بهترین و ارزان ترین ۶ روش کاشت دندان بدون ایمپلنت
بسیاری از بیماران بخاطر هزینه زیاد و مشکلات ایمپلنت، به دنبال بهترین روش های جایگزین کاشت دندان بدون ایمپلنت هستند. اولویت همیشگی ما در دندانپزشکان ایران، سلامت و راحتی شما است به همین دلیل قصد معرفی جدیدترین (2024) و ارزانترین روش های کاشت دندان بدون نیاز به ایمپلنت را به شما داریم. با ما همراه باشید تا با انواع پل دندان (بریج) و پروتز مصنوعی ثابت و متحرک برای جایگزینی دندان افتاده آشنا شوید.
روش های کاشت دندان با ایمپلنت
بهطور کلی ایمپلنت دندان از بهترین و بادوام ترین روش ها برای کاشت یا بازیابی یک یا چند دندان لق یا افتاده است. با این حال، ممکن است بسیاری از بیماران به دلایل مختلف مانند قیمت بالا یا ترس از جراحی، روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت را ترجیح می دهند.
معمولا دندانپزشک توصیه های لازم در رابطه با درمان را ارائه می کند، اما تصمیم نهایی به وضعیت پزشکی یا مالی بیمار و نظر شخصی او بستگی دارد. در صورتی که قصد بازیابی یا کاشت دندان دارید بهترین گزینه برای شما کدام است؟
ما ۷ مورد از انواع روش های جایگزین ایمپلنت دندان به شما معرفی می کنیم که هزینه کمتری دارند و پاسخی مناسب به نیاز های شما هستند.
چه موقع ایمپلنت دندان ضروری است؟
با این که ایمپلنت دندان (Dental Implant)، برای بعضی از افراد ترسناک به نظر می رسد اما در واقعیت این روش فوق العاده، مزایای بسیاری دارد. در واقع ایمپلنت دندان بهترین گزینه از نظر دوام و تاثیر در بلندمدت است.
در مواقعی که قصد دندانپزشک جلوگیری از تحلیل استخوان فک یا پیشگیری از سرایت عفونت به دیگر دندان ها باشد، ایمپلنت دندان ضروری است. بنابراین زمانی که پوسیدگی دندان به حدی باشد که باعث آسیب یا عفونت استخوان فک یا دیگر دندان ها شود، راهی جز انجام ایمپلنت دندان باقی نمی ماند.
در صورتی که می خواهید با متخصص ایمپلنت دندان در این زمینه مشاوره داشته باشید می توانید همین حالا وارد لیست متخصص ایمپلنت دندان در شیراز سایت ما شوید و ازدندانپزشکان معرفی شده مشاوره آنلاین و رایگان دریافت نمایید.
با این حال در اغلب موارد استفاده از دیگر روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت امکان پذیر است.
ایمپلنت دندان
مزایایی مانند دوام بالا یا محافظت از لثه و استخوان فک، ایمپلنت دندان را به بهترین روش کاشت دندان تبدیل می کنند. البته بغیر از قیمت بالا، ایمپلنت دندان معمولا نیازمند زمان طولانی برای بهبود و استراحت است؛ به همین دلیل ممکن است این گزینه برای همه مناسب نباشد.
مراحل ایمپلنت معمولا شامل:
- کشیدن دندان پوسیده
- عمل جراحی گذاشتن ایمپلنت در استخوان فک نزدیک به موقعیت دندان اصلی
- قرار گرفتن پروتز (دندان مصنوعی) و روکش روی پیچ ایمپلنت
- بهبود و استراحت برای رفع التهاب و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان
چون این روش درمانی اصولی و عمقی مشکل را برطرف می کند، ممکن است تا مدت محدودی کمی درد و التهاب در ناحیه جراحی ایمپلنت احساس کنید.
ایمپلنت دندان بدون جراحی
البته ممکن است شما مشکلی با هزینه ایمپلنت معمولی نداشته باشید اما فرصت یا شرایط استراحت و تحمل زمان طولانی پروسه بهبود را ندارید. در این شرایط ایمپلنت بدون جراحی یکی از بهترین گزینه های موجود با طول درمان بسیار کوتاه است.
با این که روش ایمپلنت بدون جراحی نیاز به 15 تا 30 روز آماده سازی قبلی دارد، خود اتصال ایمپلنت زمان کمی (در حد یک مراجعه) می برد. از آن جا که این روش غیر تهاجمی است و نیازی به برش یا بخیه نیست، انجام ایمپلنت بدون جراحی آسان و سریع است و زمان کمتری برای استراحت و بهبود لازم است.
معمولا روش ایمپلنت بدون جراحی، با تکنولوژی روز و اسکن دیجیتال 3 بعدی دهان و استخوان ها شروع می شود. دندانپزشک بعد از بررسی پروتز دائمی را طراحی و درباره موقعیت آن – با توجه به تراکم استخوان ها – تصمیم می گیرد.
اگر در شهر تهران زندگی می کنید می توانید برای اخذ نوبت آنلاین جهت مغاینه و مشاوره به لیست متخصص ایمپلنت دندان در تهران مراجعه نمایید.
۶ بهترین روش کاشت دندان بدون ایمپلنت
خوشبختانه چندین روش جایگزین که غیر تهاجمی تر هستند برای بازیابی یا کاشت دندان وجود دارد که هزینه کمتر از ایمپلنت دارند. اما توصیه همیشگی ما در دندانپزشکان ایران برای کسب اطلاع بیشتر از بهترین روش درمانی، مشورت با متخصص یا جراح دهان و دندان است.
این روش های دندانپزشکی معمولا به هزینه و زمان کمتری نیاز دارند و تا حد مطلوبی نتایج و دوام مشابه به شما ارائه می دهند. اما معمولا روش های جایگزین کاشت دوام کمتری دارند و بعد از ۵ تا ۱۰ سال نیاز به تعویض یا درمان مجدد پیدا می کنید.
شاید شنیده باشید که ایمپلنت دندان در بارداری خطرناک است؟ آیا باید ایمپلنت را تا زایمان به تعویق انداخت؟ و به همین دلیل به دنبال روشهای کاشت دندان بدون ایمپلنت هستید. در مقاله بالا به سوالات شما در مورد عوارض ایمپلنت دندان در بارداری و امکان ایمپلنت بعد از سه ماهه اول یا زایمان صحبت کردیم.
۱. عصب کشی دندان (Root Canal Surgery)
زمانی که عفونت دندان به عصب سرایت کرده باشد اما خود دندان وضعیت قابل قبولی دارد، ترجیح دندانپزشک برای حفظ دندان اصلی عصب کشی است. از آن جا که عصب کشی کم تهاجمی تر است و دندان اصلی را حفظ می کند، این روش از بهترین جایگزین های ایمپلنت دندان است.
در عصب کشی دندان، عصب نیز همراه عفونت مغز دندان خارج می شود. بعد از این مرحله محیط دهان ضد عفونی و دندان پر می شود – یا در صورت نیاز روکش سرامیکی (برای زیبایی یا جلوگیری از پوسیدگی و عفونت مجدد) روی دندان قرار می گیرد.
۲. بریج یا پل دندانی ساده (Classic Dental Bridge)
اگر به دنبال جایگزینی دندان افتاده خود هستید و تمایلی به ایمپلنت ندارید، پل دندانی ساده (کلاسیک) از بهترین و کم هزینه ترین روش ها برای شماست. در این روش کاشت دندان، دو روکش (تاج) روی دندان های کناری قرار می گیرند و سپس پروتز (دندان مصنوعی) جایگزین دندان افتاده می شود. این روش ظاهر و نتیجه ای شبیه به ایمپلنت دارد و اگر زیبایی با قیمت کمتر برای شما مهم است توصیه می کنیم به پل دندان فکر کنید.
چرا ایملپنت بهترین روش کاشت دندان است؟ ۱۱ علت + ۳ روش جایگزین ایمپلنت
با وجود مزایای بسیار مانند هزینه کمتر، عدم نیاز به جراحی و ظاهر جذاب، این روش معایبی همچون عمر کوتاه تر دارد. علاوه بر این، گاهی پل دندان بخاطر غذاهای سفت یا فشار زیاد، شل می شوند یا می شکنند.
همچنین باید بیشتر مراقب لثه خود باشید چون بدون ایمپلنت بدن، دندان جدید را قسمتی از دهان محسوب نمی کند. بنابراین بهداشت دهان مانند چک آپ دوره ای و دو بار مسواک در روز را هرگز نباید فراموش کنید.
۳. پل دندان مریلند (Maryland Dental Bridge)
مزیت کاشت دندان به روش جدیدتر پل دندان مریلند، عدم نیاز به آماده سازی دندان های کناری برای روکش کامل است. بجای روکش، پروتز دندان مصنوعی دو لبه (بال) دارد که روی دندان های کناری قرار می گیرند. بال ها کمک می کنند تا زمان بهبود کامل، پروتز در جای خود ثابت و محکم شود.
یکی از بزرگترین مزایای پل دندانی مریلند عدم نیاز به بی حسی است چون این روش غیر تهاجمی تقریبا آسیبی به دندان های کناری نمی زند.
۴. دندان مصنوعی کامل یا متحرک (Dentures)
برای کسانی که ترجیح می دهند ایمپلنت یا روکش دندان نکنند، پروتز مصنوعی کامل یا متحرک دندان از بهترین روش های کاشت چند دندان بطور همزمان است. دندان های مصنوعی بصورت فک کامل یا چند تایی، شبیه به همان حالت دندان های معمولی روی لثه قرار می گیرند. شاید با شنیدن دندان مصنوعی به یاد افراد پیر بیفتید اما مدل های جدید ظاهر و کاربرد های متنوع تری دارند و برای همه مناسب اند.
دندان های مصنوعی معمولا بطور سفارشی و مناسب با اندازه و حالت دهان شما طراحی می شوند. به همین دلیل هم از نظر عملکرد و هم از نظر ظاهر، این دندان ها به حدی شبیه به دندان های واقعی هستند که بقیه قادر به تشخیص آن ها نیستند. علاوه بر این جنس دندان مصنوعی های جدید به شکلی است که در تماس با زبان و دندان حسی شبیه به دندان اصلی به شما می دهند.
۵. استفاده از دندان مصنوعی بجای ایمپلنت
بطور کلی مهمترین مزیت دندان مصنوعی نسبت به ایمپلنت یا پل دندان، قیمت پایین تر آن است. اما دقت کنید که دوام آن کمتر است و پس از ۵ تا ۱۰ سال نیاز به تعویض دارند.
- نحوه اتصال دندان مصنوعی
علاوه بر انواع فلزی و والپاست (Valplast)، روش های زیادی برای نحوه اتصال دندان های مصنوعی وجود به لثه یا دندان های واقعی وجود دارد. گاهی دندانپزشک تشخیص می دهد که چسب و مکش می توانند دندان مصنوعی را محکم نگه دارند. البته امروزه روش های جدیدتر با استفاده از روکش دندان یا آهنربا پروتز را در جای خود ثابت نگه می دارند.
شما می توانید به راحتی دندان های مصنوعی را بگذارید یا برای نظافت آن را از دهان خارج کنید. برخی از افراد در بلند مدت به علت راحتی استفاده و درد کمتر رضایت زیادی از این روش جایگزینی یا کاشت دندان دارند.
۶. درمان بیماری لثه
یکی از روش های پیشگیری که نیاز به ایمپلنت را برطرف می کند درمان بیماری لثه است. زیرا این بیماری باعث از بین رفتن مینای دندان و تشدید پوسیدگی به مرور زمان می شود. موارد شدید بیماری لثه باعث لق شدن یا حتی افتادن دندان می شود. با رعایت بهداشت و درمان هایی مانند پیوند لثه امکان ترمیم لثه وجود دارد.
شاید این روش بهترین گزینه نباشد و نتایج کاملا یکسان نداشته باشد. اما معمولا شروعی خوب برای بیمارانی است که دچار مشکلات اساسی دندان و استخوان فک نیستند. لازم به ذکر است که این روش همه مشکلات را برطرف نمی کند و باعث بهبود ظاهر دندان های فعلی نمی شود.
کوچکترین مزیت این روش، پیشگیری از افتادن دندان های بیشتر و حفظ دندان های اصلی برای مدت طولانی تر است. لازم است که سلامت لثه و خطر عفونت را جدی بگیرید چون ممکن است عفونت دهان از طریق خون به سایر اعضای بدن مانند قلب و مغز منتقل شوند.
آیا می شود دندان افتاده را به حال خود رها کرد؟
برخی از بیماران از عمل های دندانپزشکی و هزینه درمان می ترسند. به همین دلیل بسیاری از افراد از دندانپزشک می پرسند که آیا می شود هیچ اقدام درمانی برای کاشت دندان نکرد؟ حتما بخاطر داشته باشید که اگر مشکلات دندان را نادیده بگیرید، مجبور به انجام درمان هایی پیشرفته تر با هزینه و درد بیشتر می شوید.
بطور مثال اگر پوسیدگی سطحی یا عفونت را به موقع درمان نکنید، باید ضمن تحمل درد زیاد، هزینه عصب کشی یا ایمپلنت دندان بپردازید که به مراتب قیمت بالایی دارند.
به همین صورت اگر دندان شما بیفتد و اقدامی برای کاشت دندان نکنید، لثه، استخوان فک و دندان های دیگر آسیب می بینند و مجبور به انجام جراحی می شوید.
مروری کوتاه و توصیه دندانپزشکان ایران
بهتر است از همان ابتدای بروز مشکل دندانپزشکی (دندان درد یا بو و طعم بد دهان) به متخصص مراجعه کنید تا در وقت و هزینه صرفه جویی شود.
- امروزه با کمک بی حسی های قوی، بیشتر روش های دندانپزشکی مانند عصب کشی و ایمپلنت بدون درد انجام می شوند. پس جای هیچ ترس و نگرانی نیست.
- اگر نیاز به کاشت دندان دارید و از پس هزینه ایمپلنت بر میایید، بهتر است این روش را انتخاب کنید. در غیر این صورت، چندین روش کاشت دندان بدون ایمپلنت مانند پل دندان مریلند یا ساده، دندان مصنوعی کامل یا متحرک و … برای شما وجود دارد.
- همیشه حداقل سالی یکبار برای چک آپ به دندانپزشک مراجعه کنید و روزی دو بار مسواک و نخ دندان استفاده کنید.
منابع: مقالات کلینیک دندانپزشکی WayzataDental و TigerSmileDental