
آنچه در مورد ایمپلنت دندان باید بدانید

ایمپلنت دندان را باید یک ساختاری مصنوعی دانست که جراح متخصص در این زمینه آن را در استخوان فک فرد قرار می دهد. اگر فردی یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد، ممکن است به ایمپلنت نیاز داشته باشد.
اگر اطلاعات دقیقی درباره انواع جراحی و خطرات مرتبط با آن ندارید پیشنهاد می شود مطالب زیر را دنبال کنید. ما تصمیم داریم تا میزان انتظارات افراد از جراحی ایمپلنت دندان را مشخص کنیم و به شما بگوییم هزینه این عمل چقدر است.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت یک ریشه دندان مصنوعی ساخته شده از تیتانیوم است که با جراحی در استخوان فک قرار می گیرد و به مرور زمان به استخوان پیوند می خورد. هدف ایمپلنت ایجاد پایه ای مطمئن و پایدار برای قرار دادن دندان های مصنوعی با ظاهر کاملاً طبیعی است.
در این نوع جراحی دستگاهی به نام اباتمنت (نوعی اتصال دهنده) وجود دارد که دندان مصنوعی را به ایمپلنت متصل می کند. تاج دندان مصنوعی نیز به صورت سفارشی ساخته می شود تا متناسب با دیگر دندان های فرد باشد. برای مثال سعی می شود که رنگ دندان مصنوعی با رنگ دندان های فرد مطابقت داشته باشد.
ایمپلنت ها اگر به صورت اصولی کاشته شوند چندین مزیت دارند که عبارتند از:
- ظاهر بهبود یافته: زیرا مانند دندان های طبیعی به نظر می رسند
- بهبود سلامت دهان: زیرا دندان های اطراف تغییر نمی کنند
- توانایی خوردن انواع غذاها بدون ناراحتی
- افزایش دوام و نتایج طولانی مدت
- بهبود وضوح گفتار و اعتماد به نفس
- بهبود آسایش و راحتی: زیرا دستورالعمل تمیز کردن خاصی وجود ندارد
- کاهش خطر بیماری لثه: پوسیدگی و عفونت در دندان های اطراف
- افزایش پایداری: زیرا ایمپلنت ها با استخوان فک محکم در جای خود قرار می گیرند
ایمپلنت دندان می تواند راهی عالی برای بازگرداندن لبخند و بهبود سلامت دهان و دندان باشد. با این حال، همه کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند. عواملی مانند وضعیت استخوان فک بیمار و سلامت کلی، ملاحظات مهمی در تعیین اینکه آیا برای جراحی ایمپلنت مناسب هستند یا خیر.
انواع
دو نوع ایمپلنت دندان وجود دارد:
- آندوستال
- ساب پریوستال
ایمپلنت های اندوستال و ایمپلنت های زیر پریوستال دو نوع مهم و شناخته شده ایمپلنت های دندانی هستند. معمولاً جراحان متخصص ایمپلنتهای اندوستال را مستقیماً در استخوان فک جاسازی میکنند که این موضوع باعث می شود هر کدام از ایمپلنت های اندوستال بتوانند یک یا چند دندان مصنوعی را نگه دارند.
از طرفی ایمپلنتهای ساب پریوستال در بالای استخوان فک قرار میگیرند و معمولاً برای کسانی انتخاب میشوند که استخوان فک نازکتری دارند، زیرا به ارتفاع کمتری نیاز دارند.
توجه!
اگر در شهر تهران زندگی می کنید جهت دریافت مشاوره و اخذ نوبت آنلاین از متخصص ایمپلنت دندان در تهران کلیک نمایید.
ایمنی
قطعا ایمپلنت های دندانی انتخاب ارجح برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند، زیرا راه حلی مطمئن و دائمی ارائه می دهند. میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی بسیار بالاست و معمولاً 98 درصد آنها در طی 10 سال قدرت اولیه خود را حفظ می کنند.
بیش از 40 سال است که از آنها استفاده می شود و بیش از ۳ میلیون نفر در ایالات متحده تحت درمان این روش قرار گرفته اند.
هنگامی که توسط یک پزشک واجد شرایط و با تجربه انجام شود، خطرات آن حداقل است و مزایای آن شامل حفظ سلامت استخوان فک و تحریک رشد آن است.
خطرات
افرادی که کاندیدای مناسبی برای جراحی ایمپلنت دندان نیستند شامل افرادی هستند که شرایط سلامت خاصی مانند دیابت کنترل نشده، نقص ایمنی و بیماری لثه درمان نشده دارند.
عوامل دیگری مانند تراکم ناکافی استخوان فک نیز می تواند از موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان جلوگیری کند. افراد سیگاری به دلیل اختلال در توانایی های درمانی، در معرض خطر بالایی برای شکست در جراحی ایمپلنت دندان هستند.
علاوه بر این، بیماران ممکن است به دلیل ملاحظات مربوط به سن، واجد شرایط کاشت دندان نباشند، زیرا توانایی های درمانی بدن با افزایش سن کاهش می یابد.
باید توجه داشت، ممکن از برخی از جراحان از انجام عمل ایمپلنت بر روی افرادی که دارای موارد زیر هستند خودداری کنند:
- کسانی که دارای بیماری دیابت
- کسانی که دارای بیماری اختلالات رفتاری هستند
- کسانی که دارای بیماری اچآیوی هستند
- افراد سیگاری با سابقه زیاد
- کسانی که دارای بیماری ایدز هستند
جراحان همچنین ممکن است افرادی را که تحت شرایط زیر قرار میگیرند، عمل نکنند:
- افرادی که از داروهایی مثل بیس فسفونات استفاده می کنند.
- افرادی که شیمی درمانی انجام می دهند.
- افرادی که تحت درمان پرتودرمانی سر یا گردن هستند.
عوارض احتمالی جراحی ایمپلنت
افرادی که تحت این روش درمانی قرار می گیرند ممکن است در حین یا پس از آن دچار عوارضی شوند که شامل موارد زیر است:
- ممکن است فرد دچار آسیب عصبی شده و با تغییر حس در ناحیه کاشت ایمپلنت شود.
- ممکن است فرد ناحیه کاشت ایمپلنت بعد از جراحی باز شود.
- ممکن است فرد با حرکت ایمپلنت روبرو شود
- همچنین ممکن است ناحیه کاشت ایمپلنت دچار عفونت شود
افرادی که بعد از جراحی ایمپلنت با این نوع عوارض روبرو شوند، می بایست اقدامات اضافی برای بهبود سلامت استخوان و لثه انجام دهند، مانند برداشتن ایمپلنت یا جایگزینی ایمپلنت.
مواردی که نشان دهنده ناموفق بوده کاشت ایمپلنت است:
- حرکت ایمپلنت
- خروج چرک یا سایر ترشحات از محل کاشت ایمپلنت
- بروز درد هنگام ضربه زدن به ناحیه کاشت ایمپلنت
رویه ها
تجربه افراد از جراحی ایمپلنت دندان می تواند با توجه به خصوصیات مختلف انسان ها متفاوت باشد. معمولاً عوامل زیر می توانند بر چنین تجربه ای تأثیر بگذارند:
- تعداد دندان های آسیب دیده
- محل قرار گیری هر کدام از ایمپلنت ها در داخل فک
- میزان سلامت استخوان فک
- سلامت دهان و دندان و ایمنی انسان
بسته به این عوامل، ممکن است اقدامات اضافی توسط جراح شما صورت بگیرد. اقدامات متداول می تواند موارد زیر را شامل شود:
1.تقویت سینوس
تقویت سینوس اغلب برای قرار دادن موفقیت آمیز ایمپلنت در استخوان فک بالا ضروری است. هدف از این روش بالا بردن کف سینوس ها به منظور افزایش میزان استخوان موجود در آن ناحیه و امکان محکم کردن ایمپلنت در محل است.
2.اصلاح ریج
برخی از ناهنجاری ها در ناحیه استخوان فک وجود دارد که می توانند از رشد مورد نیاز استخوان برای ایمپلنت جلوگیری می کنند. معمولاً جراحان در هنگام مواجهه با این نوع مشکل ممکن است نیاز به اقدامات اصلاحی داشته باشند، مانند تغییر شکل برآمدگی یا پیوند استخوان از ناحیه دیگری از بدن. بسته به شدت ناهنجاری، درمان های اضافی مانند درمان ارتودنسی نیز ممکن است ضروری باشد.
نگهداری
مراقبت از دندان ها با دو بار مسواک زدن در روز و نخ دندان کشیدن یک بار در روز به تمیز نگه داشتن ایمپلنت و عاری از باکتری هایی که می توانند باعث آسیب یا عفونت شوند کمک می کند.
جراح یا دندانپزشک همچنین برای نظارت بر ایمپلنت ها و اطمینان از سالم بودن دندان ها و لثه ها، بعد از عمل چندین نوبت را برای بررسی وضعیت ایمپلنت کاشته شده برنامه ریزی می کند. مهم است که هر ۶ ماه یک بار برای بررسی حرفه ای وضعیت ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید.
هزینه
هزینه نهایی جراحی ایمپلنت دندان با توجه به عوامل زیر می تواند متفاوت باشد:
- نوع ایمپلنت: انواع مختلف ایمپلنت ها مانند تیتانیوم یا زیرکونیوم می توانند هزینه های متفاوتی داشته باشند.
- تعداد ایمپلنت های مورد نیاز: هزینه ها بسته به تعداد ایمپلنت های مورد نیاز برای عمل می تواند متفاوت باشد.
- مکان: جراحی ایمپلنت دندان به دلیل هزینه های زندگی و در دسترس بودن متخصصان ممکن است در مناطق خاصی هزینه بیشتری داشته باشد.
- تجربه جراح: تجربه جراح در انجام عمل می تواند بر هزینه آن تأثیر بگذارد. معمولاً در معاینه اولیه، دندانپزشک و یا یک متخصص واجد شرایط می تواند هزینه جراحی ایمپلنت دندان را تخمین بزند.
توجه!
اگر در شهر شیراز زندگی می کنید جهت دریافت مشاوره و اخذ نوبت آنلاین از دندانپزشک ایمپلنت دندان در شیراز کلیک نمایید.
خلاصه
جراحی ایمپلنت دندان یک راه حل رایج برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. ایمپلنت ها درصد موفقیت خوبی دارند و می توانند سالها دوام داشته باشند.
هزینه این کار معمولاً از فردی به فرد دیگر متفاوت است، زیرا برخی از افراد برای آماده سازی برای کاشت ایمپلنت نیاز به خدمات اضافه تری مانند، اصلاح ریج یا تقویت سینوس دارند. چنین مواردی می تواند بر هزینه کلی شما بیفزاید. تعداد و نوع ایمپلنت مورد نیاز نیز می تواند هزینه را افزایش دهد.
هر گونه کپی برداری از محتوای فوق بدون درج منبع سایت پیگرد قانونی خواهد داشت.