جستجو
مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۱۸ نویسنده : امین روغنیان

مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان

|460 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

ما در این مقاله از دندانپزشکان ایران به شما توضیح می دهیم که شناخت روش های مراقبت از ایمپلنت دندان بعد از عمل ایمپلنت و در بلند مدت تا چه میزان دارای اهمیت است. در ادامه اطلاعات مفیدی در مورد سوالات متداول، روش ها و مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان به شما ارائه می دهیم.

مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان

بعد از عمل ایمپلنت دندان چکار کنیم؟

  • چند روز اول، از انجام تمرین و فعالیت های سنگین مانند دویدن، ورزش، یا زدن وزنه های سنگین و… پرهیز کنید.
  • از خوردن غذا و نوشیدنی های داغ در ۲۴ ساعت اول پرهیز کنید و تا زمانی که بی حسی موضعی برطرف نشده غذا نخورید.
  • با زبان و انگشتانتان ناحیه مورد نظر را لمس نکنید.
  • از مصرف الکل و کشیدن سیگار برای دو هفته خودداری کنید، زیرا این موارد سرعت بهبود را کاهش می دهند.
  • از زدن مسواک روی ناحیه‌ی عمل شده برای چند روز پرهیز کنید. به جای آن یک تکه پنبه را به دهان شویه آغشته کنید و به آرامی ناحیه را تمیز کنید.

موفقیت عمل دهان و دندان به تمیز نگه داشتن دهان تا حد امکان بستگی دارد. دهان خود را با دهان شویه پیشنهاد شده سه یا چهار بار در روز بشویید. این کار به بهبود زخم و مراقبت بعد از عمل ایمپلنت دندان کمک می کند.

دیگر نکات بهداشتی بعد از عمل ایمپلنت

  • اگر دندان مصنوعی دارید که روی همین ناحیه قرار می گیرد تا حد ممکن در هفته اول از آن استفاده نکنید تا از ناحیه عمل در ابتدای روند بهبود محافظت شود.
  • اگر برایتان دوره مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده، درمان را تا پایان مدت مشخص شده ادامه دهید. اگر به نظر می رسد که به داروها واکنش دارید، با دندانپزشک خود مشورت کنید.
  • اگر قبلا عمل اندوسکوپی سینوس انجام داده‌اید یا ایمپلنت در دندان های عقبی بالای خود دارید، لطفا از فین کردن به مدت حدود دو هفته بعد از عمل خودداری کنید.
  • همچون هر عمل پزشکی دیگر، احتمال عفونت وجود دارد. اگر دچار درد و ورم بیشتری شدید، لطفا با پزشک تماس بگیرید.

توجه!

اگر فکر می کنید موارد بالا را تا حد امکان انجام داده اید ولی هنوز احساس ناخوشایندی را در دهان خود حس می کنید می توانید به جای مراجعه حضوری به مطب از دندانپزشکان متخصص ایمپلنت دندان در شیراز سایت ما مشاروره آنلاین و رایگان دریافت نمایید.

مراقبت و نگهداری از ایمپلنت دندان

نگهداری از ایمپلنت دندان بسیار شبیه به مراقبت از دندان طبیعی است. با این حال ضروری است که فعالیت های بهداشت فردی دندان را به بهترین نحو انجام دهید تا از بیماری در اطراف ایمپلنت جلوگیری کنید و طول عمر ایمپلنت ها را بهبود دهید.

با مراقبت خانگی و مراجعه به متخصص بهداشت، می توانید دندان های جدیدتان را برای همیشه حفظ کنید. ایمپلنت ها باید دوبار در روز با استفاده از مسواک و نخ دندان یا مسواک بین دندانی تمیز و بدون جرم نگهداری شوند.

در برخی موارد دندانپزشک ممکن است توصیه به استفاده از ابزار شست و شوی اضافه همچون مسواک بین دندانی، نخ لثه یا دستگاه واترپیک کند تا به شما در حفظ سلامت ایمپلنت کمک کند. علاوه بر این برای پیشگیری از بیماری پری ایمپلنتیت،می توانید با مراجعه به دندانپزشک جرمگیری ایمپلنت دندان انجام دهید.

تمیز کردن مهمترین نواحی:

  • دندان ایمپلنت شده، بالا و پایین خط لثه
  • بین دندان های کناری

با مراجعه منظم به دندانپزشک یا متخصص بهداشت می توان از نگهداری مطلوب بعد از عمل های دندان (مانند ایمپلنت، روکش و پل دندان) و حفظ سلامت و دوام نتیجه به بهترین شکل اطمینان حاصل کرد. دندانپزشکتان بهترین و موثرترین برنامه های نگهداری از ایمپلنت ها را قبل و بعد از عمل به شما توصیه خواهد کرد.

در صورتی که در تهران زندگی می کنید می توانید برای دریافت نوبت و مشاوره آنلاین به لیست بهترین دندانپزشک ایمپلنت دندان در تهران سایت ما سر بزنید.

مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان

سوالات متداول

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

بعد از عمل ایمپلنت دندان بیشتر مراجعین از این که درد کمی دارند تعجب می کنند. اغلب افراد بعد از عمل نیازی به مسکن ندارند یا تنها روز بعد چند قرص مصرف می کنند. مقداری ورم یا کبودی در چند روز اول طبیعی و قابل انتظار است.

ایمپلنت دندان چیست؟ آنچه در مورد ایمپلنت دندان باید بدانید

خطرات و عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

خوشبختانه ریسک مرتبط با ایمپلنت دندان بسیار کم است و افراد به ندرت دچار مشکل می شوند. با این حال مانند هر عمل دیگر، همیشه احتمال اندک خطر یا عوارض وجود دارد. سیگار کشیدن و بهداشت ضعیف دهان و دندان میزان موفقیت و عمر ایمپلنت دندان را به شدت کاهش می دهند.

بعد از ایمپلنت دندان هر از چه مدت به دندانپزشک مراجعه کنم؟

برای چند ماه اول دندانپزشکان توصیه می کنند که بیشتر مراجعه کنید. اما بعد از سپری کردن زمان مناسب و رضایت دندانپزشک از وضعیت ایمپلنت، مراقبت ها مشابه افراد با دندان طبیعی می باشد.

بیماری پری ایمپلنتیت چیست؟

موکوزیت پری ایمپلنتیت و التهاب بافت لثه در اطراف ایمپلنت است. پلاک دندان باید به صورت منظم تمیز شود. در غیر این صورت، مخصوصا در اطراف خط لثه، رسوب ایجاد می شود و باعث التهاب و سرخی لثه می شود. اگر پلاک پاکسازی نشود سفت و محکم می شود و تشکیل جرم (تارتار) می دهد. در موارد نادر و به علت بی توجهی، پری ایمپلنتیت بروز می کند که باعث می شود استخوان اطراف ایمپلنت تحلیل برود و ایمپلنت به آرامی اتصال خود را از دست بدهد.

در پایان، در صورتی که سوالی دارید که اینجا مطرح نشده یا نگران مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان خود هستید، برای تماس با دندانپزشک درنگ نکنید.

منبع: مقالات دندانپزشکی کلینیک دندانپزشکی Puresmile.co.uk

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای مراقبت های بعد از عمل ایمپلنت دندان ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل