جستجو
بهترین دهانشویه
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۰۸/۱۷ نویسنده : نسیم امیری

انتخاب بهترین دهانشویه

|356 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران می خواهیم به شما کمک کنیم تا مناسب ترین و بهترین دهانشویه را برای دندان های خود انتخاب کنید. در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در اینباره به شما بدهیم.

دهان شویه ها مکمل های تمیز کننده مایع هستند که برای شستشوی تکنیکی لثه و دهان مورد استفاده قرار میگیرد. این محلول ضد عفونی کننده و ضد باکتری می تواند سطح لثه، زبان و دندان را به خوبی ضدعفونی کرده و باکتری های آن ها را از بین برد.  همچنین از این محصول برای مقاصدی مثل از بین بردن بوی بد دهان و جلوگیری از پوسیدگی استفاده می کنند. در بازار انواع مختلفی از این دهان شویه ها وجود دارد که براساس شناخت آنها می توان بهترین دهانشویه را انتخاب کرد.

انتخاب بهترین دهانشویه

گرچه دهانشویه نمیتواند جایگزین مناسبی برای مسواک و نخ دندان باشد اما استفاده از این مواد در کنار مسواک و نخ دندان به بهداشت دهان و دندان بسیار کمک خواهد کرد.

به طور کلی میتوان گفت که دهان شویه ها فرمول های مختلفی دارند و بر اساس همین تفاوت، کاربرد های متفاوتی نیز خواهند داشت. در ادامه به بررسی انواع بهترین دهانشویه ها می پردازیم.

بهترین دهانشویه های ضد عفونی‌ کننده

اینگونه از دهانشویه ها حاوی کلرهگزیدین با غلظت 0.2 درصد بوده و یکی از رایج ترین محلول های ضدعفونی به شمار می آیند. از این نوع دهانشویه ها معمولا برای از بین بردن باکتری های بعد از جراحی استفاده می شود تا زخم به جای مانده در فضای دهان کاملا ضدعفونی شده و بهبود یابد.

همچنین یکی دیگر از کاربردهای ویژه دهان شویه های ضد عفونی کننده برای  پیشگیری از بیماری های ویروسی است که در ریه لانه گزینی میکند.
آفت های دردناک نیز به وسیله این دهان شویه ها بهبود خواهد یافت. نحوه استفاده از این دهانشویه ها اینگونه است که در مدت معلوم حدود 10 تا 15 میلی لیتر از این محلول را داخل دهان خود ریخته و 30 ثانیه در دهان بچرخانید و سپس محلول را بیرون بریزید.

نکته حائز اهمیت در استفاده از دهانشویه ضدعفونی این است که اگر بلافاصله بعد از مسواک زدن از آن استفاده کنید، میتواند روی دندان های شما تاثیر منفی بگذارد. عوارض جانبی ناشی از مصرف دهان‌ شویه کلرهگزیدین افزایش تشکیل جرم، احساس تغییر موقت طعم در دهان، خشکی دهان و احساس سوزش دهان می باشد.

بهترین دهانشویه بهترین دهانشویه

بهترین دهانشویه ضد پلاک

دهان شویه های ضد پلاک شامل مواد مختلفی مانند کلرید ستیل پیریدینیوم، الکل دلموپینول هیدروکلراید و روغن‌های ضروری مانند تیمول، اکالیپتول و منتول و متیل سالیسیلات هستند. این مواد میتواند از تشکیل پلاک بر روی دندان ها جلوگیری کرده  و مانع از پیشرفت بیماری های لثه شود. همچنین می تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند.
تفاوت این نوع از دهانشویه ها نسبت به دهانشویه ضد عفونی کننده این است که می تواند برای استفاده مداوم مفید باشد. به طور مثال افرادی سیگاری و افرادی که از الکل استفاده میکنند. این نوع دهانشویه ها برای طولانی مدت مفید بوده و از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.

از جمله عوارض دهانشویه های ضد پلاک خشکی دهان، ناراحتی گلو و گزگز لثه ها می باشد.

بهترین دهانشویه پیشگیری‌کننده یا حاوی فلوراید

از این نوع دهانشویه ها بیشتر برای محافظت از دندان در برابر پوسیدگی استفاده میکنند.در برخی موارد نیز این دهانشویه ها می تواند باعث بهبود پوسیدگی اولیه و جزئی شود.
دهانشویه های حاوی فلوراید معمولا برای افراد بالای هشت سال و افرادی که قند زیادی مصرف میکنند مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین افرادی که تحت درمان ارتودنسی هستند میتوانند از این محلول برای بهداشت دهان و دندان خود استفاده کنند.

بهترین دهان شویه های بهداشتی – آرایشی

از این نوع دهانشویه ها معمولا به صورت موقت برای ضدعفونی استفاده میکنند چرا که حاوی الکل بوده و در رفع بوی بد دهان می تواند موثر باشد. همچنین این نوع از دهانشویه ها میتواند برای شستن مواد غذایی مانده وب دندان و لثه های نیز مفید بوده و باعث کاهش فلور میکروبیی دهان شود.
چنانچه ساکن شیراز هستید و میخواهید از خدمات مشاوره یا نوبت دهی آنلاین استفاده کنید میتوانید به لیست برترین دندانپزشکان شیراز مراجعه فرمایید. همچنین با استفاده از لیست برترین دندانپزشکان تهران می توانید از خدمات دندانپزشکی در شهر تهران استفاده کنید.

روش استفاده از دهانشویه

از دهانشویه ها معمولا پس از مسواک زدن و معمولا با یک وقفه کوتاه استفاده میکنند. همانطور که در بالا گفته شد استفاده بلافاصله دهانشویه ها بعد از مسواک زدن برای دندان ضرر دارد.
ابتدا به میزان معین از محلول را (  معمولا اندازه درب ظرف دهانشویه است) داخل دهان ریخته و به مدت چد دقیقه آن را در دهان بچرخانید. سپس محلو را از دهان خارج کنید.(معمولاً 30 ثانیه تا 1 دقیقه زمان برای نگه داشتن دهان شویه در دهان کافی است.) 

حواستان باشد که هنگام این عمل دهانشویه را ننوشید.
همچنین بعد از استفاده از دهانشویه دهان خود را تا نیم ساعت نشویید و از خوردن و نوشیدن نیز خودداری کنید تا لثه های شما تمیز بماند.

همچنین در این مقاله میتوانید درباره بهترین خمیر دندان ها اطلاعات کسب کنید.

آیا دهانشویه می تواند جایگزین مسواک و نخ دندان باشد؟

اگرچه استفاده از دهانشویه ها برای بهداشت دهان و دندان بسیار مفید است، اما مطمئنا نمی تواند جای مسواک و خمیر دندان را بگیرد. در واقع میتوان گفت دهانشویه ها محلول های مکملی هستند که میتوانند در کنار مسواک و خمیر دندان به بهبود بهداشت دهان و دندان کمک کنند.

با این وجود طبق گفته پژوهشگران استفاده از دهانشویه ها برای از بین بردن پلاکهای دندانی می تواند حتی بهتر از مسواک عمل کند. در واقع تاثیر ضد میکروبی دهانشویه به اندازه تاثیر نخ‌دندان کشیدن، در آن نواحی‌ای است که مسواک  به خوبی در نظافت آن قسمت عمل نمیکند.

مزایا و فواید استفاده دهانشویه

  • از بوی بد دهان جلوگیری میکند
  • از تشکیل پلاک های دندانی جلوگیری میکند.
  • از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
  • بعد از جراحی میتواند به بهبود زخم کمک کند.

عوارض استفاده دهانشویه

در برخی مواقع نیز دهانشویه ها عوارضی دارند که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد:

  • اگر  محلول حاوی کلرهگزیدین باشد در دراز مدت دهان را بدمزه کرده و ممکن است دندان را لکه دار کند.
  • گر از محلول قبل از تمیز کردن فیزیکی دندان استفاده کنید یا بلافاصله بعد از مسواک زدن، می تواند اثر مخرب روی دندان بگذارد

نتیجه

استفاده از دهانشویه مناسب دندان می تواند برای بالا بردن کیفیت مراقبت از دندان مفید بوده و به بهداشت بهتر دهان و دندان کمک کند. با این وجود جایگزین کردن این محلول به جای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هیچ تاثیری در بهداشت دهان و دندان ندارد. همچنین استفاده از محلول نامناسب میتواند حتی به دندان شما آسیب وارد کند. بنابراین بهتر از قبل از استفاده از این محلول درباره نوع مناسب آن با پزشک معالج خود مشورت کنید.

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای انتخاب بهترین دهانشویه ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل