
ایمپلنت دندان چیست ؟ + مراحل ، فواید ، معایب و عوارض

0 کامنت
دندانپزشکان ویژه
مشاهده همه >
مطالعه: 3 دقیقه
موضوعاتی که در ادامه میخوانید :
ایمپلنت دندان چیست ؟
ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاری دارد و جایگزینی مناسبی برای دندان های از دست رفته می باشد که دیگر قابل درمان نیستند.
مراحل انجام ایمپلنت دندان
دریافت ایمـپلنـت دـندان چیزی بیش از چسباندن دندان های مصنوعی در دهان شماست. ایمـپلنت نوعی درمان دندانپزشکی است که به جراحی نیاز دارد. اگر با دنیای دندانپزشکی آشنا نیستید ، ممکن است در مورد روش انجام ایمپلنت دـندان اطلاعات نداشته باشید. در صورت نیاز به انجام مواردی مانند پیوند استخوان و یا لیفت سینوس مراحل انجام ایمپـلنـت دنـدان کمی متفاوت است . بصورت کلی مراحل انجام ایمـپلنت دندان به شکل زیر می باشد:
- معاینه و تعیین نوع و تعداد ایمـپلنت به همراه هزینه
- در صورت احتیاج، کشیدن دندان در این مرحله از درمان میباشد.
- جراحی و نصب پایهی ایمپلنت
- طراحی چاهک لثهای برای گذاشتن لبهی روکشها در زیر لثه، جهت پیشگیری از وارد شدن مواد غذایی به زیر ایمپلنت
- انتخاب رنگ، قالبگیری و ارسال قالب به لابراتور
معایب ایمپلـنت دندان
- هزینه بالا
- نیاز به جراحی متعدد
- زمان بهبودی طولانی مدت
- عدم موفقیت کاشت دندان
- عدم پوشش بیمه درمانی
- نیاز به مراجعه به پزشکان متعدد با تخصص های مختلف
عوارض ایمپلنت دندان
- درد و احساس ناراحتی
- کبودی اطراف ناحیه عمل شده
- تورم صورت و لثه
- خونریزی خفیف پس از عمل جراحی
- پس زدن ایمپلنت
- نیاز به تعویض تاج دندان ایمپلآنت
- عفونت در محل کاشت ایمپلنت
- میکرو جابجایی ایمپلنت
- واکنش های آلرژیک
فواید ایمپـلنت دندان
- بعد از، از دست دادن دندان حتما باید سریعا جایگزینی برای دندان از دست رفته گذاشته شود تا مشکلاتی مثل کج شدن دندانهای اطراف و عدم خوب جویدن غذا پیش نیاید. یکی از مزایای ایمپلنت این است که بلافاصله بعد از، از دست دادن دندان میتوان از این روش برای جایگزین کردن آن استفاده کرد.
- ایمپلنــت دندان میتواند اعتماد به نفس از دست رفتهی فرد را به او بازگرداند، زیرا ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد.
- با کاشت دندان به روش ایمپلنت میتوان از مشکلاتی مثل تحلیل رفتن استخوانها و فک جلوگیری کرد.
- ایمپـلنـت دندان سلامت دندانهای مجاور را تضمین میکند و به لثهها نیز آسیبی نمیرساند.
- امکان تجمع پلاک و باکتری در اطراف دندان مصنوعی بسیار بیشتر از دندان ایمپـلنت شده میباشد. رعایت موارد بهداشتی در خصوص دندان ایمپلنتی بسیار سادهتر از روشهای دیگر است. بنابراین احتمال پوسیدگی دندان و عفونت و التهاب لثه را به حداقل میزان ممکن میرساند.
- با گذاشتن دندان مصنوعی، تلفظ برخی از حروف مشکل میشود و ممکن است روی تکلم فرد تاثیر بگذارد. اما ایمپلنت هیچگونه تاثیری روی تلفظ بیمار نخواهد داشت.
- برخی از بیماران به دلیل ظاهر مصنوعی روکش یا دندان مصنوعی، از انجام درمان فرار میکنند. با استفاده از ایمپلنت، دندانپزشک قادر است دندانی با ظاهری کاملا شبیه به دندان طبیعی برای بیمار بگذارد. این مزیت باعث میشود افرادی که با ظاهر سایر روشهای درمانی مشکل دارند، به راحتی از ایمپلنت برای جایگزین دندان از دست رفتهی خود استفاده کنند.
- دندان ایمپلنتی بسیار شبیه به دندانهای طبیعی میباشند، بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار راحتتر از روشهای دیگر است.
- دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان فک متصل است و در آن ریشه دارد، بنابراین احتمال حرکت و تغییر حالت آن وجود ندارد و بیمار میتواند بدون نگرانی برای درمان این روش را انتخاب کند.
- ایمپلنت، تنها راه درمان دائمی برای جایگزین دندانهای از دست رفته میباشد. دیگر روشهای درمانی دارای طول عمر محدودی هستند و بعد از چند سال باید تعویض شوند.
بیشتر بخوانید : متخصص ایمپلنت و کاشت دندان اقساطی در شیراز