جستجو
روکش ایمپلنت
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۳/۱۵ نویسنده : نسیم امیری

مهمترین دلایل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟

|330 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله از سایت دندانپزشکان ایران قصد داریم درباره دلیل افتادن روکش ایمپلنت و روش های جلوگیری از این اتفاق با شما صحبت کنیم. دندان ایمپلنتی از بخش های مختلف مانند پایه، بخش میانی و تاج تشکیل شده که به بخش تاج روکش دندان نیز گفته می شود. برای نصب این بخش از ایمپلنت از دو روش اتصال پیچ شوند و سمان شونده توسط چسب مخصوص ایمپلنت استفاده میکنند. هر کدام از این شرایط بسته به ساختار و نیاز متقاضی می تواند متفاوت باشد.

انواع روش اتصال روکش ایمپلنت

اتصال روکش ایمپلنت به طور کلی به دو صورت انجام میشود.

اتصال روکش ایمپلنت با چسب مخصوص

در این روش روکش ایمپلنت با چسب متصل شده و قابلیت اصلاح پذیری را دارد. بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکل، بیمار میتواند آن را تعویض کرده و یا در صورت لزوم آن را اصلاح کند. در این حالت چنانچه روکش به هر دلیلی بیفتد نیز بیمار می تواند به راحتی روکش را بچسباند. همچنین در این روش دیگر خبری از حفره های پیچ وجود ندارد  بنابراین ایمپلنت بسیار یکدست و زیبا است

 چسب روکش ایمپلنت دندان

 این روش انواع مختلف دارد که بسته به شرایط از هرکدام استفاده می شود.در اکثر مواقع متخصص پروتز دندان پیشنهاد می کند که از سمان های رزینی استفاده نشود. زیرا پس از نصب دیگر به راحتی در صورت نیاز روکش خارج نمی شود. بنابراین اگر مشکلی ایجاد شود به راحتی قابل درمان نیست

چگونه تشخیص دهیم ایمپلنت شل شده است؟

شل شدن ایمپلنت شامل علائم زیر نیز می باشد:

  •  درد
  • تغییر رنگ بافت اطراف ایمپلنت
  • تحلیل استخوان
  • خونریزی حین لمس ایمپلنت

 توجه داشته باشید که معاینات بعد از ایمپلنت توسط دندانپزشک اهمیت ویژه ای دارد.چنانچه هر مشکلی برای ایمپلنت دندان هایتان رخ داد حتما آن را جدی بگیرید و فورا به دندانپزشک خود مراجعه کنید. برای مشاهده بهترین متخصص ایمپلنت دندان کلیک کنید.

عدم درمان ایمپلنت شل شده چه عوارضی به همراه دارد؟

اگر ایمپلنت شل شده درمان نشود ممکن است عوارض زیاد و خطرناک برای فرد به وجود آورد. به طور مثال امکان عفونت در کل دهان  فک وجود دارد که در صورت عدم رسیدگی این عفونت به بخش گردن و مغز نیر رسوخ میکند. همچنین این عفونت میتواند وارد خون شده و مشکلات زیادی را به بار بیاورد. بنابراین به محض شل شدن روکش ایمپلنت بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

برای رزرو نوبت از بهترین متخصص ایمپلنت دندان در شیراز از طریق سایت دندانپزشکان ایران کلیک کنید.

روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت

اگر دچار افتادگی روکش ایمپلنت دندان شده اید میتوانید به بهترین متخصص ایمپلنت در تهران مراجعه کنید و مشورت بگیرید و مورد درمان قرار بگیرید.

مهم‌ترین علت افتادن روکش ایمپلنت دندان

دلایل گوناگونی باعث شل شدن یا افتادن روکش دندان می‌شود:

1.  وارد شدن فشارهای بیشتر از تحمل روکش به آن

از فشار آوردن بیش از اندازه به ایمپلنت خودداری کنید؛ چرا که ممکن است باعث جا به جایی یا شل شدن روکش دندان شوید. این مسئله می تواند باعث شود که بعد از مدتی روکش دندان از بین رفته و یا شل شود.

2. بلند بودن دندان ایمپلنتی

گاهی دندان ایمپلنتی بلندتر از دندان‌های دیگر شما است. این اشتباه پزشکی ممکن است علت افتادن روکش ایمپلنت دندان شما باشد. اگر به این دلیل دچار افتادگی شدید باید در کمترین زمان به پزشک مراجعه کرده و طراحی دوباهر برای ایمپلنت خود انجام دهید.

3. چسبانده شدن نادرست روکش دندان

 چنانچه پزشک در چسباندن روکش دقت لازم را نداشته و تاج دندان به درستی روی پایه چسبیده نشود، ممکن است باعث شل شدن و افتادن دندان شود. چنانچه تاج دندان به‌درستی بر روی پایه چسبیده نشده نباشد هم شل شدن و افتادن آن را به دنبال دارد.

4. باز شدن پیچ روکش دندان

گاهی علت افتادن روکش ایمپلنت باز شدن پیچ آن است. اگر این مسئله باعث افتادن روکش دندان شود شما میتوانید به پزشک مراجعه کرده و در کمترین زمان این مشکل را برطرف کنید. درواقع میتوان گفت باز شدن پیچ روکش دندان مسئله حادی نیست.

5. کوتاه بودن پیچ پروتز دندان

پیچی پروتزی که کوتاه باشد نیز ممکن است هم ممکن است باعث شل شدن و افتادن روکش دندان شود. در این صورت باید مشکل خود را با پزشک درمیان گذاشته و ایمپلنت خود را دوباهر طراحی کنید تا متناسب فک و دندان شما شود.

6. نامتناسب بودن اجزای ایمپلنت با یکدیگر

روکش و پایه برای نصب باید از نظر بلندی و قطر با یکدیگر همخوانی داشته باشند. در واقع، هرگونه نامتناسب بودن اجزای ایمپلنت با یکدیگر می‌تواند باعث مشکلات مختلفی همچون شل شدن و افتادن روکش دندان شود.

همچنین اگر احساس می کنید علائم اولیه که در بالا بیان شد را دارید همین حالا وارد لیست متخصص ایمپلنت در تهران شوید و به صورت مستقیم از دندانپزشکان متخصص مشاوره آنلاین و ایگان دریافت نمایید.

7. نصب نشدن نادرست و عوامل نگهدارنده ناکافی تاج دندان

 اگر ایمپلنت با زاویه درستی در فک قرار نگیرد نیز ممکن است شل یا لق شود. بنابراین باید توجه شود که پایه ایمپلنت در فک به درستی و با زاویه مناسب قرار گفته باشد. چنانچه افتادن روکش به این علت بود بهتر است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

8. دندان‌قروچه

 از آنجا که هنگام دندان قروچه فشار زیادی به ایمپلنت وارد می شود امکان شل شدن یا لق شدن دندان در این حالت وجود دارد. اگر از این مشکل رنج میبرید قبل از عمل ایمپلنت حتما با پزشک خود صحبت کنید و مشکل را در میان بگذارید.

9. رعایت نشدن دستورهای شرکت سازنده ایمپلنت

هر شرکت سازنده توصیه هایی در زمان نصب روکش دارد که رعایت نکردن آن از طرف پزشک میتواند برای فرد مسئله ساز شود و مسائلی مانند لق شدن یا افتادن اتفاق  افتد. دندان روی پایه مطمئن شوید. یادتان باشد 

درمان لق شدن یا افتادن روکش ایمپلنت دندان

اگر روکش دندان شما افتاد دراسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و مسئله با وی درمیان بگذارید. در اینصورت چنانچه دندان شما مشکل خاصی نداشته باشد امکان ترمیم و تصحیح دندان وجود دارد. در ابتدای ترمیم از خوردن غذاهای چسبناک و سفت خودداری کنید و از قرار گرفتن صحیح آن مطمئن شوید.

جلوگیری از لق شدن و افتادن روکش ایمپلنت دندان

 اگرچه معمولا روکش های ایمپلنت از  مواد مقاوم ساخته می شوند اما به مرور زمان به دلایل مختلف این روکش ها میتوانند هرز شده و لق شود در برخی مواقع باید دوباره سمان یا پیچ شوند. برای جلوگیری از این مسئله این نکات را رعایت کنید:

  1.  برای استفاده حداکثری از تاج دندان خود، هنگام خوردن غذاهای چسبناک یا سفت احتیاط کنید
  2.  عادات بهداشتی دهان و دندان را رعایت نمایید (مانند مسواک زدن دو بار در روز و کشیدن نخ دندان به صورت روزانه).
  3. اگر دندان‌های خود را به هم می سایید یا دندان قروچه می کنید، ممکن است دندانپزشک استفاده از محافظ دهان را توصیه کند.
  4. چکاپ های منظم دندانپزشکی می تواند جلوی مشکلات احتمالی مربوط به ایمپلنت های دندانی از جمله لق شدن و افتادن روکش ایمپلنت را بگیرد و یا قبل از وخیم شدن وضعیت، رفع نماید.

برای اطلاعات بیشتر درباره جراحی ایمپلنت برای دیابتی ها کلیک کنید.

آیا محصولات دندانپزشکی خاصی برای افزایش طول عمر روکش وجود دارند؟

بهترین روش برای نگهداری تاج ایمپلنت استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان است. اما در خصوص روکش ‌هایی که در ساختمان بریج‌ ها قرار دارند اوضاع کمی متفاوت است.  این بخش ها نیاز به نظافت دقیق تر دارد بنابراین برای تمیز کردنشان استفاده از نخ دندان‌های سوپر فلاس و یا واترجت توصیه می شود. این کار به تمیز شدن و در نتیجه کمک به افزایش طول عمر بریج تا حد زیادی کمک می کند.

سخن آخر

 دلایل مختلفی برای افتادن روکش ایمپلنت وجود دارد. در برخی شرایط به راحتی روکش دوباره به پایه چسبیده میشود و در مواقعی نیز امکان‌پذیر نیست. اما به طور کلی راه هایی وجود دارد که می تواند از این موضوع جلوگیری کند. با این وجود چنانچه دچار چنین مشکلی شدید در اسرع وقت با دندانپزشک خود مراجعه کرده و یا از طریق گزینه مشاوره آنلاین در پروفایل تمامی دندانپزشکان ایران با بهترین دندانپزشکان در شیراز، تهران، کرج، اصفهان و …. مشاوره دریافت کنید، تا با بهترین روش این مسئله را حل کند.

امتیاز شما به این مطلب:
5/5 - (1 رای)
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای مهمترین دلایل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل