جستجو
مهمترین علت های شکستن کامپوزیت دندان چیست؟ + هزینه ترمیم و جلوگیری
بروزرسانی: ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ نویسنده : امین روغنیان

مهمترین علت شکستن کامپوزیت دندان چیست؟ ۹ علت + هزینه ترمیم

|131 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه
موضوعاتی که در ادامه میخوانید :

کامپوزیت دندان دوام خوبی دارد و میانگین ۵ تا ۷ سال بدون مشکل عمر میکند اما ممکن است به دلایل مختلفی لب پر یا کامل جدا شود. در اغلب موارد علت شکستن کامپوزیت حوادث یا عدم مراقبت درست مثل دندان قروچه، خوردن تخمه و اجسام سفت هستند. در این مطلب دندانپزشکان ایران ما ضمن معرفی دلایل اصلی شکستن کامپوزیت دندان، هزینه ترمیم و روشهای مراقبت از لب پر شدن دندان کامپوزیتی را بررسی می کنیم.

رایجترین علت های شکستن کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان روشی ارزان، غیر تهاجمی و نسبتا با دوام برای زیبایی لبخند یا ترمیم شکستگی دندانهای جلویی است. حتی با استفاده درست و معمولی، احتمال شکستن ونیر کامپوزیت به علت دندان قروچه در خواب یا ضربه فیزیکی به صورت وجود دارد. موارد زیر متداولترین علتهایی هستند که ممکن است کامپوزیت دندان شما بشکند یا لب پر شود: (طبق Glosmandds)

۱. طراحی یا نصب اشتباه کامپوزیت توسط دندانپزشک نابلد

یکی از اصلی ترین دلایل عمر کوتاه یا شکستگی کامپوزیت دندان مهارت پایین دندانپزشک است. اگر مراحل طراحی (قالبگیری غلط، اندازه و نوع ونیر یا …) یا آماده سازی و نصب کامپوزیت دندان (اچینگ، لایت کیور و …) به درستی انجام نشوند احتمال شکستن یا افتادن کامپوزیت دندان بسیار بالا است.

به همین دلیل انتخاب دندانپزشک متخصص کامپوزیت در شیراز که تجربه زیاد برای فیسینگ و طراحی لبخند دارد فوق العاده مهم است.

۲. ضربه یا فشار ناگهانی بخاطر غذا یا خوراکی سفت

ونیرهای کامپوزیتی ظریفتر هستند و بخاطر مقاومت کمتر در برابر فشار و ضربه مستعد شکستگی با غذای سفت هستند. بنابراین گاز زدن ناگهانی با فشار زیاد به سیب، ته دیگ، یخ و یا عادتهایی مثل شکستن تخمه و آجیل با دندانهای کامپوزیت شده جلو از دلایلی است که باعث میشود ونیر بشکند.

۴. فشار ناشی از استفاده از دندان کامپوزیت شده به عنوان ابزار

مثل مورد قبل (گاز زدن خوراکی ها) نباید از دندان – چه کامپوزیتی چه دندان طبیعی – برای باز کردن در بطری، باز کردن گره یا کار با ابزار سفت استفاده کنید. کامپوزیت ها مقاومت کمتری نسبت به مینای طبیعی دندان و لمینت در مقابل فشار یا ضربه دارند. بنابراین استفاده از دندان بجای ابزار میتواند از دلایل اصلی لب پر شدگی ونیر کامپوزیتی باشد.

۵. دندان قروچه در خواب یا سایش مداوم دندانها به‌هم

یکی از دلایلی که حتی با مراقبت خوب باعث ترک و شکستگی ونیر کامپوزیت میشود سایش مداوم دندانها و یا دندان قروچه در خواب است. بسیاری از افراد بطور ناخودآگاه موقع عصبانیت و استرس شدید یا شبها در طول خواب، دندانهایشان را محکم فشار میدهند یا به به هم میسایند.

۶.آسیب فیزیکی و ضربه محکم به صورت و دندانها

آسیب و تروماهای فیزیکی مثل زمین خوردن یا مصدومیت ورزشی از علت های شایع لب پر شدگی و شکستن کامپوزیت دندان هستند. اگر ورزش های فیزیکی (مثل بوکس) میکنید که مستعد ضربه محکم به صورت هستید باید از محافظ ورزشی دندان استفاده کنید یا با مشورت دندانپزشک بجای کامپوزیت، دندانهایتان را روکش یا لمینت کنید.

۷. پوسیدگی دندان از زیر کامپوزیت

پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت از دلایلی است که عمر دندان ونیر شده کمتر از میانگین معمول ۵ تا ۷ سال میشود. ونیر و لمینت به سطج جلویی دندان میچسبند و اگر حمایت کافی و لایه مینای دندان زیر آنها ضعیف شود یا از بین برود احتمال شکستگی و لقی بیشتر است.

۸. بیماری لثه و پلاک دندان

تشکیل پلاک باکتری روی دندانها از چند طریق باعث کاهش دوام ونیر کامپوزیت میشود. پلاک فقط باعث پوسیدگی و تغییر رنگ دندان نمیشود و به مرور ممکن است باعث التهاب و تحلیل لثه شود. به همین دلیل رعایت بهداشت دهان و مراقبت خوب نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات کامپوزیت دارد.

نصب و عدم آماده سازی درست (دیباندینگ) علت جدا شدن یا افتادن کامل ونیر کامپوزیتی

۹. جدا شدن یا افتادن کامل ونیر کامپوزیتی (دیباندینگ)

اگر ونیر بطور کامل بدون شکستگی جدا شود و بیفتد به احتمال زیاد باندینگ و چسباندن کامپوزیت به درستی انجام نشده. جدا شدن و افتادن کامپوزیت دندان میتواند بخاطر مشکلات مینای دندان، استفاده از چسب و مواد باندینگ نامرغوب یا عدم آماده‌سازی درست دندان قبل از نصب کامپوزیت توسط دندانپزشک بی‌تجربه رخ دهد. البته دندان قروچه نیز ممکن است باعث شود ونیر کامل از دندان جدا شود.

اگر ونیر دندان کامپوزیتی شکست چکار کنیم؟

اگر ونیر کامپوزیتی شکست باید در اولین فرصت (حداکثر ۴۸ ساعت یا زودتر) به دندانپزشک مراجعه کنید. در همین فرصت تکه های ونیر یا دندان شکسته را در ظرف یا پارچه تمیز جمع کنید و با خود به مطب ببرید. دندانپزشک با توجه به وضعیت دندان، میزان شکستگی و … تشخیص میدهد که بهترین روش ترمیم دندان و ونیر چیست و آیا نیاز به تعویض ونیر کامل دارید.

هشدار! به هیچ وجه سعی نکنید خودتان کامپوزیت دندان را در خانه بچسبانید یا برای ترمیم به توصیه های کاربران اینترنت و نی نی سایت گوش کنید. ترمیم ونیر کامپوزیت باید توسط دندانپزشک زیبایی و ابزار تخصصی انجام شود.

مراقبت های لازم برای جلوگیری از شکستن کامپوزیت دندان

عمر مفید کامپوزیت در صورت رعایت مراقبتها حدود ۷ سال است. اگر میخواهید از شکستن، لب پر شدن و لکه های رنگی کامپوزیت جلوگیری کنید موارد زیر را رعایت کنید:

۱. عدم استفاده از کامپوزیت به عنوان ابزار

از دندان کامپوزیت شده برای شکستن تخمه، آجیل یا خوردن ته دیگ استفاده کنید. همچنین دندان نباید برای باز کردن در وسایل یا گره استفاده شود.

۲. رعایت بهداشت: جلوگیری از پوسیدگی دندان و عفونت لثه

پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت و عفونت لثه از اصلی ترین دلایل لقی، شکستگی و مشکلات کامپوزیت هستند. با رعایت بهداشت خوب دهان مخصوصا با استفاده روزانه از نخ دندان میتوانید با پیشگیری از پوسیدگی یا عفونت لثه، عمر کامپوزیت ها را تا ۱۰ سال بالا ببرید.

۳. خودداری از دندان قروچه و ساییدن دندانها به هم

نه تنها کامپوزیت بلکه حتی دندانهای طبیعی و لمینت نیز بر اثر دندان قروچه ممکن است دچار ترک و شکستگی شوند. بنابراین با بهبود سبک زندگی (کاهش استرس و عصبانیت) یا استفاده از محافظ  دندان یا نایتگارد از دندان قروچه در خواب جلوگیری کنید.

۴. جرمگیری و پالیش منظم دندان کامپوزیتی

هر چند وقت یکبار دندانها را پالیش و جرمگیری کنید تا دچار تغییر رنگ یا پلاک باکتری نشوند. پلاک باکتری دندان علاوه بر تغییر رنگ، باعث پوسیدگی دندانها از زیر میشود که از علتهای لقی یا شکستگی کامپوزیت هستند.

۵. پرهیز از عوامل فرسایش و صدمه به ونیر

دندانهای کامپوزیتی نیاز به بلیچینگ، خمیر دندان سفید کننده (زغالی) و مسواک سفت (هارد) ندارند. بلکه برخلاف دندان معمولی در اثر این عوامل به شدت آسیب میبینند و به مرور دچار سایش و نابودی میشوند.

۶. خودداری از مصرف غذاهای رنگی

کامپوزیت برخلاف لمینت به شدت مستعد تغییر رنگ و لکه های زرد و قهوه ای غذا است. با اینکه این موضوع باعث شکستگی نمیشود، از مراقبتهای ضروری دندانهایی است که با ونیر یا باندینگ کامپوزیت ترمیم شدند.

پاسخ به سوالات متداول شما درباره شکستگی کامپوزیت دندان

هزینه ترمیم کامپوزیت شکسته چقدر است؟

در بسیاری از موارد اگر زود مراجعه کنید کامپوزیت امکان ترمیم دارد و لزوما نیاز به تعویض کامل ونیر نیست. بنابراین قیمت ترمیم یک واحد کامپوزیت از ۱.۵۰۰.۰۰۰ تا ۲.۵۰۰.۰۰۰ و قیمت کامپوزیت دندان برای تعویض و نصب واحد جدید بین ۴ تا ۶ میلیون است.

اگر بودجه کافی ندارید میتوانید از لیست کامپوزیت دندان اقساطی شیراز برای مدیریت هزینه ها استفاده کنید.

آیا کامپوزیت دندان به راحتی میشکند؟

خیر، معمولا کامپوزیت دندان با استفاده معمولی نمیشکند و تا ۷ سال نیاز به ترمیم ندارد. با این وجود بخاطر نوع و کیفیت مواد، ونیرهای کامپوزیتی بیشتر از لمینت های سرامیکی مستعد شکستگی و لب پر شدگی است.

امتیاز شما به این مطلب:
4/5 - (2 امتیاز)
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای مهمترین علت شکستن کامپوزیت دندان چیست؟ ۹ علت + هزینه ترمیم ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل