جستجو
ارتودنسی قبل از ایمپلنت
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۲۶ نویسنده : نسیم امیری

آیا ایمپلنت قبل از ارتودنسی انجام شود یا بعد از آن؟

|120 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

 در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران در نظر داریم پیرامون شرایط ایمپلنت قبل از ارتودنسی و یا بعد از ارتودنسی صحبت کنیم. همچنین می خواهیم بررسی کنیم که بهترین شرایط کدام است.

روزانه بسیاری از افراد برای بازیابی دندان از دست رفته خودشان از روش ایمپلنت استفاده میکنند.البته در برخی مواقع دندان فرد مشکلات دیگری مانند ناهنجاری نیز دارد که در اینصورت لازم است از روش ارتودنسی همراه با جراحی ایمپلنت استفاده شود. اینکه ایمپلنت قبل از ارتودنسی انجام شده و یا بعد از آن انجام شود. مبحثی است که نیاز به بررسی بیشتر دارد  ما در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد.

چرا گاهی در درمان ارتودنسی به کاشت دندان نیاز است؟

روش ارتودنسی از جمله روش های مرسومی است که در هر سن و سالی امکان پذیر است . از این طریق میتوان علاوه بر نظم بخشیدن به ازدحام دندانی، اصلاحاتی در فک نیز انجام داد. اگر بیمار در این بین چند دندان خود را نیز از دست داده باشد، علاوه بر ارتودنسی نیاز به جراحی ایمپلنت دارد.  در چنین شرایطی استفاده همزمان از هر دو روش و مقدم و موخر بودن هرکدام بسته به شرایط بیمار متفاوت می شود.

چه زمانی ارتودنسی بعد از انجام ایمپلنت صورت می گیرد؟

 به طور کلی بهتر است که از روش ارتودنسی قبل از کاشت ایمپلنت استفاده کنید.هرچند که گاهی دندان پزشک  به وسیله ایمپلنت تکیه گاهی برای تغییر مکان سایر دندان ها درست می کند. در این شرایط بهتر است ارتودنسی بعد از ایمپلنت انجام شود.

با این وجود در سالمندان ممکن است زمان جایگاه ایمپلنت تغییر کند. در این شرایط از ارتودنسی برای همسان کردن دندان های اصلی فرد با ایمپلنت کاشته شده استفاده میکنند.

در برخی مواقع نیز پزشک تشخیص میدهد که ارتودنسی بعد از ایمپلنت انجام شود همانطور که گفته شد ایمپلنت ها در حالت عادی جا به جا نمی شوند

اما اگر موقعیت کاشت یک ایمپلنت مناسب باشد می تواند دندان های دیگر را با نصب کردن براکت جابجا نموده و در راستای دندان ایمپلنت شده قرار داد.  از طریفی در مواقعی که تعداد دندان های ایمپلنت زیاد است. این راهکار می تواند به مرتب کردن دندان ها نیز کمک کند. بنابراین اگر ایمپلنت شما موقعیت مناسبی نداشته باشد پس از درمان ارتودنسی دندانپزشک می تواند روکش ایمپلنت را اصلاح کرده سپس  آن را در راستای بقیه دندان ها قرار دهد. اگر به دنبال بهترین متخصص ارتودنسی دندان در شیراز هستید کلیک کنید.

چه زمانی ارتودنسی قبل از انجام ایمپلنت صورت می گیرد؟

در برخی مواقع نیز متخصص تشخیص می دهد که بهتر است ارتودنسی قبل از ایمپلنت انجام شود. به طور کلی در ایمپلنت پایه هایی از جنس تیتانیوم داخل فک پیچ می شوند که هیچگونه حرکتی نخواهد داشت. برای همین برای مرتب کردن دندان بهتر است اول ارتودنسی انجام شده و پس از آن در صورتی که فضای خالی میان دندان ها وجود داشت از ایمپلنت استفاده شود. در حقیقت یکی از تفاوت های انجام ارتودنسی و ایمپلنت همین است.

ارتودنسی قبل از ایمپلنت

ارتودنسی قبل از ایمپلنت

چه زمانی ارتودنسی و ایمپلنت همزمان صورت می گیرد؟

در شرایط خاص یک متخصص تشخیص میدهد که میتواند ارتودنسی و ایملنت را همزمان با هم انجام دهد. در این شرایط یک متخصص با مهارت تمام میتواند در حین ارتودنسی، عمل ایمپلنت را انجام دهد، این دو عمل را طوری مدیریت کند که تداخلی در هم نداشته باشد. البته این  روش تبحر زیادی لازم داشته و لازم است قبل از انجام آن درباره متخصص خود به خوبی تحقیق کنید

آیا با وجود روکش دندان می توان ارتودنسی انجام داد؟

برخی از افراد تصور میکنند که به دلیل روکش شدن یک یا چند دندانشان امکان ارتودنسی وجود ندارد. اما خوب است بدانید که روکش دندان در بیشتر مواقعی تداخلی در درمان ارتودنسی ایجاد نمی کند. در این حالت یک متخصص بریس ها را طوری روی دندان قرار میدهد . در این ایمپلنت به روکش آسیبی نرسیده و در طول درمان نیز مراقب است که روکش  شل نشده و یا از بین نرود.

 با این وجود اگر بیش از حد نگران افتادن و شل شدن روکش دندان هستید، میتوانید در صورت داشتن شرایط خاص از ارتودنسی متحرک استفاده کنید. در این حالت از پلاک های متحرک و شفاف برای صاف شدن دندان ها استفاده می شود و روی دندان ها سوار می شوند.

 

مینی ایمپلنت یا مینی اسکرو چیست؟

مینی ایمپلنت که مینی اسکرو و یا دستگاه‌ انکوریج موقت (TAD) نیز نامیده می‌شود، این روش با ابزار بسیار کوچک پیچ  انجام شده  که به طور گسترده‌ای در درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه افراد زیادی برای انجام این روش متقاضی بوده و محبوبیت این ابزار رو به افزایش است. چرا که این ابزار مانند لنگر محکمی عمل می‌کند. از یک طرف بر روی استخوان تثبیت شده و از طرف دیگر به دندان (یا بخشی از دندان) متصل خواهد شد  به این وسیله دندان به آرامی  حرکت کرده و موقعیت خود را اصلاح میکند.

در زمان ارتودنسی اگر از مینی ایمپلنت استفاده می‌‌شو نیاز به انکوریج بسیار پایدار و حرکت دندان در اطراف آن نیست و این جز مزایای این ابزار می باشد. از دیگر مزایای مینی ایمپلنت میتوان به بستن فضای بین دندان‌ها، ایجاد فضای بین دندان‌ها با عقب راندن دندان‌های آسیاب، اصلاح اوپن بایت و یا حتی صاف کردن یک دندان واحد اشاره کرد موارد کاربرد و مزایای مینی ایمپلنت عبارتست از:

لق شدن دندان به داخل یا خارج: در این وضعیت استفاده از مینی ایمپلنت راحت‌تر از روش‌های سنتی است.

بستن فضاهای خالی ناشی از بی‌دندانی:  دیگر نیاز به پروتز نبوده و امراض ریشه در پی نخواهد داشت.

اصلاح موقعیت غیر طبیعی دندان‌ها:  باعث بهبود بهداشت دهان و دندان، بهبود انکوریج شده و منطقه بی دندان را بازسازی میکند.

تقویت انکوریج: قدرت انکوریج را به حداکثر می رساند، به عنوان مثال، کاشت دندان در ناحیه کام بالا (ایمپلنت پالاتال) سازگاری بیمار را بهبود می‌بخشد.

اصلاح نامرتبی دندان‌ها: ایجاد انکوریج محکم برای عقب بردن کل قوس و تسهیل باندینگ و درمان موضعی

جابجایی استخوانی (ارتوپدیک): سرعت بخشیدن به باز شدن درز کام (گسترش کام) و حرکت استخوان

 سخن آخر

استفاده از هر دو روش ایمپلنت و ارتودنسی برای زیباتر شدن لبخند فرد میتواند مفید باشد. اما اگر فرد هم دچار ناهنجاری بوده و هم چند دندان خود را از دست داده باشد مسئله را کمی سخت میکند. تشخیص اینکه عمل ایمپلنت را قبل ار ارتودنسی انجام دهیم یا بعد به عهده پزشک متخصص است. اما هر سه حالت قبل ، بعد و هم زمانی برای این دو روش امکان پذیر است. البته در شرایط همزمانی پزشک باید از تخصص لازم برخوردار باشد چو.ن این شرایط بسیار دقیق و حساس است.

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای آیا ایمپلنت قبل از ارتودنسی انجام شود یا بعد از آن؟ ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل