جستجو
بیماری قلبی و ایمپلنت
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۰/۲۶ نویسنده : نسیم امیری

 بیماری قلبی و ایمپلنت 

|172 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران قصد داریم درباره تاثیر بیماری قلبی بر ایمپلنت با شما صحبت کنیم.

یکی از بهترین روشهای جایگزین دندانهای از دست رفته استفاده از روش ایمپلنت است. این روش یکی معتبر ترین و بی خطر ترین روش های کاشت دندان است. اما ایمپلنت برای بیماران قلبی ممکن است. در واقع بیماری قلبی و ایمپلنت با مسائلی روبرو خواهد بود . بنابراین کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی در شرایط خاص و تحت نظر متخصص انجام می شود.

بیماری قلبی چه تاثیری بر کاشت ایمپلنت دارد؟

به طور کلی می توان گفت بیماری قلبی می تواند مانعی برای ایمپلنت باشد. اما این به معنی انجام جراحی ایمپلنت بدون هیچ مشکل نیست.

به عبارت دیگر از آنجا سلامت قلب و عروق ارتباط مستقیم با میزان گردش خون در بدن دارد، ممکن است در ترمیم بافت لثه مشکل ایجاد کند. با این توصیف اگر به بیماری قلبی مبتلا هستند، باید بیماری خود را کنترل کنید تا پس از مصرف داروهای لازم و تثبیت عملکرد قلب جراحی ایمپلنت انجام شود.

بیماری قلبی و ایمپلنت
بیماری قلبی و ایمپلنت

 

شما می توانید برای کاهش خطر پس زدن ایمپلنت یا بروز حساسیت به بهترین متخصص ایمپلنت در شیراز مراجعه کنید و ضمن قسط بندی هزینه، از موفقیت این عمل اطمینان کامل داشته باشید.همچنین چنانچه در تهران زندگی میکنید میتوانید با مراجعه به بهترین دندانپزشک ایمپلنت در تهران از خدمات آنلاین سایت استفاده کنید.

چگونه بیماران قلبی با خیال راحت تحت عمل ایمپلنت دندان قرار گیرند؟

برای اینکه ضمن بیماری قلبی جراحی ایمپلنت موفقی داشته باشید به این نکات توجه کنید:

  • از محل جراحی و تخصص پزشک خود مطمئن باشید.  چنانچه تحت نظر یک پزشک مجرب باشید با تمرکز و کنترل بیشتری جراحی انجام خواهد شد.
  •  سعی کنید  پزشک خود را مشکل قلب و داروهایی که به واسطه آن مصرف می کنید آگاه سازید. این موارد بر تصمیم‌هایی که دندانپزشک در مورد جراحی می‌گیرد تأثیر می‌گذارد.
  • جراحی کمتر تهاجمی را انتخاب کنید. به طور مثال ازً ایمپلنت‌های ساب پریوستال استفاده کنید. در این روش نیازی به سوراخ کردن استخوان فک نبوده و دوران نقاهت کمتری نیز خواهد داشت. علاوه بر این، دندانپزشک شما می‌تواند یک روش بدون فلپ را برای ایمپلنت‌های اندوستال توصیه کند که  خونریزی و درد بعد از عمل را کاهش می‌دهد.

عوامل مؤثر بر ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی

همانطور که در بالا گفتیم بیماری قلبی می تواند در نتیجه جراحی تاثیر گذاشته و برای چنین فردی روش ایمپلنت خطر آفرین باشد. اما باز هم عواملی وجود دارد که شدت این مسئله را تعیین میکند:

نوع و شدت بیماری قلبی

هرچه شدت بیماری قلبی بیشتر باشد خطر عوارض ایمپلنت نیز افزایش پیدا خواهد کرد. از این دسته بیماری‌ها می‌توانیم به نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونر اشاره کنیم. بنابراین بهتر است قبل از انجام ایمپلنت مشکل قلب شما کاملا مورد بررسی قرار گیرد

وضعیت سلامتی فک و دندان‌های بیمار

هرچه فک و دندان فرد سالم تر باشد دوران نقاهت کمتر بوده و جراحی ساده تر انجام می شود. در غیر اینصورت عوارض ایمپلنت بیشتر خواهد بود. این مسئله ممکن است برای بیماران قلبی خطر آفرین باشد

نوع و مقدار داروهای مصرفی بیمار

بیماران قلبی به دلیل شرایطی که دارند موظف هستند همواره از رقیق کننده خون استفاده کنند. این مسئله باعث می شود تا بعد از خونریزی انعقاد خون به راحتی انجام نشده و همین مسئله میتواند پایه عفونت دندان شود. همچنین برخی داروهای  قلب عوارض دیگری به دنبال دارند که می تواند در نتیجه جراحی ایمپلنت تاثیر بگذارد.  بنابراین بهتر است پزشک خود را از داروهایی که مصرف می کند  آگاه کنید. البته گاهی هم ممکن است این آگاهی سبب شود تا پزشک متخصص شما را از انجام ایمپلنت منع کند.

راه‌های افزایش شانس موفقیت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی

برای اینکه بیماران قلبی درمان موفق‌تری داشته باشند، پزشکان از راه‌های مختلفی بهره می‌گیرند:

اطمینان از سلامتی دهان و دندان‌ها:

یکی از راه‌های بالاتر بودن شانس موفقیت ایمپلنت برای بیماران قلبی اطمینان یافت از سلامتی فک و دندان‌های شما است. چنانچه از سلامت دهان و دندان خود مطمئن شوید با زمان کمتر نتیجه بهتری خواهید گرفت که این برای بیماران قلب از اهمیت زیادی برخوردار است.

انتخاب ایمپلنت باکیفیت:

قبل از انجام جراحی سعید کنید تا بهترین نوع ایمپلنت را استفاده کنید.و چرا که هر برند را نباید برای بیماران قلبی مورد استفاده قرار داد. برخی از پروتزهای پیشرفته ساخته‌شده در شرکت‌های معروف دنیا قابلیت جوش خوردن زودتر با استخوان فک شما را دارند.برخی نیز دارای لایه‌ای آنتی‌باکتریال بر روی سطح خود هستند که از عفونت دندان پیشگیری می‌کنند. این پروتز ها برای بیماران قلبی بسیار مناسب است.

 

عوارض ایمپلنت برای بیماران قلبی

برخی از پیامدهای ایمپلنت را برای بیماران قلبی بدانید:

 عفونت اندوکاردیت باکتریایی

از آنجایی که برای انجام ایمپلنت نیاز به برش لثه داریم خونریزی جزئی از جراحی محسوب می شود. در برخی از افراد این خونریزی ممکن است تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت ادامه پیدا کند. این مسئله علاوه بر اینکه می تواند برای افراد دیابتی خطرناک باشد، ممکن است باعث رشد باکتری اندوکاردیت شود. این باکتری می تواند به جریان خون نفوذ کرده و برای بدن خطر آفرین باشد.

از جمله این خطر ها رفتن باکتری به ست قلب است به همین دلیل عفونت باکتریایی به سمت قلب حرکت می‌کند. طبیعی است که این موضوع برای افرادی که دچار ناراحتی قلبی هستند خطرناک تر است.

 گرفتگی شریان‌های منتهی به قلب

در بیماران قلبی امکان مسدود شدن شریان های منتهی به قلب وجود دارد. به طور یکه برخی دندانپزشکان برای ایمپلنت دندان از گزینه بیهوشی استفاده می کنند. بیماران قلبی ممکن است با عوارض ناشی از بیهوشی دچار مشکل شوند. چون بیهوشی باعث تشکیل پلاک در خون و در موارد حاد تر لخته شدن خون شود همین مسئله گرفتگی عروق را به وجود می آورد.

هرچه میزان گرفتگی رگ‌های منتهی به قلب بیشتر باشد، شاهد افزایش ضربان و فشار خون خواهیم بود. طبیعی است که این مسئله برای افرادی که دچار ناراحتی قلبی هستند شدیدتر خواهد بود. برای همین اکثر دندانپزشکان بعد از ابتلا به مشکلات قلی از بیحسی به جای بیهوشی استفاده می کنند. همچنین با اضافه کردن هورمون اپی نفرین به مواد بی‌حسی موضعی تا حد زیادی جلوی لخته شدن خون با انقباض رگ‌ها گرفته می‌شود. از این طریق خطر مسدود شدن شریان های قلب کاهش پیدا میکند

 خطر قطع خوردن داروی رقیق‌کننده خون

از آنجایی که بسیاری از بیماران قلبی از دارو های رقیق کننده خون استفاده میکنند. اگر این دارو ها بعد از ایمپلنت نیز استفاده شود ممکن است در روند پیوند ایمپلنت و به اصطلاح جوش خوردن لثه خللی ایجاد شود . برای همین پزشک از فرد می خواند که در روند ایمپلنت داروهای رقیق کننده خود را قطع کنند. این مسئله نیز ممکن است برای بیماران قلبی خطر آفرین باشد. به همین دلیل، در جراحی کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی، ممکن است پزشکان از راه‌هایی بهره ببرند که نیاز به قطع این دارو نداشته باشند.

اختلال دارویی در ایمپلنت بیماران قلبی

یکی دیگر از مشکلاتی که برخی بیماران قلبی در روند ایمپلنت با آن روبرو هستند. استفاده از دارو های تجویز پزشک و تداخل آن با داروهای مشکلات قلبی آنهاست. در برخی مواقع حتی دارو های قلب وقتی با داروی تجویز شده یا داروی بیحسی مصرف می شود، حتی میتواند تاثیر منفی هم داشته باشد.

سخن آخر

مطمئنا ایمپلنت و بیماری قلبی در تقابل با یکدیگر نیستند اما برای انجام این عمل بهتر است که نکات خاصی مورد بررسی قرار گیرد  از یک متخصص ماهر کمک گیرید. همچنین قبل از انجام ایمپلنت پزشک خود را از مشکلات قلبی خود آگاه سازید.

 

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای  بیماری قلبی و ایمپلنت  ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل