جستجو
پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان: ایا میشه کامپوزیت رو برداشت؟ برداشتن یا ریمو کامپوزیت
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۴/۰۲ نویسنده : امین روغنیان

پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان: ایا میشه کامپوزیت رو برداشت؟

|647 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

یکی از دغدغه های بیمارانی که ترمیم یا زیبایی باندینگ انجام می دهند پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان است. از آنجا که باندینگ روشی کم تهاجمی و برگشت پذیر است امکان ریمو یا برداشتن کامپوزیت دندان وجود دارد. در این مقاله دندانپزشکان ایران درباره روش های برداشتن، عوارض ریمو کردن و اینکه ایا میشه کامپوزیت رو در خانه برداشت صحبت می کنیم.

آشنایی با کامپوزیت باندینگ دندان

کامپوزیت باندینگ یکی از روش های دندانپزشکی است که هم برای پر کردن دندان‌های پوسیده و هم زیبایی دندان های جلو که کج یا زرد شدند کاربرد دارد. مواد کامپوزیتی همرنگ دندان و از جنس ترکیبات رزین هستند بنابراین برای ترمیم یا پر کردن دندان های جلویی که در معرض دید هستند مناسبند.

باندینگ کامپوزیت با ترمیم پوسیدگی یا لب پرشدگی و رفع فاصله بین دندان های جلو باعث زیبایی لبخند شما می شود. با اینکه عمر مواد باندینگ حدود ۱۰ سال است اگر تصمیم به ریمو یا برداشتن کامپوزیت دندان داشتیم باید چکار کنیم؟

علاوه بر مراجعه به بهترین دندانپزشکان شیراز شما می توانید:

دلایل ریمو یا برداشتن کامپوزیت باندینگ دندان

برخی از مراجعین ممکن است به دلایلی مختلفی بعد از کامپوزیت دندان دچار پشیمانی شوند و تصمیم به لمینت یا روکش بگیرند. اصلی ترین علت هایی که افراد می خواهند کامپوزیت باندینگ قدیمی را بردارند شامل:

  • تغییر رنگ یا ایجاد لکه زرد یا سفید روی قسمت کامپوزیتی
  • آسیب و لب پر شدگی دندان
  • تعویض کامپوزیت قدیمی به دلیل پایان عمر مواد کامپوزیتی: با اینکه مواد رزینی باندینگ مقاوم هستند، عمر مفید آنها بین ۵ تا ۱۰ سال است و بعد از مدتی نیاز به ترمیم یا تعویض پیدا می کنند.
  • نارضایتی و پشیمانی از نتایج باندینگ یا تصمیم به درمان دیگر (معمولا لمینت یا روکش)
  • تغییر شکل و حالت دندان
  • عفونت یا پوسیدگی دندان پر شده

البته خوشبختانه نه تنها باندینگ کم تهاجمی است (یعنی آسیب کمی به مینا یا ساختار طبیعی دندان می زند) بلکه بازگشت پذیر به حالت اول نیز هست. بنابراین امکان برداشتن کامپوزیت دندان با کمترین صدمه به مینا (لایه رویی دندان) برای جایگزینی آن با لمینت یا روکش سرامیکی در صورت پشیمانی یا نارضایتی وجود دارد.

تفاوت باندینگ و لمینت های کامپوزیت و سرامیکی دندان چیست؟

دلایل ریمو یا برداشتن کامپوزیت باندینگ دندان انواع عوارض کامپوزیت

عوارض برداشتن کامپوزیت دندان چیست؟

اگر قصد ترمیم باندینگ یا جایگزینی آن با روکش و لمینت دارید ممکن است درباره عوارض برداشتن کامپوزیت قدیمی نگران باشید. چون معمولا درمان جایگزین بلافاصله بعد از ریمو مواد قدیمی انجام می شود اغلب بیماران دچار عوارض خاصی نمی شوند. با این حال احتمال بروز عوارض جانبی زیر بعد از برداشتن کامپوزیت وجود دارد:

۱. حساسیت دندان

برای ریمو یا برداشتن کامپوزیت لازم است سطح مینا تراشیده یا با اسید ضعیف شود. به همین علت احتمال دارد تا چند روز بعد درمان دچار درد شدید و ناگهانی یا حساسیت به شیرینی، غذا و نوشیدنی سرد یا داغ شوید. این درد و حساسیت ممکن است تا ۱ ماه طول بکشد اما معمولا نیازی به درمان ندارد و خود به خود رفع می شود.

آیا کامپوزیت دندانهای کج ممکن است؟ مراحل کامپوزیت باندینگ

۲. تغییر رنگ دندان

از آنجا که به دلیل روکش کامپوزیتی دندان به مدت طولانی در معرض مواد غذایی نبوده زمانی که باندینگ تراشیده و ریمو می شود رنگ دندان ممکن است با دندانهای کناری فرق کند. عوارضی مانند تغییر رنگ یا لکه ها با بلیچینگ (سفید کردن دندان) یا روکش و لمینت برطرف می شوند.

۳. آسیب به سطح زیرین (مینای دندان)

به دلیل تجربه کم یا خطای دندانپزشک احتمال آسیب به بخش سالم دندان در طول درمان وجود دارد. پس در موارد نادر ممکن است دندان ترک بخورد، بشکند یا لب پر شود. روشهایی مانند روکش و لمینت این مشکلات و عوارض را برطرف می کنند. به همین دلیل توصیه می کنیم به بهترین دندانپزشک متخصص کامپوزیت جهت کامپوزیت دندان اقساطی شیراز مراجعه کنید.

مراحل و نحوه ریمو کامپوزیت

  1. مشاوره و معاینه توسط دندانپزشک: قبل از هرچیز دندانپزشک وضعیت را بررسی می کند و در صورت نیاز به برداشتن کامپوزیت، درباره گزینه های جایگزین و هزینه درمان با شما صحبت می کند.
  2. تراشیدن و برداشتن مواد کامپوزیتی: دندانپزشک با ابزار دقیق مانند دریل (فرز)، لیزر یا ایر ابریژن رزین کامپوزیتی قدیمی را ریمو می کند و می تراشد.
  3. پولیش سطح دندان: پس از اینکه لایه کامپوزیت برداشته شد دندان پولیش و صاف می شود تا رنگ و حالت طبیعی خود را بدست بیاورد.
  4. ترمیم مجدد یا درمان به روش دیگر: بعد از پولیش، سطح دندان آماده انجام لمینت، روکش یا تعویض کامپوزیت می شود.

انواع روش های برداشتن یا ریمو کامپوزیت دندان و مزایای آنها

بهترین روش ها برای ریمو کامپوزیت باندیدنگ دندان شامل:

  • استفاده از دریل یا فرز: این روش متداول ترین و ارزانترین روش برداشتن کامپوزیت است. البته ممکن است بخاطر درد، لرزش یا صدای فرز دندانپزشکی بخواهید از روش های نوین مانند لیزر و ایر ابریژن استفاده کنید. این روش معمولا با استفاده از فرز کاربایدی، کاغذ سمباده و در پایان میکرو اچینگ (اچ کردن: شستشو با اسید) برای پولیش دندان انجام می شود.
  • برداشتن کامپوزیت با لیزر: یکی از کاربردهای اصلی اشعه لیزر در دندانپزشکی برای ریمو یا برداشتن پوسیدگی یا مواد کامپوزیتی قدیمی است. این روش سریع، دقیق و بدون درد است اما همه کلینیک های دندانپزشکی تجهیزات لیزر را ندارند.
  • ایر ابریژن (با سندبلاست): ایر ابریژن یا هواسایش نیز روشی کم تهاجمی مانند لیزر است که کمترین آسیب را به بافت سالم دندان یا لثه می زند. در این روش جریانی از هوای فشرده با ذراتی مانند اکسید آلومینیوم سطح کامپوزیت قدیمی را سایش می دهند و ریمو می کنند.

بیشتر درباره لیزر و ایر ابریژن که از روش های دندانپزشکی بدون درد و دریل هستند بخوانید.

انواع روش های برداشتن یا ریمو کامپوزیت دندان و مزایای آنها

برداشتن کامپوزیت در خانه: چطور باندینگ را خانگی ریمو کنیم؟

برداشتن یا ترمیم لمینت و کامپوزیت (انواع ونیر) فقط و فقط باید توسط دندانپزشک حرفه ای در مطب انجام شود. چسب و مواد کامپوزیتی با سطح مینای دندان واکنش می دهند (باندینگ) و جداسازی آنها با ابزار خانگی باعث آسیب جدی به دندان و لثه می شود.

بنابراین اگر قصد دارید مواد قدیمی باندینگ را بردارید یا اصطلاحا ریمو کنید بجای اقدام خطرناک در خانه به توصیه افراد در اینترنت (مانند نی نی سایت) حتما با دندانپزشک متخصص مشورت کنید.

هزینه ریمو یا برداشتن کامپوزیت دندان چقدر است؟

با اینکه عوامل مختلفی مانند میزان آسیب دیدگی، اندازه سطح کامپوزیت قدیمی یا تعداد دندان در هزینه ریمو تاثیر دارند معمولا این درمان دندانپزشکی ارزان قیمت است. به‌طور متوسط هزینه برداشتن یا ریمو باندینگ کامپوزیتی حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است.

مرور و توصیه دندانپزشکان ایران

کامپوزیت دندان از بهترین روش های ترمیم، زیبایی و اصلاح طرح لبخند است. مواد رزین کامپوزیتی همرنگ دندان هستند و برای درمان نواقصی مانند لب پریدگی، شکستگی جزئی، تغییر رنگ، یا رفع فاصله بین دندان های جلو کاربرد دارند.

با این حال ترکیباتی که برای باندینگ دندان استفاده می شوند طول عمر محدود (۵ تا ۱۰ سال) دارند. بنابراین ممکن است به دلایل مختلف دچار پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان یا نیازمند تعویض آنها شوید. در این مقاله درباره عوارض و روش های برداشتن مواد کامپوزیتی در صورت پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان خواندید. اگر این مطلب دندانپزشکان ایران را دوست داشتید یا سوالی داشتید ممنون می شویم نظر خود را در پایان با ما در میان بگذارید.

منبع: مقالات دندانپزشکی درباره ریمو یا برداشتن کامپوزیت باندینگ از OBSmile و BirchgroveDental

امتیاز شما به این مطلب:
1/5 - (1 رای)
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان: ایا میشه کامپوزیت رو برداشت؟ ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل