جستجو
مزایا و معایب ایمپلنت فوری | دندان یک روزه با ایمپلنت دیجیتال
بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ نویسنده : امین روغنیان

مزایا و معایب ایمپلنت فوری | دندان یک روزه با ایمپلنت دیجیتال

|508 بازدید
|
0 کامنت
مطالعه: 3 دقیقه

اگر می‌خواهید درباره ایمپلنت فوری یا دیجیتال بدانید اصلا این مقاله دندانپزشکان ایران را از دست ندهید. حتما می‌دانید که کاشت ایمپلنت معمولی دندان دو مرحله ای است پس به چند نوبت مراجعه و حداقل ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد. به همین علت شرایط روش سنتی ایمپلنت (معمولی) و تحمل درد و انتظار چند ماهه برای بسیاری از بیماران جذاب یا مناسب نیست.

خوشبختانه تکنولوژی های دندانپزشکی دیجیتال (CAD/CAM) این مشکلات را برطرف کرده و ایمپلنت فوری (یا ایمپلنت یک روزه) که تا مدتی قبل غیر قابل باور بود امروزه امکان پذیر است.

با وجود این مزایای ایمپلنت فوری (دیجیتال) حتما می‌خوانید بدانید معایب و عوارض ایمپلنت یک روزه چیست؟ با ما همراه باشید.

ایمپلنت فوری (یک روزه) چیست؟ تفاوت با ایمپلنت معمولی

ایمپلنت یک روزه روشی غیر تهاجمی و سریع برای کاشت دندان در مدت زمان کوتاه است. البته با این که این روش «یک روزه» نام دارد نیاز به حداقل سه نوبت مراجعه به ترتیب برای ۱) مشاوره، ۲) کاشت ایمپلنت فوری و ۳) معاینه و روکش ایمپلنت دارد.

تصور کنید بیمار دندانپزشکی یکی از دندان های دائمی خود را از دست بدهد. برای کاشت یک واحد تکی ایمپلنت دندان معمولا دو روش فوری و سنتی وجود دارد. برای درک مزایا و تفاوت روش جدید کاشت فوری، ما ابتدا روند روش معمول کاشت دندان و سپس ایمپلنت فوری دیجیتال را معرفی می‌کنیم.

برای هر دو روش می توانید به بهترین دندانپزشک ایمپلنت در شیراز مراجعه کنید.

تفاوت ایمپلنت فوری و یک روزه مزایا و معایب ایمپلنت یک روزه در یک جلسه

روش متداول کاشت ایمپلنت معمولی (مراحل و روند)

برای انجام ایمپلنت به روش قدیمی، مراحل کاشت دندان چند ماه (میانگین ۶ ماه) طول می‌کشد. مراحل کاشت ایمپلنت معمولی:

  1. معاینه وضعیت دهان و لثه بیمار + مشاوره درباره بهترین روش های کاشت با توجه به سلامت لثه و تراکم استخوان فک
  2. کشیدن دندان خراب یا شکسته
  3. انتظار برای بهبود کامل حفره (سوکت) دندان کشیده شده
  4. کاشت ایمپلنت در استخوان فک
  5. انتظار برای جوش خوردن ایمپلنت دندان به استخوان زنده فک (استئو اینتگریشن)
  6. اتصال روکش موقت ایمپلنت
  7. ایجاد فرصت کافی برای بررسی و آزمایش استحکام روکش موقت
  8. اتصال روکش اصلی به ایمپلنت دندان

فقط بین مرحله پنج تا شش روش کاشت معمولی بیمار باید چند ماه صبر کند تا ایمپلنت جدید طراحی و ساخته شود. این مرحله با قالب گیری شروع می‌شود که سختی های خودش را دارد.

قالبگیری ایمپلنت معمولی با روش تری باز و بسته

برای ساخت روکش (پروتز) مخصوص ایمپلنت، دندانپزشک باید قالبگیری ایمپلنت دندان را به‌صورت فیزیکی و دستی با دقت زیادی انجام دهد. بعد از ارسال نمونه قالب گیری به لابراتوار دندانپزشکی روکش سفارشی مخصوص دندان شما طراحی و ساخته می‌شود. قالب گیری به دو روش تری (سینی) باز و تری بسته انجام می شود.

صفر تا صد قالب گیری ایمپلنت دندان | معایب و مزایای قالبگیری تری باز و بسته

نه تنها این پروسه زمان زیادی می‌برد بلکه ممکن است روکش اندازه یا حالت مناسب نداشته باشد. پس این مراحل (قالبگیری، ساخت روکش و نصب) لازم باشد از اول انجام شوند.

کاشت ایمپلنت فوری دندان به روش دیجیتال

ایمپلنت فوری (Immediate Load Implant) روشی است که بلافاصله یا چند روز بعد از کاشت ایمپلنت، پروتز روکش به صورت موقت روی آن قرار می‌گیرد. این روش برای بیمارانی مناسب است که تراکم استخوانی بالا و مناسبی دارند و همچنین تمایل ندارند زمان طولانی بدون دندان باشند.

برخلاف اسم آن، برای کاشت دندان به روش ایمپلنت فوری یا یک روزه معمولا لازم است ۳ نوبت به دندانپزشک مراجعه کنید:

  1. مشاوره و معاینه قبل از عمل (بررسی واجد شرایط بودن و سلامت)
  2. کاشت ایمپلنت فوری و روکش موقت (با کمترین میزان جراحی یا بدون جراحی لثه)
  3. معاینه و اطمینان از موفقیت ایمپلنت (و اتصال روکش اصلی)

برای ایمپلنت فوری دیجیتال همین حالا از بهترین کلینیک دندانپزشکی دیجیتال در شیراز نوبت مشاوره بگیرید.

چرا به ایمپلنت فوری ایمپلنت دیجیتال می گویند؟

ایمپلنت یک روزه بخاطر استفاده از تکنولوژی هایی مدرن رادیوگرافی و ساخت پروتز از انواع ایمپلنت دیجیتال محسوب می شود. به همین دلیل برای کاشت ایمپلنت فوری در شیراز به کلینیک‌های دندانپزشکی دیجیتال مراجعه کنید. تکنولوژی های دیجیتال لازم برای ایمپلنت فوری شامل:

  • اسکن سه بعدی داخل دهان (رادیوگرافی CBCT)
  • طراحی دیجیتالی (CAD)
  • ساخت تجهیزات با کمک کامپیوتر (CAM) (به ترکیب این دو تکنولوژی در روند دندانپزشکی دیجیتال کد/کم یا CAD/CAM می‌گویند)
  • در آخر پرینت سه بعدی 3D روکش موقت ایمپلنت

مراحل ایمپلنت دیجیتال یا یک روزه دندان

مراحل ایمپلنت فوری معمولا به نحوه زیر انجام می‌شود:

  1. دندانپزشک با اسکنر لیزری (یا اسکن CBCT) تصویر سه بعدی 3d از محیط دهان بیمار می‌گیرد که این مرحله شبیه به قالب گیری در روند ایمپلنت معمولی است.
  2. طراحی پروتز روکش (CAD): اسکنر بلافاصله تصویر سه بعدی دهان را داخل برنامه CAD/CAM دندانپزشکی آپلود می‌کند تا طراحان تغییرات جزئی در ایمپلنتی که می‌سازند ایجاد کنند.
  3. ساخت روکش(CAM): سپس دستگاه چاپ سه بعدی یک نمونه آزمایشی روکش موقت ایمپلنت می‌سازد
  4. اتصال روکش به ایمپلنت: دندانپزشک پروتز پرینت سه بعدی را در همان روز به ایمپلنت متصل می‌کند.

علت استفاده موقت از این قطعه این است که هنوز باید به لثه و فک برای بهبود کامل فرصت داد. البته در همان روز جراحی ایمپلنت فوری بیمار می‌تواند ایمپلنت موقتی داشته باشد که هم زیبا است و هم عملکرد بسیار خوبی دارد.

۶ مورد از انواع مختلف روکش ایمپلنت (سرامیکی، PFM و زیرکونیا) را بشناسید.

ایمپلنت فوری چقدر طول می‌کشد؟

با اینکه این روش ایمپلنت یک روزه نام دارد، معمولا انجام آن در سه جلسه مراجعه انجام می‌شود. البته چون همان روز کاشت ایمپلنت فوری نوعی روکش موقت روی دندان قرار می‌گیرد، به آن یک روزه (در یک جلسه) می‌گویند. یعنی شما می‌توانید دندانی زیبا و کاربردی برای جویدن غذا با یک نوبت مراجعه بدست آورید.

مزایای ایمپلنت فوری نسبت به ایمپلنت معمولی (سنتی)

علاوه بر کاهش زمان کاشت دندان از چند ماه به چند نوبت و عدم نیاز به جراحی، مزایای ایمپلنت فوری چیست؟

  1. نوع فوری به سرعت به استخوان جوش می خورد (Osteointegration)
  2. لثه کمتر آسیب می‌بیند و سریعتر خوب می‌شود (غیر تهاجمی و بدون جراحی)
  3. طبق تحقیقات (Pubmedشانس موفقیت ایمپلنت یک روزه (دیجیتال) تفاوت چندانی با معمولی ندارد

۴. مراحل کمتر و روند سریعتر ایمپلنت یک روزه

همانطور که از اسم این روش کاشت دندان مشخص است اصلی ترین مزیت آن طول مراحل درمان است. علاوه بر این که این نوع ایمپلنت بجای چند ماه در چند روز انجام می‌شود تعداد دفعاتی که باید به دندانپزشک مراجعه کنید یا مدت زمانی که روی یونیت دندانپزشکی می‌نشینید بسیار کمتر است.

ایمپلنت دیجیتال یا یک روزه مزایایی برای دندانپزشک نیز دارد. مثلا لازم نیست متخصص ایمپلنت دائم مراحل هماهنگی با لابراتوار را طی کند یا مدت زیادی منتظر بماند.

۵. بدون جراحی یا کم تهاجمی است

در روش فوری دیگر بیمار نیازی به پیوند استخوان یا جراحی فلپ لثه برای کاشت ایمپلنت ندارد. علاوه بر این چون صدمه کمی به استخوان و بافت نرم لثه وارد می‌شود بیمار درد کمی حس می‌کند و روند بهبود او بسیار سریعتر است.

۶. کاهش خطر عفونت و شکست ایمپلنت

برخلاف مراحل روش کاشت معمولی، زمانی که ایمپلنت فوری داخل حفره دندان قرار می‌گیرد از ورود باکتری و عفونت ناحیه درمان جلوگیری می‌کند.

۷. نیازی به قالب گیری دستی ندارد

قابل گیری ایمپلنت با آلژینات هم برای بیمار و هم دندانپزشک از سخت ترین و ناخوشایند ترین مراحل کاشت دندان محسوب می‌شود. دندانپزشک باید دقت زیادی برای خراب نشدن نمونه قالبگیری و پیدا کردن پیچهای سینی داشته باشد و کار سختی دارد.

از آنجا که بیمار نیز باید مدت طولانی دهان خود را در وضعیت نامناسبی باز نگه دارد و ممکن است بارها بخاطر تجهیزات دندانپزشکی عوق بزند. به همین دلیل قطعا بیماران و دندانپزشکان قالب گیری دیجیتال ایمپلنت که سریع، غیر تهاجمی و دقیقتر است را ترجیح می‌دهند.

عوارض و معایب ایمپلنت یک روزه

  • این روش واقعا فوری و یک روزه نیست! عیب دیگر این است که برخلاف اسم ایمپلنت یک روزه یا فوری مراحل کاشت دندان در یک نوبت مراجعه انجام نمی‌شوند. بلکه حداقل سه روز یا سه نوبت مراجعه طول می‌کشد.
  • احتمال شکست بیشتر – در ادامه بررسی میکنیم چرا ایمپلنت‌های فوری جدید درصد موفقیت برابر دارند.
  • عدم بررسی اباتمنت یا روکش توسط دندانپزشک دیگر
  • خطر حرکت یا لق‌شدن ایمپلنت: در روش ایمپلنت معمولی که دو مرحله ای است خطر حرکت ایمپلنت کمتر است زیرا پیچ فیکسچر تیتانیومی زمان بیشتری برای جوش خوردن با استخوان دارد.
  • احتمال نیاز به پیوند استخوان برای جلوگیری از شکست عمل: مهمترین عامل موفقیت در هر دو روش ایمپلنت فوری و معمولی به میزان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک بستگی دارد. (NIH) بنابراین اگر مشکلی بروز کند ممکن است لازم باشد بیمار پیوند استخوان انجام دهد تا روند بهبود سریع طی شود.

آیا احتمال شکست ایمپلنت فوری بیشتر است؟

اصلی ترین نگرانی مراجعین و تفاوت بین ایمپلنت فوری با معمولی ایمنی و احتمال شکست بیشتر آنها است. این موضوع اشتباه است! شاید تصور کنید بخاطر سرعت بالا و مراحل کمتر ایمپلنت یک روزه باعث افزایش اندک خطر شکست ایمپلنت می‌شود. اما تحقیقات پزشکی نشان می دهد با پیشرفت این تکنولوژی، احتمال شکست ایمپلنت فوری بسیار کمتر است و تفاوت معناداری با روش معمولی ندارد.

برخلاف روش معمولی دندانپزشک متخصص پروتز یا تکنسین دیگری تصویر دیجیتال سه بعدی را برای تشخیص بهترین نوع اباتمنت (قطعه رابط ایمپلنت و روکش) بررسی و آنالیز مجدد نمی‌کند. البته متخصص ایمپلنت می‌تواند با پلتفورم تکنولوژی CAD/CAM دندانپزشکی دیجیتال نمونه تصویر دهان را برای دندانپزشک دیگری بفرستد تا روکش مناسب را طراحی و انتخاب کند.

خلاصه ایمپلنت در یک جلسه (روز): مزایای ایمپلنت با دندانپزشکی دیجیتال

یکی از روش هایی جدیدی که می تواند هم برای دکتر و هم بیمار تجربه ای خوب و رضایت بخش رقم بزند، دندانپزشکی دیجیتال و ایمپلنت یک روزه دندان است. ایمپلنت فوری (دیجیتال) باعث کاهش تعداد مراحل درمان دندانپزشکی، کاهش درد، افزایش سرعت بهبود و همچنین کاهش مدتی که روی یونیت دندانپزشکی هستید می‌شود.

شما می توانید همین حالا با دندانپزشکان ایران از بهترین متخصص ایمپلنت شیراز یا کلینیک های دندانپزشکی دیجیتال در شیراز به راحتی نوبت بگیرید. متخصصان مورد تایید ما علاوه بر تخصص و تجربه زیاد با جدیدترین تکنولوژی های دندانپزشکی دیجیتال و تجهیزات روز آماده ترمیم یا ایمپلنت دندان شما هستند.

منابع مزایای ایمپلنت دیجیتال و یک روزه (فوری) و تفاوت با نوع معمولی از Colgate و MeetDandy

امتیاز شما به این مطلب:
4.6/5 - (7 رای)
مطالب پیشنهادی

سوالات و نظرات خود را برای مزایا و معایب ایمپلنت فوری | دندان یک روزه با ایمپلنت دیجیتال ارسال کنید

0 کاربر تا الان نظر داده اند

اشتراک گذاری با دوستان از طریق :
واتساپ پیامک تلگرام ایمیل