پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
برای کاشت دندان به ایمپلنت نیاز است. گاهی اوقات برای ایمپلنت دندان متخصص متوجه میشود فرد دارای استخوان مناسبی برای حمایت و پشتیبانی نیست. در این شرایط باید از پیوند استخوان بهره برد. در واقع با این روش میتوان نسبت به تقویت استخوانها اقدام کرد و از این طریق یک پایه قوی و مستحکم را برای ایمپلنت به وجود آورد. برای اینکه بتوان برای پیوند آماده شد، نیاز است به اصول گوناگونی توجه داشته باشید که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
چه زمانی به پیوند استخوان هنگام ایمپلنت دندان نیاز داریم؟
گاهی اوقات به دلایل مختلفی همچون جراحت یا عفونت لثه، استخوان بافت دهان کوچک میشود. همین موضوع باعث خواهد شد دیگر نتوان آن استحکام همیشگی را از استخوان مشاهده کرد. در این شرایط فرایند ایمپلنت با مشکلات بسیاری روبهرو خواهد شد؛ تا جایی که فرد به پیوند استخوان نیاز خواهد داشت. در صورتی که بدون پیوند فرایند ایمپلنت انجام شود، از جانب لثه هیچ فشاری وارد نمیشود. همین موضوع باعث میشود ایمپلنتهای کاشته شده مدام تکان بخورند و در حال جابهجایی باشند.
برای پیدا کردن بهترین متخصص ایمپلنت در شیراز کلینک کنید و نمونه کارها و نظرات بیماران را مشاهده نمایید
نتیجه نهایی این امر مواجه شدن درمان با شکست است. در واقع ایمپلنتها باید در استخوان محکم شوند تا هیچگونه تحرکی رخ ندهد. پیوند استخوان یک نوع تکنیک منحصربهفرد به شمار میرود و میتواند ایجادکننده یک پی محکم برای ایمپلنت باشد. با این کار ایمپلنتها در جای خود محکم نگه داشته خواهند شد و میتوانید شاهد مقاومت بینظیری باشید.
مناسبترین کاندیدهای پیوند استخوان چه افرادی هستند؟
شاید این تصور را داشته باشید تمامی متقاضیان ایمپلنت دندان باید نسبت به پیوند استخوان اقدام کنند؛ در حالی که به این صورت نیست. گاهی اوقات برخی افراد به دلیل شرایطی که دارند نمیتوانند پذیرای ایمپلنت باشند؛ به همین علت نیاز است متخصص در ابتدا نسبت به پیوند زدن استخوانها اقدام کند. در لیست زیر میتوانید کاندیدهای پیوند را مشاهده کنید:
- آن دسته از افرادی که برای مدت طولانی از نعمت وجود دندان بیبهره بودهاند.
- آن دسته از افرادی که لثه و استخوان فکشان دچار تحلیل شدهاند.
- آن دسته از افرادی که به لثه یا استخوان فکشان آسیب بسیار شدیدی وارد شده است.
- آن دسته از افرادی که به بیماریهای لثه یا پریودنتال مبتلا هستند.
- آن دسته از افرادی که مبتلا به نقصهای مادرزادی هستند.
- آن دسته از افرادی که در فک بالا و پایین خود از کمبود تراکم استخوان رنج میبرند.
تنها پزشک متخصص میتواند به این موضوع پی ببرد؛ به همین علت کافی است به وبسایت دندانپزشکان ایران مراجعه کنید و با رزرو وقت متوجه شوید آیا برای پیوند استخوان کاندید خواهید بود یا خیر؟
مزایای پیوند زدن استخوان چیست؟
یکی از سؤالاتی که همواره مطرح میشود این است پیوند استخوان هنگام ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟ پیوند را میتوانیم نوعی جراحی تکمیلی به شمار بیاوریم که در واقع ستون محکم ایمپلنت است؛ به همین علت انجام آن مزایای متعددی دارد. در لیست زیر میتوانید برخی از این مزایا را مشاهده کنید:
- تراکم استخوانها افزایش پیدا میکند؛ به همین علت در ناحیه فک میتوان مقاومت بیشتری را شاهد بود.
- ساختار دندانها زیباتر خواهد شد و فرد میتواند از اعتمادبهنفس بیشتری بهره ببرد.
- ایمپلنتها در محل خود بهتر تثبیت میشوند و درمان با موفقیت طی خواهد شد.
- همچنین طرح لبخند همانطور که مد نظر افراد است، بازسازی میشود و میتواند جلوه قشنگتری را به متقاضی ببخشد.
- افرادی که به دلیل تراکم پایین استخوان دچار تحلیل لثه شدهاند، میتوانند به صورت دائمی بهبود پیدا کنند که یکی از بزرگترین مزایا به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: پودر استخوان چیست و چه تاثیری در ایمپلنت دندان دارد؟
بعد از جراحی فک و استخوان چه مراقبتهایی باید دنبال شوند؟
بعد از پیوند استخوان و ایمپلنت دندان نیاز است فرد به نکات مراقبتی توجه ویژهای داشته باشد. در واقع همین مراقبتها باعث خواهند شد تا نتیجه نهایی موفقیتآمیز جلوه کنند. این نکات شامل گزینههای زیر میشوند:
- در چند روز اولیه بعد پیوند، دور مسواک زدن را خط بکشید؛ زیرا احتمال آسیب به زخمهای ایجاد شده بعد از جراحی وجود دارد.
- برای اینکه از درد خود بکاهید، میتوانید از مسکنهای گوناگونی بهره ببرید. نوافن و استامینوفن از جمله این مسکنها به شمار میروند.
- همچنین اگر قصد نوشیدن مایعات را دارید، حتماً از نی بهره بگیرید.
- تا چند روز بعد از پیوند باید به طور جدی از مصرف دخانیات دوری کنید؛ زیرا سیگار و موارد مشابه به لثه آسیبهای شدیدی وارد میکنند.
در صورتی که به این نکات مراقبتی بیتوجهی کنید، عوارض گوناگونی گریبانگیر شما خواهند شد. از جمله عوارض بعد از پیوند استخوان میتوانیم به خونریزی، عفونت، درد، تورم و همچنین آسیب به عروق خونی اشاره کنیم. همچنین گاهی اوقات ممکن است استخوانها بعد از پیوند به یکدیگر جوش نخورند. برخی از این عوارض با مصرف دارو قابل حل هستند و در عرض کمتر از یک هفته از بین میروند؛ اما اگر احساس کردید مدتزمان این عوارض طولانی شده است، حتماً به کلینیک مراجعه کنید تا علت اصلی ریشهیابی شود. اگر می خواهید بهترین متخصص ایمپلنت در تهران مشاوره دریافت کنید حتما به مطلب درج شده از سایت دندانپزشکان ایران مراجعه کنید.
چگونه برای پیوند استخوان آماده شویم؟
اگر برای ایمپلنت دندان خود به پیوند استخوان نیاز دارید، باید از شب قبل خودتان را آماده کنید تا هیچ مشکلی در طول جراحی به وجود نیاید. این اصول پیچیدگی خاصی ندارند و برای تمامی افراد قابل اجرا خواهند بود؛ از جمله:
- تا دوازده ساعت قبل از پیوند نباید هیچ نوع ماده غذایی یا آشامیدنی مصرف کنید.
- اگر مصرفکننده داروی خاصی هستید، قبل از شروع پیوند آن را با پزشک در میان بگذارید تا بعداً دچار مشکل نشوید.
- تا چند روز قبل از ایمپلنت و پیوند حتماً مصرف داروهای رقیقکننده خون را کنار بگذارید؛ زیرا این داروها میتوانند خونریزی را افزایش دهند.
- حتماً برای پیوند با یک همراه به کلینیک مراجعه کنید.
سخن آخر پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان برای اینکه روند درمانی موفقیتآمیزی داشته باشد، به استخوانهای قوی به عنوان پایه نیاز دارد. برخی افراد به دلایل مختلفی همچون بیماریهای لثه یا نقصهای مادرزادی استخوان قوی ندارند. در این شرایط بهترین راهحل پیوند است. با پیوند استخوان میتوان بیماریهای لثه را از بین برد و یک ساختار محکم برای ایمپلنت ایجاد کرد. جهت ایمپلنت نیاز به پیوند زدن استخوان دارید، باید به دنبال بهترین متخصص در این زمینه باشید تا هیچ نوع عوارضی متوجه شما نشود. با مراجعه به سایت دندانپزشکان ایران میتوانید شاهد بهترین متخصص ایمپلنت و جراحی فک باشید.