بوی بد دهان بعد از کامپوزیت
در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران سعی داریم درباره دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت باش ما صحبت کنیم.کامپوزیت لایه بسیار نازک است که روی سطح دندان قرار گرفته و عیوبی مانند زردی، پرشدگی فضای بین دو دندان را برطرف میکند. اینکگه بعد از انجام کامپوزیت دهان فرد بو بدی داشته باشد مرسوم و متداول نیست. اما دلایلی مختلفی میتواند منجر به ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت خواهد شد.
دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دندان چیست؟
دلایل مختلفی برای بد بو شدن دهان بعد از کامپوزیت وجود دارد. در ادامه به بررسی آن می پردازیم:
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
اگر از کامپوزیت برای زیباتر کردن دهان خود استفاده کردهاید باید با دقت بیشتری بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. مرتبا از مسواک استفاده کنید و نخ دندان بکشید. همچنین برای ضدعفونی کردن از دهانشویه های مناسب استفاده کنید.
چنانچه پلاک و جرم روی دندان ایجاد شده و دندان دچار پوسیدگی شود، ممکن است روی مواد کامپوزیت شما تاثیر گذاشته و دهان بد بو شود.
مصرف دخانیات
عامل دیگری که باعث بوی بد دهان میشود مصرف دخانیات است. در واقع افرادی که از کامپوزیت استفاده می کنند . بنابراین بعد از استفاده از کامپوزیت مصرف دخانیات را کم کرده و یا ترک کنید، از بوی بد دهان جلوگیری کنید.
عدم کاشت صحیح ونیر کامپوزیت دندان
مراحل انجام کامپوزیت به بخش های آمادهسازی، لایه گذاری و فرم دهی کامپوزیت تقسیم می شود. همچنین فاصله بین لثه و روکش کامپوزیتی باید به درستی تعیین شود زیرا در غیر اینصورت بستر خوبی برای تجمع پلاک و باکتری ها بوده و باعث پوسیدگی میشود. این پوسیدگی نیر منجر به انتشار بوی بد دهان خواهد شد.
لق شدن روکش کامپوزیتی
چنانچه از کامپوزیت به درستی مراقبت نشود میتواند عمر مفید آن را کوتاه کند. مواردی مانند فشار زیاد و ضربه، گاز زدن و جویدن اشیا و خوراک های سفت، باعث لق شدن روکش کامپوزیت می شود. همچنین بی دقتی دندانپزشک و استفاده از چسب ناکافی و نامرغوب هنگام نصب نیز میتواند باعث لق شدن روکش شود. نکته حائز اهمیت این است که لق شدن کامپوزیت احتمال تجمع باکتری و پوسیدگی دندان را بالا برده و بر اساس آن ممکن است دهان بوی بدی بگیرد.
مصرف خوراکی های خاص
گیر کردن غذاهایی مانند گوشت و شیرینی میان دندان ها که بر اثر عدم رعایت بهداشت و روش صحیح مسواک است میتواند باعث انتشار بوی بد دهان شود و فرد احساس کند که کامپوزیت باعث بروز بوی بد شده است. بنابراین بعد از مصرف اینگونه خوراکی ها نخ دندان بکشید و مسواک بزنید تا از بروز بوی بد جلوگیری کنید.
بیماری لثه
برخی بیماری های لثه باعث تجمع پلاک و باکتری اطراف کامپوزیت میشود. همین مسئله با ایجاد توسکین و آسیب به روکش، کامپوزیت میتواند باعث انتشار بوی بد دهان شود. بیماری هایی مانند عفونت ریه، رفلاکس معده، دیابت و مشکلات کبد و کلیه از جمله مواردی است که می تواند منجر به انتشار بوی بد دهان شده در صورتی که فرد از عدم اطلاع از این بیماری ها بوی بد دهان را ناشی از کامپوزیت میداند.
علائم بیماری های لثه عبارتست از تورم، لثه هایی که به راحتی خونریزی می کنند، لثه هایی که از دندان جدا می شوند، درد هنگام جویدن، دندان قروچه، دندان های حساس و بوی بد دهان.
- بدبویی دهان بعد از کامپوزیت
چنانچه در شیراز زندگی میکنید و به دنبال مشاوره آنلاین و یا گرفتن نوبت از متخصصین در زمینه کامپوزیت هستید میتوانید به لیست متخصص کامپوزیت شیراز مراجعه کنید. همچنین اگر به دنبال درمان کامپوزیت در تهران هستید میتوانید به لیست متخصص کامپوزیت در فرشته تهران مراجعه کنید.
خشکی دهان
رطوبت دهان یکی از مواردی است که باعث جلوگیری از بوی بد دهان میشود زیرا به تجزیه و شستن بقایای غذا و همچنین خنثی کردن اسید های موجود در دهان کمک میکند. بنابراین اگر دهان خشک شود باعث بروز بوی بد خواهد شد. به طور کلی خشکی دهان میتواند بر اثر موارد متعددی از جمله مصرف برخی داروهای خاص و یا تضعیف سیستم ایمنی بدن ایجاد شود. استفاده از دهانشویه و یا برطرف کردن عوامل خشکی دهان می تواند کمک زیادی به برطرف کردن بوی بد دهان کند. چنانچه از کامپوزیت استفاده می کنید، باید از خشکی دهان دوری کنید. برای این کار راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به معرفی آن می پردازیم:
- نوشیدن آب فراوان در طول روز
- تولید بزاق از طریق جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن آبنباتهای سفت بدون قند
- اجتناب از محصولات تنباکو
- محدود کردن مصرف کافئین و الکل
- جلوگیری از بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت
- نوشیدن مقدار زیادی آب
- استفاده از سیب و هویج برای تحریک بزاق دهان
به طور کلی می توان گفت تحریک تولید بزاق یکی از راهکارهایی است که میتواند به درمان بوی بد دهان بعد از کامپوزیت کمک کرده و باکتری های دهان را از بین ببرد.
عفونت دندان کامپوزیت شده
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان میتواند باعث پوسیدگی دندان شود چنانچه این دندان زیر دندان کامپوزیت شده قرار داشته باشد احتمال اینکه باعث عفونت شود زیاد است. در این شرایط باید هرچه بیشتر به پزشک متخصص مراجعه شود. باکتری ها ممکن است به دلیل مشکل در ریشه دندان به وجود آمده باشند یا ترمیم قبلی به خوبی انجام نشده و دندان دچار پوسیدگی مجدد شده باشد.
عفونت دندان کامپوزیت شده با تشخیص به موقع به وسیله دارو درمان شود اما اگر به موقع درمان نشود راهی جز حذف روکش کامپوزیتی و کشیدن دندان ندارد.
برخی علائم نشان دهنده عفونت دندان کامپوزیت شده عبارتست از:
- تب
- سفید شدن لثه
- تورم غدد لنفاوی، لوزه و گردن
- احساس درد هنگام غذا خوردن
ناسازگاری کامپوزیت با حاشیه دندان
اگر در نصب کامپوزیت استاندارد های لازم رعایت نشود و کامپوزیت با لبه دندان مطابقت نداشته باشد، باعث بروز فاصله ای میان دندان و کامپوزیت خواهد شد. این فضا محل مناسبی برای تجمع باکتری و پلاک های دندانی است. این پلاک هاعامل اصلی بروز بوی بد دندان می باشد.
چطور از بوی بد دهان بعد از کامپوزیت جلوگیری کنیم
در بالا عواملی که باعث بروز بدبویی میشود را معرفی کردیم. در ادامه راهکارهایی ارائه خواهیم داد که به واسطه آن می توانید بوی بد دهان را بعد از کامپوزیت از بین ببرید.
استفاده از کامپوزیت جدید
اگر دندانپزشک تشخیص دهد که بد بویی ناشی از فرم نامناسب ونیر بوده و یا مشکلات دیگری دارد، میتواند با تعویض کامپوزیت و استفاده از کامپوزیت جدید این مشکل را برطرف کند.
مراجعه منظم به کلینیک دندانپزشکی
با مراجعه منظم به دندانپزشکی می تواند از مشکلات احتمالی جلوگیری کرده و قبل از به وجود آمدن مشکل آن را برطرف کنید تا باعث بروز بوی بد دهان نشود.
پرهیز از استعمال دخانیات
دوری از مصرف دخانیات بعد از کامپوزیت میتواند از بروز بوی بد دهان جلوگیری کرده و عمر مفید کامپوزیت را افزایش دهد.
جرم گیری منظم دندان
یکی از موثر ترین روش ها برای از بین بردن بوی بد دهان جرم گیری است. چرا که فعالیت باکتری ها در پالپ و پلاک بین دندان ها به وسیله رمان جرم گیری می تواند از بین رفته و دندان تمیز تر شود.
همچنین در انی مقاله می توانید درباره حساسیت های دندانی اطلاعات کسب نید
سخن آخر
استفاده از کامپوزیت یکی از مناسب ترین راهها برای برطرف کردن انواع مشکلات دندان است. مواردی مانند زردی، شکستگی و سایر عوامل میتواند به وسیله روش کامپوزیت برطرف شود. اما چنانچه بعد از استفاده از این روش از دهان خود به خوبی مراقبت نکنید، این مسئله ممکن است باعث تجمع پلاک و باکتری اطراف دهان شده و بوی بدی را انتشار دهد. همچنین استفاده نکردن از مواد مرغوب و نصب صحیح نیز میتواند باعث بروز چنین مشکلاتی شود. بنابراین چنانچه بعد از انجام کامپوزیت دچار این عارضه شدید حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و از آن کمک بگیرید.