جستجو
متخصص پروستودنتیست کیست؟ کاربرد و انواع پروتز های دندان
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۴/۱۳ نویسنده : امین روغنیان

متخصص پروستودنتیست کیست؟ کاربرد و انواع پروتز های دندان

|674 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

پروستودنتیست (prosthodontist) دندانپزشک متخصص در زمینه پروتز های دندانی است. اگر خدای نکرده دندانتان بشکند یا بیفتد پروستودنتیست یا پروتزیست با انواع پروتز مانند روکش، ایمپلنت، لمینت یا پل دندان شما را ترمیم یا جایگزین می کند. در این مقاله دندانپزشکان ایران درباره پروستودنتیست یا متخصص پروتز های دندان و درمان هایی که انجام می دهد صحبت می کنیم.

پروستودنتیست یا متخصص پروتز دندان کیست؟ چه موقع به متخصص پروستودنتیست مراجعه کنیم؟

پروستودنتیست یا متخصص پروتز دندان کیست؟

پروستودانتیکس (Prosthodontics) یکی از تخصص های دندانپزشکی مرتبط با طراحی و ساخت پروتز است. پروستودنتیست، پروتزیست یا متخصص پروتزهای دندانی، به دکتر دندانپزشکی گفته می شود که پس از گذراندن دوره عمومی، سه سال دیگر در زمینه طراحی و ساخت انواع پروتز دندان و درمان های ترمیمی مرتبط تخصص می گیرد.

متخصص پروتز های دندان در زمینه طراحی و ساخت ایمپلنت، روکش، بریج، انواع دندان مصنوعی (پروتز مصنوعی کامل و پارسیل) و سایر روش های ترمیمی پیشرفته تخصص دارد.

از بهترین متخصص پروتز های دندان در شیراز نوبت آنلاین بگیرید.

تفاوت دندانپزشک عمومی و متخصص پروتز های دندانی:

دندانپزشک عمومی، بیشتر ترمیم های ساده و مراقبت اولیه دهان و دندان را انجام می دهد. برای معاینه یا چکاپ دوره ای، جرمگیری و برخی از ترمیم‌های اولیه مانند پر کردن دندان می توانید به بهترین دندانپزشکان در شیراز مراجعه کنید.

اما متخصص پروتزهای دندانی، دانش و مهارت تخصصی در زمینه طراحی، ساخت و نصب انواع پروتز برای ترمیم‌های پیچیده دندانی را دارد. بنابراین دندانپزشک عمومی موارد اختلالات یا آسیب شدید که به ترمیم های پیشرفته نیاز دارند را به متخصص پروتز های دندان ارجاع می دهد.

چه زمانی به متخصص پروتز های دندان (پروستودنتیست) مراجعه کنیم؟

اگر هر کدام از اختلالات دهان و دندانی زیر را دارید، می توانید مستقیم یا بعد از معاینه توسط دندانپزشک عمومی باید به متخصص پروتز های دندانی مراجعه کنید:

  • بازیابی دندان افتاده یا کشیده شده: اگر دندان شما بیفتد یا مجبور شوید آن را بکشید، برای بازیابی یا کاشت دندان می توانید به متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت مراجعه کنید.
  • پوسیدگی یا صدمه شدید دندان: شکستگی یا پوسیدگی عمیق دندان که با پرکردن ساده قابل ترمیم نباشد، توسط متخصص پروتز با روکش، اینلی و آنلی ترمیم می شود.
  • اختلالات مفصل فکی-گیجگاهی (TMJ): برای درمان درد، گرفتگی یا عملکرد نامناسب مفصل فک می توانید به پروستودنتیست مراجعه کنید.
  • درد دهان یا صورت: به خصوص در مواردی که منشأ درد دهان به علت مشکل ساختاری استخوان فک و صورت باشد.
  • درمان های زیبایی و اصلاح لبخند: برای اصلاح طرح لبخند، ترمیم دندان های لب پر و شکسته یا در مورد زرد شدن دندان
  • آپنه خواب: در مواردی که به دلیل انسداد مجرای تنفسی در حین خواب، دچار اختلال تنفسی مانند آپنه خواب می شوید.
  • دندانپزشکی زیبایی: مانند لمینت و کامپوزیت

تفاوت دندانپزشک عمومی با متخصص چیست؟ + انواع تخصص های دندانپزشکی

کاربرد و انواع پروتز های دندانی مربوط به پروستودنتیست کاشت ایمپلنت و دندان مصنوعی

کاربرد و انواع پروتز های دندانی مربوط به پروستودنتیست

متخصص پروستودنتیست طیف وسیعی از خدمات دندانپزشکی را ارائه می‌دهد که به طور کلی در دو دسته اصلی قرار می‌گیرند:

  1. پروتزهای کاشت و ترمیم دندان
  2. پروتز برای دندانپزشکی زیبایی

انواع پروتز برای ترمیم یا کاشت و بازیابی دندان

متخصصان پروتزهای دندانی از طیف گسترده‌ای از ابزار و روش‌های نوین برای ترمیم دندان استفاده می‌کنند. برخی از انواع رایج پروتزهای دندانی با هدف ترمیم عبارتند از:

  • انوع دندان مصنوعی کامل و پارسیل: پروستودنتیست برای بازیابی کل دندان های فک بالا و پایین از دندان مصنوعی کامل؛ و جایگزینی تعدادی از دندان‌های افتاده کنار هم دندان مصنوعی پارسیل
  • ایمپلنت دندان: برعکس دندان مصنوعی، ایمپلنت روشی برای کاشت دائمی یک یا کل دندان های یک فک است. متخصص ایمپلنت می تواند از ایمپلنت تکی و مینی برای یک – و از روشهای ایمپلنت All on 4، All on 6 یا ایمپلنت زیگوماتیک برای کاشت همه دندان فک استفاده کند.

دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت چیست؟ | تفاوت ایمپلنت ثابت و متحرک

  • روکش: روکش یک پوشش محکم برای ترمیم دندان و محافظت در برابر پوسیدگی است.
  • بریج یا پل دندان: بریج نیز برای بازیابی یک یا چند دندان از دست رفته بکار می رود. پل یا بریج از دندان های کناری به عنوان تکیه‌گاه و پایه برای دندان جدید کمک می گیرد.
  • اسپلینت دهان: برای درمان و کاهش درد ناشی از اختلالات مفصل فکی-گیجگاهی (TMJ) استفاده می‌شود.
  • محافظ شب (Night Guard): نایت گارد با جلوگیری از دندان قروچه در هنگام خواب و کاهش علائم اختلال TMJ و آپنه خواب کاربرد دارد.

انواع پروتز برای ترمیم یا کاشت و بازیابی دندان پروتز های زیبایی برای اصلاح طرح لبخند

پروتز های زیبایی برای اصلاح طرح لبخند

لمینت یا ونیر دندان (Dental Veneer): لمینت پوشش نازک سفارشی ساز از جنس سرامیک است که روی سطح جلویی دندان های جلو قرار می گیرد. لمینت یا ونیر برای اصلاح رنگ، شکل، اندازه و یا فاصله بین دندان‌ها کاربرد دارد لبخندی زیبا و درخشان برای شما به ارمغان می آورد.
کامپوزیت دندان (Composite Bonding): مشابه لمینت، کامپوزیت نیز برای زیبایی مانند اصلاح رنگ، شکل، اندازه و یا فاصله بین دندان‌ استفاده می شود. با این تفاوت که کامپوزیت همچنین می تواند برای ترمیم یا اصلاح مشکلات جدی دندان مانند شکستگی، ترک خوردگی یا پر کردن نیز بکار برود.

مروری کوتاه و توصیه دندانپزشکان ایران

پروستودنتیست یا متخصص پروتز دندان طیف وسیعی از خدمات ترمیمی و کاشت دندان را به بیماران ارائه می دهد. در صورت مواجهه با هر یک از مشکلات زیر می توانید به متخصص پروستودنتیست مراجعه کنید:

  • دندان کشیده شده یا افتاده
  • صدمه و پوسیدگی شدید
  • یا برای زیبایی لبخند خود

انواع پروتز دندان با بهبود عملکرد طبیعی دهان و رفع نگرانی ها از زیبایی، می توانند باعث افزایش اعتماد بنفس و رضایت از زندگی شما شوند. همین امروز با دندانپزشکان ایران از بهترین متخصصان پروتز دندانی (پروستودنتیست) شیراز، تهران یا شهر خود آنلاین نوبت بگیرید.

منبع: مقالات ClevelandClinic درباره پروتزیست دندان و انواع تخصص های دندانپزشکی

امتیاز شما به این مطلب:
5/5 - (4 رای)
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای متخصص پروستودنتیست کیست؟ کاربرد و انواع پروتز های دندان ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل