مرور زمان دچار شکست می شود. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وارد آمدن فشار بیش از اندازه به ایمپلنت
  • گسترش عفونت مانند پری ایمپلنتایتیس: از علائم این عفونت می توان به درد ، آبسه ، بوی بد اشاره کرد .
  • شکستن پیچ ایمپلنت
  • استعمال دخانیات
  • مشکلات لثه
  • مشکلات پزشکی
  • بهداشت ضعیف دهان
  • مصرف برخی دارو ها
  • کم بودن استخوان فک
  • بی تجربه بودن جراح
  • علائم پس زدن ایمپلنت

جابجایی های میکرو در پایه ایمپلنت دندان

یکی از دلایل پس زده شدن ایمپلنت قرار ندادن پایه ایمپلنت در محل صحیح خود است. در این صورت فرد دچار جابجایی های میکرو می شود که در نهایت منجر به شکست ایمپلنت دندان می گردد. این مسئله معمولا در ایمپلنت های فوری رخ می دهد. در واقع بعد از قرار دادن تاج دندان فشار پایه زیاد شده و چون بر روی لثه جوش نخورده حرکت میکند.

شکستن تاج ایمپلنت

ترک خوردن و یا شکستن تاج دندان و با شکستن اباتمنت باعث شل شدن تاج می شود. این امر می تواند در نهایت منجر به شکست ایمپلنت دندان شود .در این شرایط متخصص با تعویض تاج و اباتمنت مشکل را برطرف خواهد کرد.

کافی نبودن تراکم استخوان فک

چنانچه تراکم استخوان فک کافی نباشد ایمپلنت به درستی در لثه قرار نمی گیرد. مسائلی مانند پوکی استخوان می تواند باعث بروز این مسئله شود. زیرا در این شرایط پایه به استخوان فک جوش نمی خورد و ایمپلنت دندان شکست می خورد. بر همین اساس پزشک قبل از انجام جراحی ایمپلنت از بیمار می خواهد که مسئله تراکم استخوان فک خود را مورد بررسی قرار دهد.

واکنش های آلرژیک بدن

بدن برخی افراد نسبت به فلز تیتانیوم واکنش آلرژیک نشان می دهد این اتفاق میتواند منجر به شکست ایمپلنت شود. بنابراین چنانچه بعد از کاشت ایمپلنت بیماری دچار تورم و احساس خارج در دهان شود. همچنین حس چشایی آن  دستخوش تغییر شده باشد، باید با متخصص خود آن را بررسی کند. در این شرایط پزشک با خارج کردن پایه ایمپلنت از دهان و جایگزین کردن آن با پایه های دیگر از برزو این شکل جلوگیری خواهد کرد.

رعایت نکردن دستورات دندانپزشک

بعد از کاشت ایمپلنت نکات مراقبتی وجود دارد که فرد موظف به رعایت آن است تا بهبود آن سریعتر انجام شود. در صورتی که بیمار این نکات را رعایت نکند، احتمال ناموفق بودن جراحی ایمپلنت وجود دارد.

آبسه لثه بعد از کاشت ایمپلنت

 به طور کلی آبسه نوعی عفونت باکتریایی است که دلایلی مانند برخورد جسم خارجی با لثه باعث بروز این ضایعه خواهد شد. از علائم این نوع التهاب تورم و در است. یکی از دلایل ایجاد آبسه در لثه تحلیل رفتن بافت نرم آن است و پیوند لثه می تواند در درمان آن موثر باشد. بسیاری از مواقع پس زدن ایمپلنت به دلیل بروز آبسه است. البته چنانچه بعد از ایمپلنت لثه شما آبسه کرد، هرچه سریعتر با پزشک خود صحبت کنید تا از بروز انی مسئله جلوگیری شود.

پیشگیری از شکست ایمپلنت

برای پیشگیری از شکست ایمپلنت و ناموفق شدن ایمپلنت حتما اقدامات زیر را انجام دهید :

  • رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان
  • استفاده از دهان شویه های آنتی باکتریال
  • مراجعه هر ۶ ماه یک بار به متخصص ایمپلنت
  • پرهیز از مصرف بیش از حد شکلات ، یخ یا مواردی که به تاج و روکش دندان آسیب می رساند
  • دسترسی سریع به عناوین این مطلب
  • علائم پس زدن ایمپلنت و شکست درمان
جراحی ایمپلنت ناموفق و شکست درمان

پس زدن ایمپلنت

برای یافتن دندانپزشک ایمپلنت خوب می توانید از دوستان یا آشنایان بپرسید یا با مراجعه به صفحه بهترین دندانپزشکان متخصص ایمپلنت در شیراز سایت ما که دارای تخصص و تجربه در زمینه کاشت دندان هستند مراجعه نمایید.

همچنین اگر احساس می کنید علائم اولیه که در بالا بیان شد را دارید همین حالا وارد لیست متخصص ایمپلنت دندان تهران شوید و به صورت مستقیم از دندانپزشکان متخصص مشاوره آنلاین و رایگان دریافت نمایید.

علائم جراحی ایمپلنت ناموفق و شکست درمان

تا اینجا درباره دلایل پس زدن ایمپلنت صحبت کردیم؛ در این بخش پیرامون این صحبت خواهیم کرد که اگر بعد از جراحی ایمپلنت علائم خاصی را احساس کردید فورا به پزشک مراجعه کنید این علائم به شرح زیر است:

احساس درد

احساس درد و ناراحتی بعد از کاشت ایمپلنت طبیعی است، اما در شرایطی که این درد با مصرف داروهای مسکن بهبود پیدا نکند و بیش از 5 تا 7 روز باقی بماند، می تواند نشان دهنده پس زدن ایمپلنت و موفقیت آمیز نبودن درمان باشد. در این صورت بیمار باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نماید تا معاینات و درمان های لازم انجام شوند.

ملتهب شدن لثه

بروز کمی تورم در لثه بعد از کاشت ایمپلنت کاملا طبیعی است. اما اگر این تورم به صورت مداوم باقی مانده و شدت آن کم نشود؛ میتواند از علائم پس زده شدن ایمپلنت باشد. به طور کلی از مهمترین علائم عفونت لثه تورم و تورم در میزان آن است. همچنین در نظر داشته باشید که عفونت می تواند به سرعت گسترش پیدا کند و مشکلات جدی تری را به وجود آورد. پس بهتر است قبل از بروز هر مشکلی با پزشک خود مشورت کنید..

ایجاد مشکل در غذا خوردن

بزرگترین مزیت ایمپلنت دندانی این است که فرد بعد از قرار گفتن آن در دهان احساس وجود جسم خارجی نداشته و دقیقا شبیه به دندان عمل خواهد کرد. اما اگر فرد بعد از کاشت ایمپلنت این حس را داشت، یا در جویدن و غذا خوردن آن خیلی ایجاد شد بهتر است که با پزشک خود مشورت کند. زیرا مسائلی مانند شکست ایمپلنت فرد ممکن است علائمی از جمله احساس درد هنگام  جویدن و یا دشوار در جویدن به وجود آید. بنابراین در صورت بروز این مشکل، بهتر است پزشک خود را در جریان آن قرار دهد تا از برزو اتفاق های بعد جلوگیری نماید.

سخن آخر

اگرچه ایمپلنت جزو جراحی های موفق در دندانپزشک است و بر اساس همی خصیصه بسیاری از افراد بانی روش را برای بازیابی دندان از دست رفته خود استفاده میکنند. اما در بسیاری از مواقع نیز ممکن است مشکلاتی به وجود آمده و جراحی ایمپلنت ناموفق شود. این مسئله می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما چنانچه قبل از جراحی ایمپلنت از تبحر و تخصص پزشک خود آگاه بوده و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار او قرار دهید، میتوانید تا میان زیادی از رزرو این مشکل جلوگیری کنید.

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای دلایل جراحی ایمپلنت ناموفق ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل