جستجو
نگهداری از ایمپلنت دندان
بروزرسانی: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ نویسنده : رکسانا سروش

راه های نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان

|893 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

ایمپلنت دندان

مهم ‌ترین کاری که شما باید بعد از عمل ایمپلنت گذاری انجام دهید. مراقبت و نگهداری صحیح و مطلوب از ایمپلنت دندان ها است. اینکار با رعایت بهداشت دهان و دندان و عمل به توصیه های متخصص دندانپزشکی شما امکانپذیر است. مراقبت از ایمپلنت دندان اصلا سخت نیست و دقیقا مشابه مراقبت روزانه از دندان های طبیعی خودتان است. اگر به تازگی عمل جراحی کاشت دندان ایمپلنتی داشته اید خواندن این مقاله به شما کمک میکند. تا بهتر بتوانید از دندان جدید و جایگزین خود مراقبت کنید.

ایمپلنت ها دائمی هستند بنابراین مراقبت از ایمپلنت دندان نیز باید دائمی باشد

از آنجا که این وسیله های کاشتنی دائمی هستند و برای تمام طول عمر شما کار گذاشته میشوند. شما هم باید با تمیز کردن روزانه آن ها در کنار سایردندان ها و مراجعه منظم به دندانپزشک آن ها را در بهترین حالت حفظ کنید. و با وجود بیش از 100 شکل ویروس و باکتری موجود در دهان، شما باید همیشه خدا دندانهای خود را تمیز و بدون پلاک نگه دارید.

ایمپلنت ها خوبند اما اگر مراقبت نشوند ساییده میشوند

اگر چه ایمپلنت ها سوراخ نمیشوند. و هیچ حفره ای در آن ها ایجاد نمیشود، اما در برابر لکه مقاوم نیستند و هنوز هم مانند دندان های واقعی میتوانند. دچار ساییدگی و فرسایش شوند. به همین دلیل رعایت بهداشت دهان و دندان قبل، حین و بعد از عمل، نه تنها برای حفظ سلامت لثه ها و دندان ها بلکه برای حفظ ظاهر ایمپلنت ها ضروری است.

دستورالعمل ها و مراقبت از ایمپلنت بعد از عمل جراحی ایمپلنت گذاری


حداقل روزی دو بار مسواک بزنید

برای مراقبت از ایمپلنت خود بعد از عمل باید در شبانه روز دست کم 2 بار دندان های خود را با دقت و به صورت اصولی مسواک زده و شستشو دهید. این امر به جلوگیری از رشد باکتری ها، همچنین جلوگیری از پوسیدگی دندان و بروز بیماری های دهان و دندان کمک می کند. تمیز کردن دندان ها مخصوصاً بعد از هر وعده غذایی بسیار ضروری است. بعد از هر وعده غذایی مخصوصا اگر غذاهای شیرین، اسیدی یا گاز دار میخورید حتما با آب؛ دهان خود را شستشو دهید. و اگر برایتان مقدور است مسواک بزنید. برای تمیز کردن ایمپلنت و دندان ها می توانید از مسواک های عادی و یا برقی استفاده کنید. هر دو گزینه خوبند. اما مسواک های برقی اغلب بهتر سطوح دندان ها را تمیز میکنند و وقت کمتری هم از شما میگیرند.

نخ دندان را فراموش نکنید

برای حفظ و مراقبت از ایمپلنت بعد از عمل، تنها مسواک زدن کافی نیست. و باید حتما نخ دندان هم بکشید. در حالی که اغلب افراد نخ دندان نمیکشند و از استفاده از آن هراس دارند. اما نخ دندان بهترین روش برای از بین بردن خورده زیرهای مواد غذایی از بین دندان ها و پیشگیری از رشد و تکثیر باکتری های مضر دهان است. از آنجا که نخ دندان باعث از بین رفتن مواد غذایی در بین دندان ها می شود. استفاده از آن میتواند مانع از پوسیدگی یا سوراخ شدن دندان ها شود. از دندانپزشک خود بخواهید. بهترین برند مسواک، نخ دندان و خمیر دندان را به شما بدهد تا بتوانید. در طی فرآیند مراقت و نگهداری از ایمپلنت دندان از آن ها استفاده کنید.

سایر مراقبت های بعد از ایمپلنت دندن

موارد زیر نیز میتوانند برای مراقبت از ایمپلنت دندان به کارتان بیاید:

  • دهانشویه آنتی باکتریال
  • نخ دندان
  • قرص هایی که تجمع پلاک را از بین می برند
  • مسواک های بین دندانی
  • مسواک نرم و کوچک برقی یا دستی
  • خمیردندان از بین برنده تارتار و پلاک

نکته: یکی از نشانه اصلی اینکه ایمپلنت شما موفق بوده و شما توانسته اید. به خوبی از ایمپلنت های خود مراقبت کنید داشتن لثه هایی با رنگ قرمز و صورتی طبیعی است. این وضعیت نشان میدهد هیچ عفونتی در لثه و یا استخوان فک شما وجود ندارد. و ایمپلنت موفقت آمیز بوده است.

نکته: استراحت بعد از ایمپلنت میتواند به موفقیت بیشتر آن کمک کند.

پس از ایمپلنت دندان به طور منظم به متخصص دندانپزشکی خود مراجعه کنید

برای اینکه بهترین نتیجه ایمپلنت برای شما رقم بخورد. و نتایج عمل با قدرت تا سال های سال ادامه پیدا کند، باید در طول یک سال اول بعد از عمل، حداقل 4 بار به مطب دندانپزشک بروید. و به شستشوی تخصصی دندان های خود بپردازید. (مثلا بلیچینگ تخصصی انجام دهید) اگر کار ایمپلنت دندان خود را در یک مطب خوب و تخصصی مثل کلینیک ایده آل انجام دهید، بعد از عمل، یک برنامه منظم برای ویزیت های بعدی برای شما در نظر گرفته میشود.

در هر ویزیت متخصص ایمپلنت باید با دقت کارهای زیر را برای شما انجام دهد:

  • تمام دندان های شما را معاینه کند
  • ایمپلنت شما را از نظر سست یا شل بودن بررسی کند. برای مثال اگر پایه ایمپلنت لق باشد و یا سایر بخش های ایمپلنت شل شده باشند متخصص متوجه میشود، آن ها را محکم میبندد و در بهترتن وضعیت ممکن تنظیم میکند.
  • نکات و توصیه های ذلازم جهت مراقبت از ایمپلنت تا ویزیت بعدی را ارائه دهد
  • در پیشگیری از بروز بیماری لثه و مشکلات دیگر به شما کمک کند زیرا حفظ ایمپلنت بستگی به این دارد که شما به عفونتی مثل عفونت لثه مبتلا نشوید.
  • متخصصان ممکن است در بازه های زمانی یک ساله به منظور اطمینان از حفظ ایمپلنت و عدم وجود مشکل، با کمک اشعه ایکس، وضعیت ایمپلنت را چک کنند و آن را با سایر دندان ها مقایسه کنند.


اگر از ایمپلنت دندان خود با دقت مراقبت نکنید چه چیزی در انتظارتان خواهد بود؟

بدون مراقبت مداوم، ایمپلنت دندان می تواند مشکلات جدی برای شما ایجاد کند. اولین علامت نگهداری نادرست یا سهل انگاری در مراقبت از آن، خونریزی است که به آن موکوزیت نیز گفته می شود. اگر چنین وضعیتی در اسرع وقت توسط شما یا دندانپزشکتان تشخیص داده شود قابل درمان است. اما اگر سریع متوجه آن نشوید و آن را درمان نکنید میتواند به استخوان فک سرایت کند. که یا قابل درمان نخواهد بود یا شما را حسابی به دردسر خواهد انداخت. اگر این مشکل همچنان پابرجا باشد و هنوز متوجه آن نشده باشید این امکان وجود دارد که با شکست ایمپلنت به صورت کامل روبرو شوید.

تاجی که روی ایمپلنت شما قرار دارد دقیقا مشابه تاج دندان های طبیعی شما میتواند محلی برای تجمع باکتری ها و پلاک دندان باشد. اگر با دقت و به صورت منظم مسواک نزنید قطعا شاهد رشد پلاک روی ایمپلنت خواهید بود و چه بسا همین پلاک ها باعث بروز عفونت لثه در اطراف ایمپلنت شوند. به چنین عفونتی پری-ایمپلنت یا عفونت اطراف ایمپلنت گفته میشود که میتواند منجر به جدا شدن اتصال پایه ایمپلنت از بافت استخوانی میشود. این عفونت میتواند باعث لق شدن ایمپلنت و شکست کامل آن شود.

بیشتر بخوانید : کاشت ایمپلنت در شیراز

امتیاز شما به این مطلب:
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای راه های نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل