جستجو
روش های زود جوش خوردن ایمپلنت + علائم جوش نخوردن
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۲/۲۷ نویسنده : امین روغنیان

روش های جوش خوردن سریع‌تر ایمپلنت + علائم جوش نخوردن

|307 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه
موضوعاتی که در ادامه میخوانید :

عدم موفقیت ایمپلنت به دلایل مختلفی مانند جوش نخوردن ایمپلنت دندان، شکستگی ایمپلنت، کاشت در موقعیت اشتباه رخ می‌دهد. اگر قصد کاشت ایمپلنت دارید یا نگران علائم جوش نخوردن مانند لق شدن ایمپلنت هستید با ما همراه باشید. با این مقاله دندانپزشکان ایران روش‌های جوش خوردن سریع ایمپلنت و علائم عدم موفقیت آن را بشناسید.

روش های جوش خوردن سریع‌تر ایمپلنت + علائم جوش نخوردن

برای جوش خوردن سریع ایمپلنت دندان چکار کنیم؟

کاشت دندان با ایمپلنت یک روش تهاجمی است که نیازمند مراقبت بعد از عمل و رعایت نکات بهداشتی متعددی است. طبیعی است که بعد از عمل تا چند روز درد و التهاب لثه تجربه کنید. هرچند پروسه درمان برای هر فرد زمان متفاوتی می‌برد نکات عمومی زیر به موفقیت و زود جوش خوردن ایمپلنت دندان کمک می کنند:

توجه: اگر چند روز بعد از عمل هنوز از محل کاشت خونریزی دارید به متخصص ایمپلنت در شیراز مراجعه کنید.

۱. غذای نرم و مقوی بخورید

لازم است که تا چند روز اول بعد از عمل کاشت دندان فقط غذاهای نرم بخورید. همچنین نباید با سمتی که تحت درمان است غذا بجوید. چون حرکت فک زخم را تازه، و روند بهبود را طولانی می کند.

در صورت رعایت نکات تغذیه، بعد از یک هفته می توانید غذاهای سفت میل کنید. اگر دوست دارید بدانید بعد از عمل ایمپلنت دندان چی بخوریم؟ مقاله دیگر دندانپزشکان ایران را از دست ندهید.

۲. غذا و نوشیدنی داغ نخورید

لثه بعد از عمل بسیار حساس و تحریک‌پذیر می‌شود. بنابراین باید از هرگونه نوشیدنی یا خوراکی داغ پرهیز کنید تا دچار درد و التهاب بیشتر نشوید و ایمپلنت سریعتر جوش بخورد.

۳. به هیچ عنوان از نی استفاده نکنید

شاید تصور کنید استفاده از نی باعث می‌شود غذا به ناحیه زخم نرود و زودتر خوب می‌شوید. اما جالب است بدانید مکیدن با نی باعث می‌شود لخته خونی که در اطراف زخم ایمپلنت ایجاد می‌شود کنده شود. این موضوع باعث اخلال در روند ترمیم و تاخیر در جوش خوردن دندان کاشته شده می شود.

۴. برای جوش خوردن سریع تر ایمپلنت استراحت کنید

استراحت کافی به بدن اجازه می‌دهد انرژی بیشتری برای تسریع روند درمان مصرف کند. بنابراین تا چند هفته بعد از عمل ایمپلنت از ورزش یا فعالیت سنگین خودداری کنید و به میزان کافی (۷ تا ۹ ساعت) بخوابید.

علاوه بر این دیگر لازم نیست نگران اتفاقاتی مانند ضربه و آسیب فیزیکی به ایمپلنت در اثر فعالیت ورزشی باشید.

۵. بیشتر آب بنوشید و الکل یا کافئین نخورید

بعد از عمل یا هر نوع بیماری بدن به آب زیادی برای جایگزینی خون و بافت آسیب‌دیده دارد. بنابراین به میزان کافی آب بخورید. الکل و نوشیدنی‌های کافئینی اصلا نمی توانند جایگزین آب باشند، بلکه حتی باعث خشکی دهان و تحریک ناحیه زخم می‌شوند. اگر می‌خواهید ایمپلنت سریع جوش بخورد تا مدتی از الکل و کافئین دوری کنید.

۶. سیگار را حداقل به مدت چند هفته ترک کنید

یکی از عوارض سیگار کاهش سرعت بهبود زخم های سراسر بدن است. مخصوصا زمانی که زخم در ناحیه دهان است، کمبود اکسیژن و حرارت در روند جوش خوردن دندان کاشته شده تاثیر منفی می‌گذارند.

بنابراین پزشکان به همه کسانی که عمل ایملپنت انجام می‌دهند توصیه می کنند به علل مختلف سیگار، قلیان و ویپ نکشند. درصورتی که این موارد را رعایت نکردید و نگرانید ایمپلنت زود جوش نخورد بهتر است با بهترین متخصصان ایمپلنت تهران مشورت کنید.

۷. کمپرس سرد برای کاهش ورم و التهاب

کمپرس سرد کمک می کند ورم و کوفتگی لثه دور ایمپلنت به حداقل برسد. این موضوع ضمن تسکین درد، کمک می‌کند ایمپلنت زودتر جوش بخورد. اگر کیسه یا وسیله ای ندارید می توانید یخ یا سبزیجات یخ زده را لای حوله بگذارید تا سرمای شدید دندان را اذیت نکند.

۸. مصرف داروها برای پیشگیری از جوش نخوردن ایمپلنت

به توصیه های دندانپزشک توجه کنید و داروها (مسکن و آنتی بیوتیک) ها را سر ساعت مشخص مصرف کنید. دهان ما شرایط مناسب برای رشد و تکثیر انواع باکتری (میکروب) دارد. هرگونه زخم باز لثه مستعد عفونت و طولانی شدن روند جوش خوردن ایمپلنت می‌شود.

آنتی بیوتیک باکتری‌های مضر را از بین می‌برد و مسکن میزان التهاب را کاهش می دهد. بنابراین باید داروهایتان را طبق تجویز دندانپزشک تا پایان دوره درمان ادامه دهید.

۹.غرغره آب نمک برای جوش خوردن سریع ایمپلنت

تا چند روز اول بعد از عمل ایمپلنت نباید روی زخم را مسواک بزنید. بنابراین برای اینکه محیط دهان را ضدعفونی کنید توصیه می شود روزی چند نوبت آب نمک غرغره کنید. قرقره آب نمک همچنین باعث کاهش التهاب لثه و تسریع روند جوش خوردن ایمپلنت کاشته شده می‌شود.

مضرات و فواید شستن دهان و غرغره با آب نمک

بیماری پری ایمپلنتیت عفونت و تحلیل لثه عدم موفقیت کاشت دندان

۱۰. رعایت بهداشت دهان و مراجعه به دندانپزشک

درست است که روکش ایمپلنت و پروتز دندان دچار پوسیدگی نمی‌شوند، با این وجود هنوز احتمال ایجاد پلاک دندانی وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین عوامل جوش نخوردن یا پس زدن دندان کاشته‌شده، بیماری پری ایمپلنت است که با رعایت بهداشت قابل پیشگیری است.

بنابراین بعد از عمل کاشت دندان لازم است روزی دو مرتبه مسواک و حداقل یکبار نخ دندان بکشید. همچنین باید به‌طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت بهبود ایمپلنت معاینه شود. اینکار همچنین به جلوگیری از بیماری پری ایمپلنتیت یا پریودنتال (بیماری التهاب لثه) یا درمان سریع آن کمک می کند.

شما می توانید به‌راحتی از بهترین دندانپزشکان شیراز یا متخصص دندانپزشک در تهران نوبت آنلاین بگیرید.

انواع عدم موفقیت ایمپلنت

اغلب دندانپزشکان معتقدند دو نوع شکست ایمپلنت وجود دارد:

  1. پس‌زدن اولیه – که قبل از فرآیند جوش خوردن دندان کاشته شده اتفاق می‌افتد.
  2. شکست یا پس‌زدن ثانویه (با تاخیر) – بعد از قرارگیری پروتز یا روکش رخ می‌دهد.

علائم جوش نخوردن ایمپلنت

درصد موفقیت عمل ایمپلنت دندان بسیار بالا و به‌طور میانگین ۹۵ تا ۹۸٪ است. با این وجود عوامل زیادی باعث بروز مشکل در روند بهبود و جوش نخوردن ایمپلنت می شوند. عدم موفقیت ایمپلنت می تواند بلافاصله بعد از عمل یا در بلند مدت (چند هفته تا چند سال بعد) بروز کنند.

در صورت مشاهده هر یک از علائم جوش نخوردن ایمپلنت فورا به دندانپزشک متخصص ایمپلنت مراجعه کنید. علائم جوش نخوردن ایمپلنت:

۱. درد شدید

داشتن درد خفیف تا چند روز بعد از انجام عمل بزرگی مانند ایمپلنت دندان کاملا طبیعی است. اما درد شدید می‌تواند یکی از علائم جوش نخوردن ایمپلنت باشد. اما از کجا بفهمیم درد طبیعی است یا علامت پس زدن ایمپلنت است؟

در طول روند بهبود و جوش خوردن دندان کاشته شده به طور طبیعی ۲ تا ۳ روز اول بعد از عمل دچار درد خفیفی می‌شوید که با مسکن‌هایی که دکتر دندانپزشک تجویز می‌کند کنترل می‌شود.

در صورت جوش نخوردن ایمپلنت، درد شدید و غیر قابل تحمل حس می‌کنید که حالت ضربانی و متناوب دارد. اگر بعد از چند روز اول هنوز درد زیادی دارید قبل از اینکه دیر شود به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.

۲. عقب رفت یا تحلیل لثه در اطراف ایمپلنت دندان

یکی دیگر از علائم جوش نخوردن ایمپلنت تحلیل لثه دور ایمپلنت است که معمولا دو علت اصلی دارد: کاشت ایمپلنت در جای نامناسب و نبود بافت کافی لثه یا استخوان برای محکم نگه‌داشتن ایمپلنت هستند.

مهمترین نشانه‌های تحلیل لثه در اطراف ایمپلنت:

  • التهاب و قرمزی لثه در اطراف ایمپلنت – معمولا ورم لثه دردناک است
  • روکش ایمپلنت بیش از حد بلند به نظر برسد

جراح هنگام کاشت دندان باید دقت کند که ایمپلنت در مکان درست و با زاویه مناسب قرار بگیرد. برای اینکار بهتر است به کلینیک دندانپزشکی دیجیتال در شیراز مراجعه کنید. علاوه بر این جراح باید قبل از عمل سلامت لثه و تراکم استخوان را به خوبی معاینه کند.

۳. مشکل در جویدن یا گاز زدن به غذا

اگر با گذشت زمان کافی بعد از عمل هنوز برای جویدن غذا مشکل دارید، یعنی جوش خوردن دندان کاشته شده با مشکل مواجه شده‌است. در حالت طبیعی با ایمپلنت نباید هنگامی که حرف می‌زنید یا غذا می‌خورید وضعیت غیر عادی حس کنید.

اگر عمل ایمپلنت درست انجام شود، حس و عملکرد مشابه با دندان طبیعی دارد. بنابراین نباید حس کنید که جسم خارجی داخل دهان خود دارید.

۴. ایمپلنت شل یا لق که تکان می‌خورد

یکی از علائم جوش نخوردن ایمپلنت که واضح و به راحتی قابل تشخیص است، لق شدن ایمپلنت است. ایمپلنت نباید در تماس با زبان یا هنگامی که صحبت یا صرف غذا جابجا شود.

درصورتی که به موقع دندان ایمپلنت لق را درمان نکنید ممکن است علاوه بر آسیب به لبخند زیبای شما، به بافت لثه و استخوان فک نیز صدمه بزند.

۵. میکرو حرکت ایمپلنت

مخصوصا در موارد پروتز بلافاصله بعد از کاشت دندان، ممکن است ایمپلنت دچار ریز حرکت (micro movements) شود. تشخیص دقیق این عارضه نیازمند تصویربرداری با اشعه ایکس یا سی تی اسکن است.

۶. ورم یا عفونت لثه

ورم و التهاب لثه بعد از عمل تا چند روز اول طبیعی است. اما ورم و قرمزی شدید لثه علامت عفونت است. عفونت باید به سرعت درمان شود وگرنه ممکن است به دندان‌های دیگر و در موارد خاص به خون سرایت کند. بنابراین اگر هر کدام از علامت های جوش نخوردن یا عفونت باکتری را دارید فورا به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید.

۷. حساسیت ناگهانی یا آلرژی شدید

اغلب ایمپلنت‌های دندان از جنس فلز تیتانیوم هستند که در برخی از افراد باعث حساسیت به ایمپلنت می شوند. معمولا حساسیت ناگهانی علائمی مانند از دست دادن حس چشایی، ورم و حس قلقلک لثه دارد. واکنش آلرژی ناگهانی از علائم جوش نخوردن دندان کاشته شده است و یعنی بدن ایمپلنت دندان را پس زده است.

ایمپلنت تیتانیوم و حساسیت به فلزات علت جوش‌نخوردن سریع دندان کاشته شده

عوامل پیش‌زمینه جوش نخوردن ایمپلنت

عوامل زیادی می‌توانند روند بهبود بعد از ایمپلنت را به تاخیر بیندازند یا از جوش خوردن دندان کاشته شده جلوگیری کنند. بهتر است عوامل پیش‌زمینه جوش نخوردن ایمپلنت را بشناسید و آن ها را درمان یا کنترل کنید:

۱. عدم درمان بیماری قبلی

ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند پریودنتال لثه، دیابت و مشکلات قلب و عروق از جوش‌خوردن سریع ایمپلنت جلوگیری می کنند. بهتر است قبل از عمل سابقه بیماری خود را با دندانپزشک متخصص در میان بگذارید تا علائم بیماری‌های پیش‌زمینه درمان یا کنترل شوند و عمل ایمپلنت شکست نخورد.

۲. جوش نخوردن ایمپلنت به علت مصرف سیگار و الکل

برای جوش خوردن سریع ایمپلنت باید تا مدت‌ها بعد از عمل کاشت دندان از مصرف سیگار و الکل پرهیز کنید. حرارت سیگار و قلیان و کاهش آب بدن ناشی از الکل همگی از مواردی هستند که روند بهبود ایمپلنت را به خطر می‌اندازند.

۳. تغدیه نامناسب یا مصرف غذاهای سفت

بدن برای بهبود سریع و جبران آسیب عمل نیازمند مواد مغذی و املاح معدنی کافی است. اگر پروتئین، ویتامین D و املاح (کلسیم) مورد نیاز بدن را تامین نکنید دندان یا اصلا جوش نمی خورد یا دیرتر بهبود پیدا می کند.

همچنین مصرف غذاهای سفت یا جویدنی باعث تحریک محل زخم و ممانعت از التیام آن می‌شوند. این موارد باعث افزایش خطر عوارض خطرناک ایمپلنت مانند ادامه خونریزی و التهاب یا عفونت لثه می شود.

مروری کوتاه و توصیه دندانپزشکان ایران

  • با انجام توصیه‌های بالا مانند رعایت بهداشت، مصرف غذای مقوی و استراحت کافی می‌توانید شرایط جوش خوردن سریع ایمپلنت را مهیا کنید.
  • همچنین بهتر است از مصرف غذاهای سفت، سیگار و الکل پرهیز کنید تا روند بهبود دچار اختلال نشود.
  • علائم جوش نخوردن ایمپلنت دندان را بشناسید و با مشاهده آنها فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.

امیدواریم این مقاله به رفع نگرانی‌های شما از روند بهبود بعد از عمل کاشت دندان کمک کند. اگر سوالی در اینباره دارید می‌توانید در بخش نظرات یا با مراجعه به لیست بهترین دندانپزشکان شیراز یا تهران نوبت یا مشاوره آنلاین بگیرید.

منبع: مقالات دندانپزشکی AegisDentalNetwork و CityDentists

 

امتیاز شما به این مطلب:
5/5 - (1 رای)
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای روش های جوش خوردن سریع‌تر ایمپلنت + علائم جوش نخوردن ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل