جستجو
انواع روکش ایمپلنت دندان مزایا و معایب جنس روکش
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۳/۱۶ نویسنده : امین روغنیان

۶ نوع روکش ایمپلنت دندان مزایا و معایب جنس تاج

|797 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

تاج یا روکش ایمپلنت یکی از شگفت انگیز ترین اجزای دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی است که برای بازیابی دندان های صدمه دیده بکار می رود. در این مقاله دندانپزشکان ایران، ما مزایا و معایب جنس ها و انواع روکش دندان را بررسی می کنیم تا شما بتوانید آگاهانه بهترین تصمیم را بگیرید.

تصویر روکش سرامیکی دندان

جامع ترین توضیحات درباره ایمپلنت دندان چیست؟ آنچه در مورد ایمپلنت دندان باید بدانید

روکش ایمپلنت دندان چیست؟

تاج یا روکش ایمپلنت دندان (Implant Crowns) نوعی پروتز دندان است که به استخوان فک یا گونه متصل می شود. روکش باعث می شود که دندانی جدید با دوام، استحکام و ظاهری مشابه دندان های اصلی خودتان بدست آورید. بعد از اتصال، روکش ایمپلنت از طریق فرآیند پیوند استخوانی (osseointegration) در جای خود ثابت و محکم می شود. در این فرآیند سلول های جدید استخوان دور پیچ ایمپلنت رشد می کنند و به آن جوش می خورند.

در حالت عادی ایمپلنت دندان عمر دائمی دارد (بیش از 30 سال) و معمولا نیازی به تعویض یا ترمیم آن نخواهید داشت. اما در مواردی بعد از گذشت 10 تا 15 سال لازم است اباتمنت (پایه) یا پروتز مصنوعی (روکش) تعویض شوند.

شما می توانید بعد از مطالعه انواع روکش های ایمپلنت دندان با وارد شدن به لیست بهترین متخصص ایمپلنت دندان در شیراز از آن ها درباره انواع جنس روکش ها مشاوره آنلاین دریافت نمایید و اگر در شهر شیراز زندگی می کنید برای معاینه از آن ها به صورت آنلاین مشاوره دریافت کنید.

انواع جنس های روکش ایمپلنت دندان

برای انتخاب از بین انواع روکش ایمپلنت دندان گزینه های زیادی از نظر جنس، دوام و زیبایی ظاهری وجود دارد:

  1. روکش ایمپلنت زیرکونیا
  2. تمام سرامیک
  3. روکش PFM یا آلیاژ فلز و سرامیک
  4. روکش طلا
  5. روکش فوری Emax
  6. روکش آکریلیک یا کامپوزیتی

درباره مزایا و معایب ایمپلنت فوری | دندان یک روزه با ایمپلنت دیجیتال چه می‌دانید؟

عکس روکش زیرکونیا ایمپلنت دندان با ظاهر و رنگی طبیعی

۱. ایمپلنت دندان از جنس روکش زیرکونیا

چون روکش های با جنس محکم از ملزومات ایمپلنت خوب هستند، امروزه زیرکونیا از بهترین انواع روکش ایمپلنت دندان است. روکش زیرکونیا علاوه بر ظاهر زیبا و رنگ سفید شبیه دندان طبیعی، دوام زیادی دارد و در برابر لکه و شکستگی بسیار مقاوم است. به همین دلیل زیکونیا یکی از بهترین انواع روکش دندان محسوب می شود.

معمولا از روکش ایمپلنت زیرکونیا برای دندان های عقبی یعنی آسیاب و آسیاب کوچک استفاده می شود. روکش زیرکونیا در طیف های مختلفی از رنگ سفید تولید می شود اما خاصیت نیم شفافی (زجاجی) دندان طبیعی را ندارد.

در صورتی که بخواهید از این نوع روکش برای دندان های جلویی استفاده کنید؛ برای ظاهری طبیعی تر، باید دندان با نوع شفاف تری از زیرکونیا لمینت شود.

مزایای روکش زیرکونیای ایمپلنت

بنابراین به‌طور خلاصه مزایای ایمپلنت دندان با روکش زیرکونیا شامل:

  • دوام زیاد
  • استحکام بالا در برابر شکستگی
  • رنگ سفید و زیبا
  • مقاوم در برابر تغییر رنگ
  • مزیت دیگر روکش ایمپلنت زیرکونیا به نوع فلزی، عدم واکنش آن با مواد شیمیایی و ایجاد خطر حساسیت (آلرژی) است.

علاوه بر این روکش همراه با لمینت زیرکونیا از نظر زیبایی فوق‌العاده شبیه به دندان طبیعی است و حتی نور را به همان شکل منعکس می کند. استفاده از این روش برای دندان های جلو نیز امکان‌پذیر است و جلوه خاصی به لبخند شما می بخشد.

عکس روکش تمام سرامیک ایمپلنت دندان با بهترین ظاهر و رنگ در دهان بیمار

۲. روکش ایمپلنت تمام سرامیک (All Ceramic)

برای کسانی که به دنبال بهترین و طبیعی ترین ظاهر هستند، روکش تمام سرامیک بهترین گزینه موجود است. علاوه بر این، روکش های تمام سرامیک دوام بسیار زیادی دارند و با رعایت بهداشت مناسب بیش از 15 سال عمر می کنند.

همانطور که از اسم تمام سرامیک مشخص است، هیچ گونه فلزی در ساخت این نوع روکش ایمپلنت بکار نمی رود پس احتمال ایجاد حساسیت نیز وجود ندارد. اما تصور نکنید که این موضوع باعث کاهش استحکام می شود چون سرامیک نه تنها نمی شکند، بلکه در مقابل سرما و گرما نیز عملکرد بهتری دارد.

علاوه بر همه موارد بالا، تجربه افراد از روکش تمام سرامیک نشان می دهد سرامیک در دهان احساس بهتری نسبت به مواد فلزی دارد.

آیا مزایای روش ایمپلنت All on 4 را می شناسید؟

عکس روکش PFM از آلیاژ فلز و سرامیک برای ایمپلنت دندان

۳. روکش ایمپلنت پی اف ام (PFM) یا آلیاژ فلز و سرامیک

تا قبل از فراگیر شدن استفاده از زیرکونیا، روکش ایمپلنت PFM که تلفیقی از فلز و سرامیک است بهترین جنس پروتز بود. از نظر فنی، روکش PFM در برابر غذاهای سفت در بلند مدت مقاومت زیاد و همچنین ظاهری کاملا طبیعی دارد. پایه و بخش هایی از روکش جنس و استحکام فلز را دارند و روکش سرامیکی به زیبایی ظاهری و عملکرد عالی کمک می کند.

بزرگترین عیب روکش ایمپلنت دندان پی اف ام، ظاهر شدن لبه فلزی به شکل یک خط تیره در قسمت نزدیک به لثه پروتز است. به همین دلیل دندانپزشکان برای پیشگیری از بروز این مشکل، روکش PFM را اغلب برای دندان های عقب بکار می برند.

جنس بخش فلزی روکش PFM، آلیاژی از تیتانیوم، طلا، نیکل و کبالت است. این موضوع استحکام بالا و دوام طولانی به ایمپلنت دندان می بخشد. برای ظاهری طبیعی، این پایه فلزی با روکشی از جنس سرامیکی پوشانده می شود.

عکس روکش Emax ایمپلنت دندان در دهان بیمار

۴. روکش ایمپلنت ایمکس Emax

روکش Emax توسط شرکت تجهیزات دندانپزشکی آیووکلار ویویدنت (Ivoclar Vivadent) کشور سوئیس تولید می شود. جنس پایه این نوع روکش ترکیبی از سرامیک، لیتیوم و دی سیلیکات است که نه تنها بسیار مقاوم است بلکه ظاهری بسیار شبیه به دندان طبیعی دارد. البته بهتر است بدانید که دوام روکش Emax تا حدودی کمتر از زیرکونیا است. بنابراین بهتر است بیمارانی که فک قوی دارند یا غذاهای سفت می خورند از دیگر انواع روکش ایمپلنت دندان بهره ببرند.

ایمکس برای دندانپزشکانی که از تکنولوژی CEREC برای طراحی سه بعدی و ساخت فوری روکش یک روزه استفاده می کنند بسیار مناسب است. همچنین انجام ایمپلنت با روکش Emax نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد. به همین دلیل این جنس از روکش ایمپلنت بدون انجام روش های تخصصی، ظاهری خام و ناامید کننده دارد.

ما در دندانپزشکان ایران بهترین و مجرب ترین دندانپزشک ها را به شما معرفی می کنیم تا از این دسته از مشکلات جلوگیری کنیم. به شکلی مشابه، استفاده نامناسب دندانپزشک بی تجربه از این ماده در دندان های عقب منجر به دوام پایین و شکستگی می شود.

قبل از اینکه با دو نوع دیگر از روکش های ایمپلنت دندان آشنا شوید باید بدانید ما علاوه بر معرفی بهترین متخصص های دندانپزشکی در شهر شیراز، بهترین دندانپزشکان ایمپلنت دندان در تهران را نیز در سایت داریم، کافیست با کلیک وارد این لیست شوید و از آن ها به صورت رایگان مشاوره و نوبت آنلاین دریافت نمایید.

عکس روکش طلا ایمپلنت دندان در دهان بیمار

۵. ایمپلنت با روکش طلا

طبیعتا روکش دندان از جنس طلا هزینه بیشتری نسبت به بقیه انواع روکش ایمپلنت دندان دارد. اما استفاده از فلزاتی مثل پالادیوم و کرمیوم در آلیاژ طلا، هزینه را تا حدودی کاهش و استحکام را فوق‌العاده افزایش می دهد.

علاوه بر این طلا باعث می شود که روکش ایمپلنت دندان در برابر سایش، شکستگی و این دسته از مشکلات بسیار مقاوم باشد. مزیت دیگر این جنس از تاج ایمپلنت، راحتی رعایت بهداشت و در نتیجه دوام زیاد آن است.

بخاطر تفاوت رنگ زیاد با دندان های معمولی، بیشتر از روکش طلا برای دندان های عقب استفاده می شود. علیرغم قیمت بالا، طلا همچنان یکی از بهترین انواع روکش ایمپلنت دندان محسوب می شود.

عکس روکش کامپوزیتی و پلاستیکی PMMA

۶. روکش ایمپلنت آکریلیک (PMMA) و کامپوزیت (رزین)

هر دو روکش ایمپلنت آکریلیک و کامپوزیتی لبخندی جذاب و دندان هایی با ظاهری زیبا برای شما به ارمغان می آورند. با این حال به علت دوام پایین از آن ها فقط به عنوان روکش موقت استفاده می شود.

جنس آکریلیک (PMMA) نوعی پلاستیک و روکش کامپوزیت (تمام رزین) ترکیبی از پلاستیک و مواد همرنگ دندان است. این دو جنس از ارزان‌ترین انواع روکش ایمپلنت دندان هستند اما دوام کمی دارند و مستعد ساییدگی و شکستگی هستند. به همین دلیل روکش های آکریلی و کامپوزیتی به‌طور موقت تا آماده‌سازی شرایط درمان اصلی بکار می روند.

اگر این مقاله برای شما مفید بود شاید دوست داشته‌باشید مقاله دیگر ما درباره مقایسه انواع ایمپلنت دندان را بخوانید.

 

منبع: مقالات دندانپزشکی GoldCoastImplant و کلینیک Smrecek

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای ۶ نوع روکش ایمپلنت دندان مزایا و معایب جنس تاج ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل