
آیا کاشت ایمپلنت دندان حساسیت دارد؟ علائم حساسیت به ایمپلنت

حساسیت به ایمپلنت دندان یک عارضه بسیار نادر است که ممکن است در برخی افراد بروز کند. اگر قصد کاشت دندان دارید یا فکر می کنید بعد از عمل ایمپلنت واکنش آلرژی داشتید، اصلا نگران نباشید. در این مقاله دندانپزشکان ایران روش تست و علائم حساسیت را بشناسید و برای انتخاب بهترین گزینه درمان از بهترین دندانپزشکان شهر خود نوبت آنلاین بگیرید.
ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان در حال حاضر جدیدترین و بهترین روش کاشت دندان است. این روش درمانی که از زمان ابداع تغییرات و پیشرف زیادی داشته، امروزه به عنوان یکی از پر استفاده ترین گزینه ها برای بازیابی عملکرد و زیبایی لبخند شناخته می شود.
ایمپلنت دندان یک پایه از جنس فلز تیتانیوم دارد که داخل استخوان فک قرار می گیرد و سپس روکش روی آن نصب می شود. این روش به دلیل مزایایی مانند دوام مادام العمر، ظاهر طبیعی و بهبود سلامت استخوان گزینه ای بسیار مناسب برای بازیابی دندان های از دست رفته است.
آیا تا کنون فکر کرده اید که ایمپلنت دندان ممکن است باعث بروز حساسیت شود؟ اگر جواب شما بله است حتما با ما همراه باشید.
ما میدانیم که تصمیم درباره ایمپلنت با وجود هزینه و روند طولانی چقدر سخت است، پس قطعا سلامت دهان و دندان برای شما بسیار مهم است. ما به شما کمک می کنیم بهترین تصمیم برای زیبایی و عملکرد طبیعی دندان خود بگیرید.
آیا احتمال حساسیت به ایمپلنت دندان وجود دارد؟
جالب است بدانید موادی که در ساخت ایمپلنت دندان بکار می روند با بدن انسان سازگاری زیادی دارند. برای نمونه برای استحکام بیشتر و جلوگیری از آلرژی، از فلز تیتانیوم در ایمپلنت دندان استفاده می شود.
هرچند این موضوع بسیار نادر است، ممکن است برخی از افراد به خود فلز تیتانیوم یا ناخالصی هایی که در ساخت آلیاژهای ایمپلنت وجود دارند واکنش آلرژی بدهند. علت این عارضه معمولا حساسیت به فلز هایی مانند نیکل یا کبالت است که در آلیاژ تیتانیوم هستند.
تخصص و تجربه دندانپزشک نقش مهمی در نتیجه عمل مهمی مانند کاشت دندان دارد. شما می توانید برای کاهش خطر پس زدن ایمپلنت یا بروز حساسیت به بهترین متخصص ایمپلنت در شیراز مراجعه کنید و ضمن قسط بندی هزینه، از موفقیت این عمل اطمینان کامل داشته باشید.
آیا امکان ایمپلنت دندان بعد از شیمی درمانی وجود دارد؟ آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان میشود؟
فلز تیتانیوم و واکنش آلرژی
لازم است دقت کنید که احتمال واکنش حساسیت به فلز تیتانیوم در ایمپلنت های دندان بسیار کم است و این روش کاشت دندان، برای اکثر بیماران (بین ۹۵ تا ۹۸٪) موفقیت آمیز و بدون عارضه است. با این حال، اگر دچار علائم حساسیت مانند التهاب ، خارش یا راش پوستی و سوزش لثه بعد از ایمپلنت شدید، توصیه می کنیم در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید تا با بررسی علت آلرژی، تحت درمان مناسب قرار بگیرید.
اگر سابقه آلرژی به هر نوع محرک دیگر دارید، حتما قبل از شروع کاشت دندان به روش ایمپلنت به دندانپزشک خود اطلاع دهید. دندانپزشک می تواند با انجام تست حساسیت تشخیص دهد آیا به موادی مانند فلزات ایمپلنت (تیتانیوم و …) آلرژی دارید یا لازم است درمان جایگزین به شما توصیه کند.
به همین دلیل توصیه می کنیم به بهترین دندانپزشک ایمپلنت در تهران مراجعه کنید تا از بابت عوارض هیچ نگرانی نداشته باشید.
چه چیزی باعث حساسیت به تیتانیوم می شود؟
علت دقیق حساسیت به تیتانیوم مشخص نیست، اما پزشکان معتقدند ممکن است دلیل این موضوع مقادیر کم ناخالصی باشد که در آلیاژهای تیتانیوم در ایمپلنت های دندانی و دستگاه های دندانپزشکی بکار می روند.
نمونه این ناخالصی ها فلزاتی مانند نیکل، کبالت و کروم هستند که گاهی در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد می کنند. اگر به فلزات حساسیت دارید گزینه دیگر برای شما، ایمپلنت زیرکونیا غیر فلزی و غیر آلرژی زا است. توصیه می کنیم همه چیز درباره ایمپلنت سرامیکی زیرکونیا را بخوانید.
علائم حساسیت به ایمپلنت چیست؟
معمولا بلافاصله بعد از عمل ناحیه درمان دچار التهاب، درد خفیف یا سوزش لثه می شود که کاملا طبیعی است. در صورتی که این عوارض چند روز بعد از عمل بهتر نشدند توصیه می کنیم در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید.
علائم حساسیت به تیتانیوم ممکن است خفیف یا شدید باشد اما معمولا نشانه های زیر را دارد:
- تورم، قرمزی و خارش در ناحیه کاشت دندان یا در تماس با تجهیزات پزشکی.
- درد و التهاب یا سوزش لثه بعد از ایمپلنت دندان.
- کهیر یا راش پوستی (یا روی لثه) در نواحی مجاور درمان.
- درد مفاصل.
- خستگی یا ضعف بدون علت خاص.
لازم به ذکر است که اغلب علائم حساسیت به ایمپلنت بلافاصله بروز نمی کنند و ممکن است چند هفته یا ماه ها بعد از کاشت دندان مشخص شوند.
مطلب مرتبط: علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟
تست حساسیت به ایمپلنت و تشخیص آلرژی به تیتانیوم
برای اطمینان از موفقیت کاشت، روش هایی برای تشخیص آلرژی به تیتانیوم وجود دارند. تست حساسیت به ایمپلنت به دو روش آزمایش استفاده از تست پچ پوست و آزمایش خون ویژه (MELISA) است.
تست پچ پوست
بجز در موارد خاص، تست پچ پوست پرکاربرد ترین روش تست آلرژی به ایمپلنت است. این نوع تست با چسباندن مقادیر کمی از عناصر مختلف از جمله تیتانیوم و آلیاژهای آن بر روی پوست بیمار در یک دوره زمانی مشخص انجام می شود. در مرحله بعد پوست بیمار برای بررسی علائم آلرژی مانند قرمز شدن، ورم و خارش معاینه می شود.
آزمایش خون و تست ملیسا (MELISA)
دندانپزشک می تواند به راحتی با نوعی آزمایش خون ویژه ملیسا (MELISA) تست حساسیت به ایمپلنت و تیتانیوم را انجام دهد. این آزمایش خاص، گلبول های سفید را جدا می کند و آنها را در معرض فلز تیتاتیوم قرار می دهد تا نوع پاسخ سیستم ایمنی بدن به ایمپلنت و بروز میزان واکنش آلرژیک اندازه گیری شود. این روش بسیار دقیق تر و قابل اطمینان تر از آزمایش معمولی پچ پوستی است ، بنابراین دندانپزشکان این روش را برای تست حساسیت به ایمپلنت ترجیح می دهند. حتی اگر بدن شما نوعی آلرژی نادر به فلزات داشته باشد، احتمال حساسیت به فلز تیتانیوم فوقالعاده کمتر است.
آزمایش های مخصوص خون، مانند آزمایش ویژه IgE نیز برای تشخیص حساسیت به ایمپلنت مفید هستند. این آزمایش سطح آنتی بادی های IgE را در خون بیمار در پاسخ به مواجهه با تیتانیوم اندازه گیری می کند.
حساسیت به ایمپلنت دندان و فلز تیتانیوم چطور درمان می شود؟
درمان آلرژی تیتانیوم معمولا با استفاده از داروها برای تسکین علائم آلرژی صورت می گیرد. این دارو ها شامل انواع آنتی هیستامین، کرم های کورتیکواستروئید و مسکن ها می شود. در موارد شدید و خطرناک ممکن است لازم باشد ایمپلنت تیتانیومی برداشته شود و با انواع دیگر مانند سرامیکی یا زیرکونیا جایگزین شود.
اگر قصد کاشت دندان با ایمپلنت تیتانیومی دارید اما سابقه آلرژی دارید، ضروری است با دندانپزشکان خوب مشورت کنید. این کار باعث می شود از واکنش حساسیت به فلز تیتانیوم در ایمپلنت و عوارض خطرناک آن جلوگیری شود.
درک و مدیریت سوزش لثه بعد از ایمپلنت
سوزش لثه بعد از ایمپلنت یک عارضه شایع است که معمولاً در چند هفته پس از جراحی بهبود می یابد. این عارضه ممکن است ناشی از عوامل مختلفی مانند التهاب، تحریک بافت لثه یا حساسیت به ایمپلنت باشد. شما میتوانید برای جوش خوردن سریع ایمپلنت نکات زیر را رعایت کنید.
برای مدیریت سوزش لثه بعد از ایمپلنت، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
رعایت بهداشت دهان و دندان: رعایت بهداشت دهان و دندان به ویژه در ناحیه درمان بسیار مهم است. زدن مسواک نرم و کشیدن نخ دندان بهطور منظم به جلوگیری از تجمع ذرات غذا و باکتری ها در اطراف ایمپلنت کمک می کند.
استفاده از خمیر دندان مخصوص ایمپلنت: خمیر دندان مخصوص حاوی موادی است که به کاهش التهاب و حفظ سلامت لثه بعد از عمل کمک می کند.
استراحت کافی: در چند روز اول پس از جراحی، از جویدن غذا در سمت ایمپلنت خودداری کنید و به دهان خود استراحت دهید.
پرهیز از خوردن غذاهای سفت: در هفته های اولیه پس از جراحی، از خوردن غذاهای سفت مانند تهدیگ که ممکن است باعث آسیب به بافت لثه شوند، خودداری کنید.
مصرف داروهای ضدالتهاب: قرص ضد التهاب غیر استروئیدی، داروهای کورتیکو استروئید یا آنتی هیستامین
مراجعه به دندانپزشک: اگر سوزش لثه شما شدید و طولانی مدت است، حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید. دندانپزشک شما می تواند علت اصلی سوزش لثه را تشخیص دهد و درمان مناسب را ارائه دهد. در این لیست می توانید برای مراجعه به نزدیکترین و بهترین دندانپزشکان شیراز غیر حضوری نوبت بگیرید.
بهترین و ارزان ترین روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت را بشناسید.
ایمپلنت زیرکونیا جایگزینی مناسب بدون فلز و تیتانیوم
در صورتی که هنوز نگران احتمال پس زدن ایمپلنت هستید یا بعد از آزمایش پچ پوست مشخص شد به تیتانیوم حساسیت دارید شاید فکر کنید دیگر نمی توانید به روش ایمپلنت دندان بکارید.
باید بگوییم اصلا نگران این موضوع نباشید. پیشرفت های عملی در زمینه دندانپزشکی باعث ایجاد راهکاری مناسب برای کاشت دندان با ایمپلنت غیر فلزی زیرکونیا شده اند.
ایمپلنت از جنس زیرکونیا یکی از بهترین و مقاوم ترین روش هایی است که دندانپزشکان برای کاشت دندان بکار می برند. زیرکونیا نوعی ماده سرامیک غیر فلزی است و برای افرادی که به فلز هایی مانند تیتانیوم ایمپلنت حساسیت دارند روشی ایده آل محسوب می شود.
مزایای ایمپلنت زیرکونیا:
برخی از فایده های امیپلنت از جنس زیرکونیا:
- استحکام بسیار بالا
- بسیار بهداشتی است و احتمال تشکیل پلاک را کاهش می دهد.
- بی اثر است پس احتمال واکنش آلرژی به ایمپلنت را به حداقل ممکن می رساند.
- مقاوم در برابر خوردگی و فرسایش
- زیبایی فوقالعاده و ظاهر طبیعی
زیرکونیا ماده ای سفید رنگ است و نیاز به روکش فلزی ندارد. بنابراین باعث نمی شود رنگ بافت ظریف لثه تیره به نظر برسد و برای دندان های جلویی مناسب است.
پیشگیری از حساسیت و سوزش لثه بعد از ایمپلنت
برای پیشگیری از حساسیت و سوزش لثه بعد از ایمپلنت، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- دندانپزشک با تجربه انتخاب کنید
انتخاب دندانپزشک با تجربه و متخصص در زمینه ایمپلنت دندان، شانس موفقیت کاشت ایمپلنت را افزایش می دهد و خطر بروز عوارض جانبی مانند حساسیت و سوزش لثه را کاهش می دهد.
- بهداشت دهان و دندان را قبل و بعد از عمل کاشت ایمپلنت رعایت کنید
داشتن بهداشت دهان و دندان مناسب قبل از جراحی، به کاهش خطر عفونت و سایر عوارض جانبی کمک می کند.
- تغییر سبک زندگی
ترک سیگار و سایر عادات مضر مانند مصرف الکل، به بهبود سلامت عمومی و کاهش خطر بروز عوارض ایمپلنت کمک می کند.
بهتر است این مقاله در رابطه با کاهش خطر پس زدن و غذا خوردن بعد ایمپلنت را بخوانید.
- رعایت دستورالعمل دندانپزشک بعد از عمل
پیروی از دستورالعمل های دندانپزشک بعد از جراحی، به بهبود سریعتر زخم و کاهش خطر بروز عوارض کمک می کند.
- از بهترین برندهای ایمپلنت در دنیا و ایران استفاده کنید
همچنین انتخاب بهترین برند ایمپلنت مانند انواع سوئیسی (اشترومن و نوبل بایوکر) یا آمریکایی (بایوهورایزن) باعث کاهش احتمال پس زدن ایمپلنت میشود. اگر توانایی پرداخت هزینه این برند ها را ندارید، ایمپلنت های کرهای (مگاژن، دیو و اوستم) نیز از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردارند.
بهترین برند ایمپلنت دندان انواع ایمپلنت سوئیسی آمریکایی کره ای
سخن پایانی دندانپزشکان ایران
با وجود اینکه حساسیت به ایمپلنت دندان به ندرت رخ می دهد، اما شناخت علت، علائم و درمان های آلرژی احتمالی به تیتانیوم اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مقاله ما علاوه بر موارد بالا، روش های تست حساسیت به ایمپلنت و علائم آن مانند سوزش لثه بعد از عمل را معرفی کردیم. امیدواریم این مطلب به شما کمک کند با خیالی راحت عمل موفق ایمپلنت انجام دهید و ضمن بازیابی سلامت دهان و دندان، لبخندی زیبا بدست آورید.
شما می توانید برای اطلاعات بیشتر مقالات دیگر دندانپزشکان ایران را بخوانید یا بهصورت آنلاین از بهترین دندانپزشکان شهرتان نوبت بگیرید.
منبع: مقالات دندانپزشکی واکنش آلرژی به ایمپلنت ClinicDrVilar