مینی ایمپلنت دندان چیست؟ معایب، مزایا و قیمت
اگر با ایمپلنت دندان آشنایی دارید، حتما میتوانید حدس بزنید که مینی ایمپلنت دندان چیست و چه کاربردی دارد. ایمپلنت دندان روشی برای کاشت و بازیابی دندان است که معمولا ساختار آن از جنس تیتانیوم با روکش سرامیکی است تا ضمن دوام زیاد، عملکرد و ظاهر آن کاملا طبیعی باشد. در این مقاله دندانپزشکان ایران ما مینی ایمپلنت دندان، مزایا، معایب و قیمت آن را به شما معرفی می کنیم.
مینی ایمپلنت دندان چیست؟
مینی ایمپلنت، برخلاف ایمپلنت معمولی که اندازه و طول دقیقا مساوی با دندان های اصلی شما دارد، کوچکتر، ظریفتر و ارزانتر است. نوع مینی بدون از دست دادن کاربرد یا زیبایی، قطر آنها تقریبا نصف ایمپلنت های رایج است. همچنین ریشه مینی ایمپلنت (پیچ فیکسچر) در عمق کمتری قرار میگیرد. چون هزینه این نوع از ایمپلنت کمتر از انواع رایج است، مینیایمپلنت گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که میخواهند با هزینه کمتر دندان بکارند.
چون این روش جدید است و هنوز فراگیر نیست، تصمیم گرفتیم همه مزایا و معایب مینی ایمپلنت را به شما معرفی کنیم. قبل از هر چیز لازم است بدانید که شایعاتی که درباره عمر کم، عملکرد یا حس غیر طبیعی آنها ممکن است بشنوید حقیقت ندارند. همچون ایمپلنت معمولی، مینی ایمپلنت نیز دوام بسیار بالایی دارد و با رعایت بهداشت و نگهداری مناسب، می توانید مادام العمر از آنها استفاده کنید.
برای معاینه و بررسی داشتن شرایط مینی ایمپلنت از بهترین دندانپزشک شیراز یا متخصص ایمپلنت در شیراز نوبت آنلاین بگیرید.
مزایا و معایب
بهطور کلی معایب و مزایای مینی ایمپلنت شامل:
مزایای مینی ایمپلنت دندان
کاشت مینی ایمپلنت نیازی به جراحی پیچیده ندارد چون لازم نیست ریشه (پیچ پست) نوع مینی به اندازه ایمپلنت های معمولی در عمق استخوان فک قرار بگیرد.
کم تهاجمی تر است:
برای کاشت، جراح دندانپزشک برشی کوچک به اندازه مینی ایمپلنت که قطری نزدیک به ۳ میلی متر دارد ایجاد میکند.
کاشت فوری:
مینی ایمپلنت در یک نوبت مراجعه کاشته میشود و برخلاف نوع معمولی لازم نیست ۴ تا ۶ ماه برای تکمیل درمان صبر کنید. همه این موارد به دلیل عمل جراحی سادهتر این روش پیشرفته است. مینی ایمپلنت از انواع ایمپلنت فوری در شیراز محسوب می شود که کم تهاجمی است و دوران نقاهت کوتاه دارد.
زمان بهبود کوتاه:
همچنین چون این روش به اندازه ایمپلنت معمولی تهاجمی نیست، زمانی که طول میکشد لثه و استخوان بهبود پیدا کنند برای مینی ایمپلنت بسیار کوتاهتر است. معمولا بیماران حداکثر بعد از یک تا دو هفته و حداقل بعد از چند روز سلامت کامل خود را بدست میآورند.
استحکام مناسب:
برخلاف دندانهای مصنوعی، مینی ایمپلنت جدا یا کنده نمیشود. پس اصلا لازم نیست نگران افتادن دندانهایتان باشید.
نیاز به پیوند استخوان ندارد:
همچنین کسانی که مدت زیادی است که دندان خود را از دست دادهاند و دچار تحلیل شدید استخوان شدهاند و نمی توانند از ایمپلنت یا پروتز دندان مصنوعی برای فک پایین استفاده کنند. این افراد می توانند با کاشت چند مینی ایمپلنت ضمن تحریک رشد و تقویت استخوان فک، امکان کاشت دندان و نصب پروتز مصنوعی بدست بیاورند.
روش مدرن دیگری که برای کاشت دندان بدون نیاز به پیوند استخوان انجام میشود، ایمپلنت زیگوماتیک است. اما ایمپلنت زیگوماتیک چیست و برای چه کسانی مناسب است؟
مهمتر از همه، هزینه کمتر:
قیمت ایمپلنت مینی کمتر از نصف هزینه ایمپلنت سنتی است (۷ تا ۱۵ میلیون در مقابل ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان). این موضوع به دلیل جراحی سادهتر و هزینه کمتر ساخت ایمپلنت کوچکتر است. البته
معایب ایمپلنت مینی دندان نسبت به روش معمولی (سنتی)
این دو روش بسیار به هم شبیه هستند و البته معایب بسیار کمی دارند. بهطور کلی معایب شامل:
دوام و طول عمر کمتر
ایمپلنت کوچک (مینی) عمر و دوام مناسب – میانگین بین ۶ تا ۹ سال و در صورت رعایت نکات بهداشتی بیش از ۱۵ سال – دارد. با این وجود، این عدد به مراتب از ایمپلنت معمولی که بیش از ۱۵ سال دوام دارد و عملا مادامالعمر است، کمتر است.
نیاز به مراقبت بیشتر
برای افزایش دوام ایمپلنت مینی باید از فشار زیاد هنگامی که غذا می خورید یا دندان قروچه بپرهیزید.
ایمپلنت های معمولی دندان و تفاوت ها
در حال حاضر ایمپلنت دندان بهترین روش کاشت دائمی دندان است و مزایای بسیاری در مقایسه با پل دندان و دندان مصنوعی دارد. ایمپلنت برای کاشت یک یا چند دندان یا ثابت نگهداشتن دندان های مصنوعی بکار میرود.
برخلاف روش های دیگر که روی لثه قرار میگیرند، ایمپلنتهای دندان با یک پیچ تیتانیومی (فیکسچر) داخل استخوان فک گذاشته میشود. معمولا ایمپلنت های رایج از دو یا سه قطعه دارند و از نظر ابعاد در قطر ۳.۲۵ تا ۵ میلیمتر ساخته میشوند.
اندازه و خصوصیات مینی ایمپلنت دندان
مینی ایمپلنتهای دندان ساختاری شبیه به ایمپلنت های معمولی دارند اما ابعاد کوچکتری دارند. برخلاف انواع معمولی، مینی ایمپلنت ها از یک پیچ پست یک تکه که کمتر از ۳ میلیمتر قطر دارد تشکیل می شود. همچنین پیچ مینی ایمپلنت یک پایه گرد دارد که بیرون استخوان فک قرار می گیرد.
نحوه کاشت مینی ایمپلنت دندان
روشهای کاشت مینی ایمپلنت نسبت به نوع معمولی آن کم تهاجمی تر هستند. این ایمپلنت ها که ظریف و به اندازه خلال دندان هستند، زمانی که در استخوان کاشته می شوند کمی بالاتر از لثه قرار می گیرند. این در حالی است که سر ایمپلنت های معمولی زیر لثه است.
چون مینی ایمپلنت کمتر باعث آسیب بافتی میشود، بنابراین طول درمان و زمان انجام آنها بسیار کوتاهتر است. اغلب دندانپزشکان عمل کاشت مینی ایمپلنت را بهصورت فوری در یک نوبت مراجعه و با بیحسی موضعی انجام می دهند.
معمولا این روش کاشت دندان بهصورت ایمپلنت بدون جراحی در شیراز انجام میشود و نیاز به برش عمیق لثه یا بخیه ندارد. در صورتی که برای ایمپلنت های معمولی به چندین ماه زمان برای جوش خوردن استخوان و حداقل دو نوبت مراجعه لازم دارید. علاوه بر این کسانی که مبتلا به تحلیل استخوان فک هستند برای این روش ایمپلنت باید پیوند استخوان انجام دهند که این موضوع زمان درمان را چند ماه دیگر افزایش می دهد.
کاربردها: چرا باید مینی ایمپلنت دندان انجام دهم؟
یکی از بهترین روشهای درمان زمانی که بیمار شرایط کاشت دندان به روش ایمپلنت معمولی را ندارد، مینی ایمپلنت دندانی است. بهطور مثال زمانی که بیمار شرایط زیر را دارد بهتر است مینی ایمپلنت کند:
- توانایی فیزیکی انجام عمل جراحی تهاجمی ایمپلنت را ندارد.
- زمان کافی (۴ تا ۶ ماه) و امکان چندین نوبت مراجعه به دندانپزشک را ندارد و میخواهند فوری دندان بکارند.
تراکم استخوان کم و عدم امکان نصب ایمپلنت کامل
این موارد نمونهای از علتهای کاربرد مینی ایمپلنت دندان که روشی مدرن و خاص محسوب میشود هستند. هزینه مینی ایمپنت دندان – هزینه کمتر مینی ایمپلنت و قیمت مناسب یکی دیگر از دلایل محبوبیت روزافزون این روش کاشت دندان است.
هزینه ایمپلنت استاندارد رو به رشد است در حالی که با گذشت زمان و افزایش فراگیری، قیمت مینی ایمپلنت کمتر و کمتر میشود. با اینکه عوامل زیادی در تعیین قیمت تمام شده تاثیرگذارند، بهطور میانگین کاشت هر دندان به روش مینی ایمپلنت بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه دارد. این درحالی است که قیمت ایمپلنت تکی از نوع رایج تقریبا ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان و هزینه آن تقریبا ۲ تا ۴ برابر نوع مینی است.
نگهداری و مراقبت از مینی ایپملنت دندانی
مینی ایمپلنت نیز مانند ایمپلنت معمولی نیاز به مراقبت خاصی ندارد. پس همانطور که از دندانهای طبیعی خود مواظبت میکنید برای نگهداری از دندانهایی که به این روش کاشتهاید کافی است.
یعنی باید برای بهداشت دهان و افزایش عمر مینی ایمپلنت دندانی روزی دو دفعه مسواک و یکبار نخ دندان بکشید. در ضمن توصیه می شود سالی یک یا دو بار به دکتر دندانپزشک مراجعه کنید و جرمگیری ایمپلنت انجام دهید.
جنس مینیایمپلنت از موادی است که دچار پوسیدگی نمی شوند اما همچنان احتمال بیماریهای لثه یا بیماری خطرناک پریایمپلنتیت وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب دیگر دندانپزشکان ایران درباره مراقبت بعد از عمل ایمپلنت را بخوانید.
سوال متداول مراجعین: آیا عمر مینی ایمپلنت دائمی است؟
بیمارانی که به این روش دندان خود را می کارند بهطور میانگین میتوانند انتظار حداقل ۶ تا ۹ سال دوام از آن داشتهباشند. البته با رعایت بهداشت دهان و دندان میتوانید آنها را مادام العمر استفاده کنید. جالب است بدانید که حداقل دوام نوع معمولی حدود ۱۵ سال است.
مرور کوتاه و توصیه دندانپزشکان ایران
مینی ایمپلنت دندان همان عملکرد و فواید ایمپلنت دندان را دارند اما چون کوچکتر هستند، مزایای بسیاری دارند. از اصلیترین مزایای مینی ایمپلنت دندان میتوان به کم تهاجمیتر بودن و هزینه کمتر آنها اشاره کرد.
- مینی ایمپلنت روشی مدرن است که بهطور ویژه برای افرادی که نیاز به کاشت دندان دارند اما شرایط ایمپلنت مانند تراکم استخوان فک کافی را ندارند، بسیار مناسب است.
- با توجه به قیمت مناسب و طول درمان بسیار کوتاه نسبت به ایمپلنت معمولی، این روش از بهترین درمان های دندانپزشکی بازیابی دندان است.
در صورتی که قصد کاشت دندان دارید، با دندانپزشکان ایران می توانید بهصورت آنلاین با بهترین دندانپزشک تهران شهر خود درباره مینی ایمپلنت دندان، مراحل و شرایط آن مشورت کنید.
منبع: معتبرترین مقالات دندانپزشکی
درباره روش نوین مینی ایمپلنت (Mini implant) از Colgate، همچنین FamilyDentistNashua و DentureClinic