جستجو
جرمگیری ایمپلنت دندان پیشگیری از بیماری لثه و پری ایمپلنتیت
بروزرسانی: ۱۴۰۲/۱۲/۲۴ نویسنده : امین روغنیان

جرمگیری ایمپلنت دندان: پیشگیری از بیماری لثه و پری ایمپلنتیت

|794 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

برای مراقبت از ایمپلنت دندان و جلوگیری از عوارضی مانند عفونت یا بیماری پری ایمپلنت، رعایت بهداشت خوب دهان و دندان ضروری است. این یعنی باید به ایمپلنت به اندازه دیگر دندان‌های خود توجه کنید و علاوه بر استفاده مداوم از مسواک و نخ دندان، جرم‌گیری انجام دهید. با این مقاله دندانپزشکان همراه باشید تا مزایا و روش های جرمگیری ایمپلنت دندان را بشناسید.

جرم گیری تخصصی ایمپلنت دندان در مطب دندانپزشکی

جرم گیری ایمپلنت دندان

معمولا پس از کاشت دندان، جراح ایمپلنت توصیه هایی درباره نگهداری و بهداشت بعد از عمل ایمپلنت برای حفظ مادام العمر عملکرد طبیعی و پیشگیری از پس زدن ایمپلنت می کنند. اگر به تازگی دندان کاشته باشید، احتمالا متخصص ایمپلنت به شما توصیه کرده باشد که بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. یعنی علاوه بر عادات معمول، به‌طور منظم جرمگیری ایمپلنت انجام دهید و برخی عادات مضر مانند سیگار کشیدن را ترک کنید.

نکات بهداشتی بعد از عمل ایمپلنت اصلا سخت و پیچیده نیستند و تنها کافی است به توصیه های دندانپزشک عمل کنید تا با روند بهبودی سریع، سلامت دهان و لبخند زیبای خود را تضمین کنید.

همچون دندان های اصلی، رعایت بهداشت و جرمگیری دوره‌ای برای افزایش عمر ایمپلنت دندان و پیشگیری از بیماری لثه یا پری ایمپلنتیت لازم است. در ادامه مزایای جرمگیری ایمپلنت دندان را بررسی می کنیم:

اهمیت و مزایای جرمگیری ایمپلنت دندان

جنس ایمپلنت دندان از موادی است (معمولا روکش سرامیکی) که در برابر آسیب باکتری یا پوسیدگی در امان هستند. با این حال رسوب باکتری در اطراف آن ها می تواند به دندان های مجاور یا بافت لثه آسیب جدی وارد کند. بطور کلی فواید جرم‌گیری ایمپلنت شامل موارد زیر می شود. جالب است بدانید افراد معمولی که ایمپلنت ندارند هم می توانند از اغلب مزایای جرمگیری دندان بهره ببرند.

با مراجعه به متخصص دندانپزشک در شیراز، ضمن معاینه سلامت دهان، جرمگیری دندان یا ایمپلنت کنید.

۱. افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

با اینکه ایمپلنت روشی دائمی برای کاشت دندان است، جرم و پلاک دندان باعث اختلال در عملکرد ایمپلنت می شوند. علاوه بر این ممکن است این باکتری ها به سطوح ایمپلنت نیز آسیب برسانند و باعث تغییر رنگ آنها شوند. جرم گیری منظم می‌تواند از این آسیب‌ها جلوگیری کرده و طول عمر ایمپلنت و دندان های دائمی شما را افزایش دهد.

۲. جرمگیری از بیماری پری ایمپلنت جلوگیری می کند

بیماری پری ایمپلنت (peri implantitis) یک بیماری خطرناک عفونی در ناحیه‌ای است که ایمپلنت به استخوان جوش می خورد. علائم این عارضه شامل التهاب و لق شدن ایمپلنت می شود. با مراجعه به بهترین دندانپزشک ایمپلنت تهران جرم، تارتار و همه باکتری ها را از بین ببرید تا از خطر ابتلا به بیماری پری ایمپلنتیت جلوگیری کنید.

علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

اهمیت و مزایای جرم‌گیری ایمپلنت دندان

۳. از بین بردن یا جلوگیری از تشکیل پلاک دندانی

همچون دیگر دندان ها، امکان تشکیل جرم و پلاک میکروبی در اطراف ایمپلنت وجود دارد. جرم و پلاک باعث التهاب لثه می شوند که از علائم آن می توان به درد، قرمزی، و تورم لثه ها اشاره کرد. در صورت عدم رسیدگی و درمان به موقع التهاب لثه، امکان ابتلا به بیماری شدید و خطرناک لثه یعنی پریودنتیت نیز پیش می آید.

جرمگیری منظم ایمپلنت، پلاک های دندانی را از بین می برد و از رسوب باکتری و عوارضی مانند بوی بد دهان جلوگیری می کند.

پلاک دندان چیست و چه عوارض خطرناکی دارد؟ + روش های جلوگیری

۴. درمان یا پیشگیری از بیماری‌های لثه

بیماری های لثه مانند التهاب (ژنژیویت) و پریودنتال التهاب از عوامل اصلی تحلیل لثه و در موارد شدید افتادن دندان هستند. بیماری پریودنتیت می تواند باعث عفونت یا تحلیل استخوان فک در اطراف دندان یا ایمپلنت شود. کنترل بیماری پریودنتال فقط با مراجعه به دندانپزشک و درمان تخصصی است.

درباره علائم و درمان بیماری های لثه (پریودنتال) بیشتر بخوانید.

روش ها و مراحل انجام جرمگیری دندان

جرم گیری ایمپلنت دندان معمولاً توسط دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت انجام می‌شود. ممکن است جرم‌گیری با ابزار دستی یا دستگاه اولتراسونیک صورت گیرد.

این روش معمولا شامل مراحل زیر است:

  • تمیز کردن سطح دندان: دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت ابزارهای مخصوص برای پاکسازی سطح و فضای بین دندانها (اطراف ایمپلنت) بکار می‌برد.
  • جرم گیری دستی: در این مرحله ایمپلنت‌ها با ابزارهای دستی دندانپزشکی از جرم و پلاک باکتری تمیز می شوند.
  • جرم گیری اولتراسونیک: ممکن است پزشک از دستگاه اولتراسونیک برای حذف جرم های سخت و قدیمی (تارتار) استفاده کند.
  • پولیش یا بروساژ دندان: در مرحله آخر برای زیبایی لبخند و دندان شما، سطح دندان صیقل می شود.

روش ها و نتیجه قبل و بعد جرم گیری ایمپلنت دندان

سوالات متداول جرمگیری ایمپلنت و دندان کاشته شده

آیا برای جرمگیری ایمپلنت دندان باید آن را جدا کرد؟

جرم‌گیری حرفه ای توسط دندانپزشک برای حفظ سلامت و افزایش طول عمر دندان کاشته شده لازم است. ایمپلنت های دندانی روکش دائمی دارند و لازم نیست آن ها را برای جرمگیری جدا کنید. بخش فیکسچر یا همان پیچ ایمپلنت به استخوان جوش (پیوند) می خورد و عملا جداناپذیر است.

متخصص ایمپلنت در شیراز

جرمگیری دندان در خانه بهتر است یا توسط پزشک در مطب؟

امکان جرمگیری دندان کاشته‌شده در خانه یا به‌طور تخصصی توسط دندانپزشک وجود دارد. اما جرم‌گیری حرفه ای دقیق و کامل تر است همچنین دیگر لازم نیست نگران آسیب اتفاقی به بافت لثه باشید. بعد از کاشت دندان به روش ایمپلنت و بهبود کامل آن، توصیه می شود چک‌آپ دوره ای و جرمگیری عمیق را در برنامه زندگی خود قرار دهید.

روند و مراحل جرم گیری ایمپلنت دندان چطور است؟

در طول جرم گیری دندان کاشته‌شده، دندانپزشک سطح روکش ایمپلنت که بالای لثه قرار دارد و بافت‌های مجاور خط لثه را از وجود پلاک باکتری تمیز می کند.

آیا امکان رسوب یا تشکیل پلاک روی ایمپلنت دندانی وجود دارد؟

چون ایمپلنت عملکردی دقیقا مشابه با دندان‌های اصلی شما دارد بنابراین طبیعی است که در معرض تشکیل پلاک باکتری نیز باشد. بنابراین بهتر است با ایمپلنت مثل دندان های دیگر خود برخورد کنید و آن ها را روزی دو بار مسواک بزنید تا از ایجاد پلاک روی ایمپلنت جلوگیری کنید. البته اگر پلاک شروع به تشکیل کرد ممکن است با مسواک از بین نرود و لازم باشد دندان و ایمپلنت را در مطب دندانپزشکی جرمگیری کنید.

مروری کوتاه و توصیه دندانپزشکان ایران

  • دندان هایی که به روش ایمپلنت کاشته می شوند نیز مانند دندان های اصلی ما نیاز به مراقبت و رعایت نکات بهداشتی دارند.
  • به همین دلیل باید آن ها را دو دفعه در روز مسواک و حداقل یک بار نخ دندان بکشید.
  • همچنین باید به طور منظم – یعنی هر ۶ ماه یک بار – برای معاینه و جرم گیری ایمپلنت دندان به دندانپزشک مراجعه کنید.

در صورتی که سوالات یا نگرانی درباره جرم گیری ایمپلنت دندان‌تان دارید، با دندانپزشکان ایران می توانید به راحتی از بهترین دندانپزشک شهر خود نوبت ویزیت یا مشاوره آنلاین بگیرید.

منبع: مقالات دندانپزشکی درباره جرم گیری ایمپلنت دندان NuviaSmiles و TemelucaOralSurgery

امتیاز شما به این مطلب:
5/5 - (1 رای)
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای جرمگیری ایمپلنت دندان: پیشگیری از بیماری لثه و پری ایمپلنتیت ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل